Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με βραζιλιάνικη πάσα η Λαμία

Με βραζιλιάνικη πάσα η Λαμία

Ο Βραζιλιάνος Φαμπιάνο ντε Σόουζα Τζερόνιμο (1.84μ) θα είναι ο νέος πασαδόρος του ΓΣ Λαμίας στη συνέχεια της φετινής Volleyleague.

Ο 25χρονος “μαέστρος” της Μόντε Κλάρος, θα αντικαταστήσει στην ρουμελιώτικη ομάδα τον Αμερικανό Ράιλι Μακκίμπιν, ο οποίος μετά το ματς και την ήττα από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο, συμφώνησε με την ιταλική Ραβένα, να πάει στη θέση του Γάλλου Μπενζαμίν Τονιουτί, που μεταγράφηκε στη ρωσική Καζάν.

Με εξαίρεση τις βραζιλιάνικες ομάδες που αγωνίστηκε (Uniesp Volleyball Club, University Politecnica, São José dos Campos, Alfa Montecristο και τη Montes Claros) αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο νεαρός πασαδόρος από το Μπαουρού θα αγωνιστεί εκτός συνόρων, καθώς την περίοδο 2009-2010 αγωνίστηκε στην Πορτογαλία, όπου με τα χρώματα της Deportiva Praiense αναδείχθηκε φιναλίστ του πρωταθλήματος.
Παράλληλα το παλμαρέ του κοσμούν και άλλες διακρίσεις, όπως η πρώτη θέση στη Βραζιλιάνικη Εθνική Λίγκα το 2012 με την Alfa Montecristο, η πρωτιά επίσης του 2013 στην Superleague B ως παίκτης της Monte Claros και την ίδια χρονιά η 5η θέση με την Βραζιλία στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα τoυ Καζάν.

fabiano 2 (2)
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το γεγονός ότι ο νεοποακτηθείς Φαμπιάνο (φωτό αριστερά, Νο 1) αγωνίστηκε δύο φορές ως συμπαίκτης με το συμπατριώτη του και ακραίο της Λαμίας Ούγκο Γκιμαράες (φωτό δεξιά, Νο 4) δίνει ασφαλώς δίνει περισσότερη αξία στην επιλογή του Γιάννη Μέλκα, καθώς είναι σχεδόν  βέβαιο πως οι δύο “παουλιστας” θα βρίσκονται με… κλειστά μάτια, γεγονός που επιτρέπει μεγαλύτερη αισιοδοξία στην ομάδα, καθώς δεν έχει κάνει ακόμη “σεφτέ” στο πρωτάθλημα!