CEV CUP

Ξεχνάνε… διαμάντια, πάνε για «χρυσό» (σετ)!

Ξεχνάνε… διαμάντια, πάνε για «χρυσό» (σετ)!

Όσο κι αν “ίδρωσε” το 1971 ο πράκτωρ 007 Τζέιμς Μποντ (Σον Κόνερι)  αλλά και η Σίρλεϊ Μπάσει με το ομώνυμο τραγούδι στην ταινία “Τα διαμάντια είναι παντοτινά” να μας πείσουν για την ανθεκτικότητα  του  πολύτιμου αυτού λίθου, ο χρυσός είναι και παραμένει “αθάνατος” στο χρόνο, όπως και η διαρκής έλξη του!

Αφού ο Φοίνικας Σύρου δεν κατάφερε στη χθεσινή πρεμιέρα των “32” του CEV Cup στο Βέλγιο να φύγει από την Αμβέρσα, το παγκόσμιο κέντρο των διαμαντιών, με την νίκη “θησαυρό” επί της τοπικής Αντβέρπ, οι “Πειρατές” είναι πλέον υποχρεωμένοι στον επαναληπτικό της Σύρου να κερδίσουν με 3-0 ή 3-1 τους Βέλγους, ώστε στο “χρυσό σετ” να διεκδικήσουν την πρόκρισή στους “16” της διοργάνωσης.

Λίγο πριν από την σημερινή (13.30) επιστροφή των “Πειρατών” στα πάτρια εδάφη όπου μετά την αποψινή τους διανυκτέρευση στην Αθήνα, θα μεταβούν την Παρασκευή στην Βασίλισσα των Κυκλάδων”, ο κεντρικός του Φοίνικα, Δημήτρης Χαραλαμπίδης δήλωσε στο Volleyplanet πως στη ρεβάνς της Σύρου με την Αντβέρπ για τους νησιώτες δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της… σχεδόν “καθαρής” νίκης (3-0, 3-1) και του “χρυσού” σετ!

SYROS-FOINIKAS-2015

“Στη Σύρο παίζουμε στο γήπεδό μας, έχουμε τον κόσμο εμείς και το γήπεδο είναι εντελώς διαφορετικό. Νομίζω οι Βέλγοι δεν μπορούν να πιάσουν ξανά τέτοια απόδοση. Την είδαμε την Αντβέρπ και θα πρέπει να την πιέσοπυμε αρκετά, ώστε να πάρουμε καθαρή νίκη και να πάμε στο “χρυσό” σετ” υποστήριξε στο Volleyplanet o Jimmy του “Πειρατικού”, που στην πρώτη του φετινή ευρωπαϊκή εξόρμηση δεν κατάφερε στο βελγικό λιμάνι  να “δέσει”  την “πολύτιμη” νίκη.

“Η Αντβέρπ φάνηκε ότι ήταν πολύ καλή ομάδα και συγκροτημένη” μας εξήγησε ο Χαραλαμπίδης αναφερόμενος στο χθεσινό ματς.

” Μας πίεσαν πολύ στο σερβίς με αποτέλεσμα να κάνουμε αρκετά λάθη και να χαθούν εύκολα τα σετ. Εμείς ξεκινήσαμε δυνατά το ματς και ενώ είχαμε διαφορά στο τέλος οι Βέλγοι μας ισοφάρισαν.

Δεν παίξαμε καλά… Πιστεύω πάντως ότι στο γήπεδό μας θα είμαστε καλύτεροι στον επαναληπτικό, γιατί πριν τη ρεβάνς με την Αντβέρπ, μας περιμένουν 2-3 δύσκολα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα που θα μας βοηθήσουν να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι από χθες”.