Έμεινε από δυνάμεις

SYROS-FOINIKAS-2015

Ανάλυσέ το…

Η καλή αρχή που πραγματοποίησε στο Βέλγιο  ο Φοίνικας Σύρου δυστυχώς δεν είχε ανάλογη  συνέχεια με αποτέλεσμα η Αντβέρπ να πάρει τη νίκη με 3-1 κατά τον πρώτο αγώνα στην Φάση των «32» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας και παράλληλα να αποκτήσει το πλεονέκτημα εν όψει του επαναληπτικού.

Με την ήττα που δυσκολεύει κατά πολύ την υπόθεση πρόκριση επιστρέφει στην Σύρο ο Φοίνικας καθώς η Αντβέρπ έδειξε περισσότερο έτοιμη και παθιασμένη για τη νίκη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι «Πειρατές» του Νίκολιτς αν και προηγήθηκαν με 0-1 στην Αμβέρσα δεν κατάφεραν να έχουν ανάλογη συνέχεια καθώς οι Βέλγοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους φθάνοντας σε μια ανατροπή με σχετική ευκολία…

Μια ανατροπή νίκης για την Αντβέρπ που τις δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα στον επαναληπτικό της Σύρου την επόμενη εβδομάδα και ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας για την Ελληνική ομάδα.

Στο πρώτο σετ ο Φοίνικας ξεκίνησε πολύ καλά και με σωστό παιχνίδι προηγήθηκε με 1-3 και 7-11, ωστόσο οι Βέλγοι ισοφάρισαν σε 13-13 και συμβάδιζαν με τους Συριανούς μέχρι το τέλος σε ένα παιχνίδι για…. γερά νεύρα. Παρά το ότι η Αντβέρπ έφθασε στο 25-24 οι νησιώτες αντέδρασαν ιδανικά φθάνοντας στο 26-28 και το 0-1.

Αυτό αντί να δώσει δύναμη και ψυχολογία στον Φοίνικα πείσμωσε τους Βέλγους οι οποίοι μπήκαν φουριόζοι στο Β σετ κάνοντας γρήγορα το 7-1 και το 13-5. Οι παίκτες του Νίκολιτς προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν σε 14-10 όμως οι γηπεδούχοι καλύτεροι στην επίθεση έκαναν το 18-10 και με το 25-15 σε 15 μόλις λεπτά ισοφάρισαν σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η ελληνική ομάδα κατάφερε να είναι κοντά στην Αντβέρπ μέχρι το 12-12, ωστόσο οι Βέλγοι ανέβασαν στροφές στην απόδοσή τους έκαναν το 19-14 και με το 25-18 προηγήθηκαν σε 2-1.

Το τέταρτο σετ αποτέλεσε έναν μονόλογο των γηπεδούχων που έκαναν γρήγορα το 10-4,  ο Φοίνικας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στο 17-10 βάζοντας πρόωρο τέλος στην υπόθεση νίκη. Το τελικό 25-15 ήρθε φυσιολογικά για τους παίκτες της Αντβέρπ.

Πλέον ο Φοίνικας Σύρου αν θέλει να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16» θα πρέπει να φθάσει στη νίκη με 3-0 ή 3-1 και εν συνεχεία να κατακτήσει και το χρυσό σετ που θα παιχθεί.