Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Ξεψυχά» και βγαίνει εκτός Α1 ο Παναθηναϊκός

«Ξεψυχά» και βγαίνει εκτός Α1 ο Παναθηναϊκός

Μια μέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών 2017-18 και η πολυνίκης ομάδα του Παναθηναϊκού βρίσκεται μια «ανάσα» από την πτώση.

Η διοίκηση των «πρασίνων» -όπως ανακοίνωσε- απέστειλε και σχετικό αίτημα παράτασης στην Ομοσπονδία σε μια ύστατη προσπάθεια να κερδίσει χρόνο. Ωστόσο, και μόνο βάσει προκήρυξης θα ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο εκτός αν συναινούσαν οι υπόλοιπες ομάδες της Α1.

Έτσι, εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου ο Παναθηναϊκός δεν θα κατεβάσει ομάδα την ερχόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία ενώ από τη μεθεπόμενη χρονιά θα ξεκινήσει από την αμέσως επόμενη κατηγορία.

Το ιστορικότερο τμήμα του Συλλόγου με τους περισσότερους τίτλους στη γυναικεία πετοσφαίριση δεν βρήκε λύσεις αφού το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο του Ομίλου τη δεδομένη στιγμή δεν του επέτρεψε να κατεβάσει ομάδα.

Ήδη οι περισσότερες βολεϊμπολίστριες έχουν αποχωρήσει ενώ οι υπεύθυνοι του τμήματος είχαν παραιτηθεί πριν τις εκλογές. Τα χέρια της διοίκησης Πρωτοδικείου είναι δεμένα από τη στιγμή που ούτε εγγυημένα χρήματα υπάρχουν, ενώ η περυσινή αύξηση του μπάτζετ σε συνδυασμό με τη μη αποπληρωμή του έστειλαν το τμήμα στη χειρότερη στιγμή του…

Τo πλήγμα δεν είναι μεγάλο μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά και συνολικά για την Α1 γυναικών, αφού ένα «brand name» αποχωρεί ενώ σε συνδυασμό με την επίσης μη κινητικότητα και απραξία της δευτεραθλήτριας ομάδας του Πανναξιακού τη νέα σεζόν μπορεί να δούμε πρωτάθλημα με 10 ομάδες.