Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ντέρμπι αιωνίων και ντέρμπι της Νέας Σμύρνης στην 8η αγωνιστική

Ντέρμπι αιωνίων και ντέρμπι της Νέας Σμύρνης στην 8η αγωνιστική

Δυο ντέρμπι ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Volley League γυναικών. Πρόκειται για το ντέρμπι αιωνίων, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που θα καθορίσει και τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Επίσης, είναι και το ντέρμπι της Νέας Σμύρνης, μεταξύ Πανιωνίου και Μίλωνα, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα προς ώρας.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής αρχίζει από την Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον ΑΟ Θήρας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο (6/12, 18:00, Μίκρα). Ο “δικέφαλος του Βορρά” ψάχνει την αγωνιστική επανεκκίνησή του, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, συμπεριλαμβανομένων δυο στην Ευρώπη από την Μπράνικ Μάριμπορ που σήμαναν και τον αποκλεισμό του από το CEV Cup. Οι νησιώτισσες έχουν επίσης αποχαιρετήσει την Ευρώπη, αφού αποκλείστηκαν από τον Πανιώνιο στο Chalenge Cup. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 4η θέση με 12 βαθμούς και ρεκόρ 4-3, ενώ ο ΑΟ Θήρας στην 6η θέση με 10 βαθμούς και ρεκόρ 3-4. Και οι δυο ομάδες προέρχονται από εντός έδρας ήττες με 1-3 σετ. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον ΖΑΟΝ και η Θήρα από τον Παναθηναϊκό.

Μισή ώρα αργότερα, στις 18:30, ο ΖΑΟΝ υποδέχεται τον Άρη στο Ζηρίνειο. Η ομάδα των βορείων προαστίων έχει κάνει μια εντυπωσιακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα, όντας στην τρίτη θέση με 15 βαθμούς και ρεκόρ 5-2. Την προηγούμενη αγωνιστική “πέρασε” από την Μίκρα, κερδίζοντας με 3-1 τον ΠΑΟΚ. Οι κίτρινες από την άλλη πληρώνουν βαθμολογικά το κακό ξεκίνημα, με ένα 0-5 στην αρχή. Τις τελευταίες δυο αγωνιστικές πήραν τους πρώτους τους πόντους στο πρωτάθλημα, με την νίκη επί του Μαρκόπουλου και την ήττα με 3-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα του Μίλωνα. Έτσι, η ομάδα του Χρήστου Πάτρα βρίσκεται στην 11η και προτελευταία θέση, με 4 βαθμούς και ρεκόρ 1-6.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου “κλείνει” στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται την Θέτιδα Βούλας. Οι κιτρινόμαυρες προέρχονται από ήττες με Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και Βαλεφόλια στην Ευρώπη (μάλιστα, η ήττα συνοδεύτηκε με τον αποκλεισμό στο χρυσό σετ). Στην βαθμολογία, η ομάδα του Κώστα Ταμπουρατζή βρίσκεται στην 10η θέση, με 6 βαθμούς και ρεκόρ 1-6. Η ΑΕΚ έχει κερδίσει 3 από τους 6 βαθμούς της στο πλαίσιο ηττών στο τάι μπρέικ. Από την άλλη, η Θέτιδα νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική τον Ηλυσιακό με ανατροπή στο τάι μπρέικ και βρίσκεται στην 7η θέση με 10 βαθμούς και ρεκόρ 3-4. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό της Θέτιδας ως τώρα είναι η αναλογία 1:1 στα σετ, με 16 κερδισμένα και 16 χαμένα.

Η Κυριακή είναι η ημέρα των ντέρμπι, και το πρόγραμμά της ανοίγει με το τοπικό ντέρμπι της Νέας Σμύρνης. Ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Μίλωνα στο “Ανδρέας Βαρίκας” στις 18:00, σε ένα ματς που μπορεί είτε να εξισώσει, είτε να διαχωρίσει, βαθμολογικά τις δυο ομάδες. Ο Πανιώνιος είναι 5ος, στους 12 βαθμούς με ρεκόρ 4-3, και ο Μίλωνας είναι στην 8η θέση, με 9 βαθμούς και ρεκόρ 3-4. Ο Ιστορικός προέρχεται από νίκες επί του Μαρκοπούλου εντός συνόρων και της Κορόνα Μπρασόφ στην Ευρώπη, μια νίκη-πρόκριση που δίνει συνέχεια στο ευρωπαϊκό ταξίδι των κυανέρυθρων φέτος. Ο Μίλωνας νίκησε τον Άρη στο πιο εντυπωσιακό παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής, με ανατροπή και σκορ 3-2 στο τάι μπρέικ.

Ακολουθεί στις 19:30 το ντέρμπι αιωνίων, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στο κλειστό του Μετς. Το ντέρμπι έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα όταν πρόκειται και για ντέρμπι κορυφής, με τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση νίκης να περνάει πρώτος αντί των ερυθρόλευκων. Οι δυο ομάδες χωρίζονται από έναν πόντο, με τον Ολυμπιακό του 6-1 και των 19 βαθμών να προπορεύεται έναντι του αήττητου Παναθηναϊκού των 18 βαθμών (4 τρίποντα και 3 δίποντα, με νίκες στο τάι μπρέικ). Και οι δυο ομάδες προέρχονται από νίκες με 3-1 σετ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ στο “Μελίνα Μερκούρη”, ενώ ο Παναθηναϊκός “έφυγε” από το ΔΑΠΠΟΣ με νίκη επί του ΑΟ Θήρας. Νίκες είχαν και οι δυο ομάδες και μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την ιστορική πρώτη νίκη του στο CEV Champions Legaue με ανατροπή στο τάι μπρέικ επί της Εξατσίμπασι με 3-2, ενώ ο Παναθηναϊκός καθάρισε την πρόκριση με νέα νίκη με 3-0 επί της ελβετικής Ντούντιγκεν.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώνεται την Δευτέρα, με την αναμέτρηση Ηλυσιακού – Μαρκοπούλου. Ο Ηλυσιακός προέρχεται από ήηττα στο τάι μπρέικ απέναντι στην Θέτιδα Βούλας, και βρίσκεται ακόμα ουραγός, με 3 βαθμούς και ρεκόρ 1-6 στην 12η θέση. Η ήττα του Μαρκοπούλου από τον Πανιώνιο με 0-3 έριξε την ομάδα των Μεσογείων στην 9η θέση, με 8 βαθμούς και ρεκόρ 4-3 (όλες οι νίκες του έχουν έρθει στο τάι  μπρέικ). Ο Ηλυσιακός έχει ήδη 5 συνεχόμενες ήττες, και θέλει να πάρει την δεύτερη νίκη στην έδρα του, ενώ το Μαρκόπουλο έχει να νικήσει εκτός έδρας από τα τέλη Οκτώβρη.

Volley League Γυναικών – 8η αγωνιστική

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025

Γυμναστήριο Μίκρας, 18.00: Π.Α.Ο.Κ. F&U – Α.Ο. Θήρας
Διαιτητές: Δημητρίου, Κουκουμάκας Π., Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Κοτσικάρη, Μαλεφκερίδης, Γραμματεία: Παναγιωτίδου.

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 18.30: Ζ.Α.Ο.Ν. – Α.Σ. Άρης
Διαιτητές: Αρβανίτης, Χατζηβασιλείου, Παρατηρητής: Καπάνταης, Επόπτες: Κουρτεσιώτης, Σταυρόπουλος, Γραμματεία: Χατζηκυπραίου.

Γυμναστήριο Ολυμπιακού Χωριού, 19.00: Α.Ε.Κ. – Α.Σ.Π. Θέτις
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μαλλιάρα, Παρατηρητής: Ονόπας, Επόπτες: Μαστοράκη, Σταυράτη, Γραμματεία: Ντόλια.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025

Γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας» Νέα Σμύρνη, 18.00: Πανιώνιος Betsson – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Μεταξά, Τσάλεντζ ρέφερι: Βουδούρης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κώτσιας, Δουκάκη, Γραμματεία: Νικολάου.

Γυμναστήριο Μετς, 19.30 (ΕΡΤ-2 ΣΠΟΡ): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεωργάκη, Τσάλεντζ ρέφερι: Κουτσούλας, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργουλέας, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Επόπτες: Κοκορομύτη, Μουζακίτη, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025

Γυμναστήριο «Αντώνης Φώτσης», 20:45 Ηλυσιακός Α.Ο. – Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
Διαιτητές: Βελώνης, Βαρατάσης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Σωνάκης, Παυλάκης, Γραμματεία: Καπελλάκη.