ΑΓΩΝΕΣ

Αποχαιρέτησε τη χρονιά με 3ποντο στην Κρήτη ο Ολυμπιακός

Αποχαιρέτησε τη χρονιά με 3ποντο στην Κρήτη ο Ολυμπιακός

Με επιτυχία και χωρίς βαθμολογικές απώλειες αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός το 2025 καθώς στο «Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο» του Ηρακλείου οι ερυθρόλευκοι με όπλο τους το σερβίς, που απέφερε συνολικά 15 άσους επικράτησε με 3-1 (25-16, 25-17, 26-28, 25-21 ) του ΟΦΗ στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής του έτους .

Μετά το αρχικό 6-6  στην αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8-6 και επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό του μετά το 16-12 έφτασε εκμεταλλευόμενος τα λάθη των Κρητικών στην κατάκτηση του α’ σετ «δια χειρός» Ατανασίγιεβιτς με 25-16, 1-0.

Στο 2ο σετ ο Ολυμπιακός, ξέφυγε από νωρίς 8-4, ωστόσο οι Κρητικοί πλησίασαν δύο φορές στους δύο πόντους με τελευταία το 14-12, αλλά ο Ολυμπιακός με ένα επί μέρους σερί 4-0 ανέβασε με μπλοκ του Λινάρδου στον Μιχαϊλοβιτς τη διαφορά στο 18-12. Με πιεστικό σερβίς και, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με 20-13 στην τελική ευθεία του σετ για να ζευγαρώσουν με το όμορφο μοίρασμα παιχνιδιού του Καβάνα, μετά από δύο χαμένο σετ μπολ τα κερδισμένα τους σετ, με 25-17 από μπλοκ άουτ του Ατανασίγιεβιτς.

Στο γ’ σετ ο ΟΦΗ προσπάθησε να παίξει τα ρέστα του για να μείνει ζωνατνός στη διεκδίκηση του ματς και μετά από αμφίρροπη μάχη 5-5 πήρε βραχεία κεφαλή με 8-7. Ολυμπιακός προσπέρασε στο 10-9 και 15-11 από λάθος των γηπεδούχων. Οι Κρητικοί με επι μέρους σερί ισοφάρισαν 15-15, αλλά από ένα ακόμη χαμένο σερβίς του ΟΦΗ, οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι 16-15. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με δικό τους σερί,  πήραν και πάλι ανάσα με 19-15. Η ομάδα του Καλμαζίδη δεν τα παράτησε, ισοφάρισε με άσο 23-23. Οι Κρητικοί έφτασαν για πρώτη φορά σε σετ μπολ 24-23, αλλά η άουτ επίθεση του Μολίνα, κράτησε τους ερυθρόλευκους ζωντανούς στο σετ, που με μπλοκ του Πιττιακούδη έκαναν το 25-24, αλλά το άουτ σερβίς του Λινάρδου και με τη βοήθεια του Video chek έφερε ξανά το σκορ στα ίσα, 25-25. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ξανά 26-25, αλλά με επίθεση στη διαγώνιο ο ΟΦΗ παρέμεινε ζωντανός, 26-26 για να μειώσει με 28-26 τα σετ, 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Αμφίρροπο ήταν το ξεκίνημα και του 4ου σετ με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν μετά το 6-6 με 8-6. Στη συνέχεια όμως η ομάδα του Αντώνη Βουρδέρη ανέβασε ρυθμούς και με άσο του Πιτιακούδη έφτασε στο 16-13. Ο ΟΦΗ πλησίασε σε απόσταση αναπνοής στο 18-17, αλλά οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν με 23-20 και έφτασαν τελικά στην κατάκτηση της νίκης 3-1 με 25-21 από άστοχο σερβίς των Κρητικών.

Τα σετ (1-3): 16-25, 17-25, 28-26, 21-25

*Οι πόντοι του ΟΦΗ προήλθαν από 5 άσους, 42 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων, ενώ του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ από 15 άσους, 46 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων

ΟΦΗ (Γιάννης Καλμαζίδης): Μάκινεν 10 (10/25 επ., 48% υπ. – 41% άριστες), Μολίνα 15 (10/29 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ, 55% υπ. – 41% άριστες), Μιχαήλοβιτς 16 (13/35 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Βαϊόπουλος 8 (5/11 επ., 3 μπλοκ), Σταθέλος 7 (4/7 επ., 3 μπλοκ), Μίτιτς 4 (0/2 επ., 4 μπλοκ) / Συναδινός (λ., 47% υπ. – 42% άριστες), Παχιαδάκης (λ., 38% υπ. – 31% άριστες), Ρουμελιωτάκης, Καφαντάρης, Βλαχόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ONEX (Αντώνης Βουρδέρης): Φρομ 11 (8/20 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 44% άριστες), Πιτακούδης 16 (10/13 επ., 1 άσος, 5 μπλοκ), Ατανασίεβιτς 22 (16/34 επ., 6 άσοι), Δαλακούρας 9 (6/21 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 18% υπ. – 14% άριστες), Καβάνα 4 (3/4 επ., 1 άσος), Λινάρδος 8 (3/5 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ) / Τζιάβρας (λ., 26% υπ. – 21% άριστες), Ζουπάνη

Δηλώσεις:

Αντώνης Βουρδέρης (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Το περιμέναμε, ότι ο ΟΦΗ θα έβγαζε αντίδραση, καθώς διαθέτει πολύ ποιοτικούς παίκτες και έχει μία πολύ δύσκολη έδρα για να τον κερδίσεις. Σήμερα, είχαμε ένα πολύ σημαντικό στατιστικό στοιχείο, πετύχαμε 15 άσους με μόλις 13 χαμένα σερβίς, κάτι που θεωρώ ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ημασταν έτοιμοι για ένα μεγαλύτερο παιχνίδι σε διάρκεια, όπως έγινε και σήμερα, αλλά αντιδράσαμε και εμείς, μετά την αντίδραση του ΟΦΗ».

Δημήτρης Τζιάβρας (Λίμπερο Ολυμπιακού): «Ημασταν από πριν προετοιμασμένοι, ότι θα παίξουμε ένα πραγματικό ντέρμπι και νομίζω, πως αυτό φάνηκε από την ψυχική ετοιμότητα της ομάδας από την αρχή. Παρότι χάσαμε το τρίτο σετ, δεν βγήκαμε καθόλου εκτός πλάνου, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό. Δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και καταφέραμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι στα κρίσιμα σημεία και στους καθοριστικούς πόντους του τελευταίου σετ, παίρνοντας έτσι μια πολύ σημαντική νίκη. Το βραβείο το αφιερώνω στην οικογένειά μου, φυσικά, αλλά και σε όλο τον κόσμο που περνάει δύσκολα αυτές τις γιορτές. Τους εύχομαι καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα, με υγεία».