Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στάθηκε στο ύψος του o αήττητος Μίλωνας στο Ζηρίνειο

Στάθηκε στο ύψος του o αήττητος Μίλωνας στο Ζηρίνειο

Παρά τη μαχητικότητα της Κηφισιάς, που με το καλημέρα του 2026 άφησε αιδσιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια, ο Μίλωνας με MVP τον Γιώργο Πετρέα, πέρασε σα σίφουνας 3-0 (27-25, 25-21, 25-19) σετ από το Ζηρίνειο και μπήκε με το δεξί στη νέα χρονιά. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, από τη στιγμή που έκαμψε την αντίσταση της Κηφισιάς, ιδιαίτερα στο α’ σετ που χρειάστηκε να φτάσει στην ανατροπή, κατάφερε με περισσότερες λύσεις και καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία, να φτάσει με έξυπνο παιχνίδι στην 9η φετινή του νίκη και διατηρώντας το αήττητο να παραμείνει επικεφαλής στην βαθμολογία της Volley League.

Η ομάδα του Σάκκη Ψαρρα έφτασε τους 25 βαθμούς, έναντι 21 του δεύτερου Παναθηναϊκού που την ίδια ώρα νίκησε την Καλαμάτα 80 Affidea με 3-1 σετ.

Ο Α.Ο.Π Κηφισιάς ξεκίνησε δυναμικά το ματς στο αθλητικό στολίδι των Βπρείων Προαστείων και με πιεστικό σερβίς αξιοποιώντας τις ευκαιρίες από κόντρα επιθέσεις προηγήθηκε νωρίς με 8-6. Η εμπειρία του Φράγκου και το αποτελεσματικό μπλοκ των γηπεδούχων ανέβασαν προσωρινά τη διαφορά στο +4, 12-8, αλλά η ποιότητα του σερβίς του Χερ μείωσε στον πόντο 12-11 για τον Μίλωνα που ισοφάρισε για πρώτη φορά 13-13 με παράβαση των γηπεδούχων. Στη συνέχεια η Κηφισιά ανέβασε ρυθμό ξέφυγε με 19-16, αλλά οι φιλοξενούμενοι με λάθη αντιπάλων και δύο σερί άσους του Πετρέα προηγήθηκαν στο κρίσιμο σημείο με +2, 21-19. Η Κηφισιά ισοφάρισε 22-22 από λάθος του Νανόπουλου, ωστόσο ο Μίλωνας ήταν αυτός που έφτασε σε στε μπολ24-23, αλλά οι γηπεδούχοι με την είσοδο του Παπαγγελόπουλου στο ματς έμειναν ζωντανοί σβήνοντας και δεύτερο σετ μπολ στο 25-24. Τελικά ο Μίλωνας ολοκλήρωσε την ανατροπή κατακτώντας μετά από πόντους των Πολούγιαν και Νανόπουλου με 27-25 το σετ, 1-0.

Αμφίρροπο ήταν το ξεκίνημα του β’ σετ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι το 7-7 και τον Μπάνοφ να δίνει βραχεία κεφαλή στην Κηφισιά, 8-7. Μετά το 11-11 ο άσος του Αγκάμεζ έδωσε προβάδισμα 2 πόντων στην ομάδα της Νέας Σμύρνης 13-11, που διατήρησε το προβάδισμα 17-20 με αποτελεσματικό side out. Η Κηφισιά μείωσε στον πόντο 20-19, όμως ο Μίλωνας πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός αύξησε το προβάδισμα και ζευγάρωσε με 25-21 ξανά με το Νανόπουλο τα κερδισμένα του σετ, 2-0.

Στο 3ο σετ ο Μίλωνας πίεσε από την αρχή την υποδοχή της Κηφισιάς και πήρε σημαντικό προβάδισμα 4-9. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, η Κηφισιά δεν είχε λύσεις και το σκορ διαμορφώθηκε 5-12 με μπλοκ του Νανόπουλου. Ο Μίλωνας έφτασε μέχρι το +9, 12-21 με άσο του Νανόπουλου για να κατακτήσει το σετ 19-25 με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Πετρέα.

Διαιτητές: Βουδούρης, Μιχαήλογλου, Παρατηρητής: Μουλά Λ., Επόπτες: Γεώργας, Παυλάκης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 16-14, 19-21, 25-27
2ο σετ: 8-7, 13-16, 19-21, 21-25
3ο σετ: 4-8, 9-16, 12-21, 19-25

*Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 4 άσσους, 34 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων και του Μίλωνα προήλθαν από 9 άσσους, 45 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (25-27, 21-25, 19-25) σε 84′

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Μπάνοφ 13 (10/22 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σπυριούνης 6 (3/11 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 17% υπ. – 0% άριστες), Στάνκοφ 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 5 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Φράγκος 7 (7/12 επ., 36% υπ. – 12% άριστες), Μπόρις 4 (4/6 επ.) / Φωλιάς (λ, 40% υπ. – 20% άριστες), Αχιλλεόπουλος (λ), Κωτσάκης 5 (5/6 επ., 50% υπ. – 38% άριστες), Μπαρνατκτζιάν, Παπαδόπουλος, Παπαγγελόπουλος 1 (1 άσσος).

Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χερ 3 (1/1 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Πετρέας 10 (5/8 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Σχάουτεν 12 (12/24 επ.), Αγκάμεζ 9 (5/10 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Νανόπουλος 14 (10/16 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 30% υπ. – 11% άριστες), Πολουγιάν 14 (12/22 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 10% άριστες) / Βελούδης (λ, 57% υπ. – 36% άριστες), Δοροβάτας (λ), Χάκας.

ΜVP ο Γιώργος Πετρέας

Ο κεντρικός του Μίλωνα Γιώργος Πετρέας αναδείχτηκε MVP στο 3-0 επί της Κηφισιάς. Την απονομή έκανε ο τιμ μάνατζερ του Μίλωνα Βασίλης Μηνούδης.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς είπε: «Είμαι στεναχωρημένος κυρίως για τα δύο πρώτα σετ καθώς επαναλαμβάνεται ένα φαινόμενο της ομάδας τα τελευταία παιχνίδια. Παίζουμε καλύτερα από τον αντίπαλο αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε κάτι. Ίσως αυτό να είναι θέμα έλλειψης υπομονής ή ψυχραιμίας. Είναι μία εικόνα που επαναλαμβάνεται ειδικά στα τελευταία παιχνίδια. Πραγματικά βλέπω τα νούμερα μας, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω. Σε κάποια πράγματα που έχουμε σχεδιάσει οι παίκτες μου παίζουν καλά, χρειάζεται όμως μεγαλύτερη ψυχραιμία στα τελειώματα των σετ, είτε στο σερβίς είτε στην αντεπίθεση. Πρέπει να βρούμε τις απαιτούμενες λύσεις και να αντιδράσουμε.Σάκης Ψάρρας:  Η αρχή του παιχνιδιού ήταν δύσκολη για αρκετούς λόγους. καθώς δεν ξέραμε πως θα παρουσιαστεί η Κηφισιά. Δυσκολευτήκαμε στο 1ο σετ αλλά οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν άψογα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί πήραμε τη νίκη κάνοντας ένα ευφυές παιχνίδι».

Ο Γρηγόρης Μπαρνταγκτζιάν της Κηφισιάς είπε: «Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι όμως δεν πήραμε στις λεπτομέρειες το 1ο σετ. Ο Μίλωνας μας πίεσε πολύ με το σερβίς και νίκησε δίκαια. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ που για εμάς είναι σαν τελικός».

Ο Ουκρανός ακραίος του Μίλωνα Τίμοφι Πολουγιάν είπε: «Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στο Ζηρίνειο. Η Κηφισιά είναι καλή ομάδα και έπρεπε να βρούμε ρυθμό. Τα καταφέραμε και φτάσαμε σε ακόμα μία νίκη».

Περισσότερα σε λίγο…