Πρώτο βήμα σωτηρίας για την Κηφισιά, 3-1 τον Φοίνικα Σύρου
14/03/2026 20:56
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Α.Ο.Π Κηφισιάς τη μάχη των πλέι άουτ, καθώς στην πρεμιέρα της διαδικασίας επικράτησε στο Ζηρίνειο με 3-1 (25-19, 25-15, 19-25, 25-23) σετ του Φοίνικα Σύρου και έκανε το πρώτο βήμα για την παραμονή του στη Volley League. Οι γηπεδούχοι με το τρίποντο έφτασαν τους 20 βαθμούς και αύξησαν στους 5 τη διαφορά τους με τους Συριανούς. που είχαν τις ευκαιρίες να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεραν και διατηρήθηκαν στους 15π.
O Φοίνικας ξεκίνησε δυνατά με σερβίς τακτικής και ισχυρό μπλοκ προηγήθηκε νωρίς 6-2, με την Κηφισιά να βγάζει αντίδραση και να μειώνει οριακά 7-6 με μπλοκ του Ρανγκέλ και άσο του Μπόρις. Το μπλοκ του γηπεδούχων συνέχισε να κάνει καλή δουλειά με τον Ρανγκέλ να ισοφαρίζει 8-8, ενώ στην εξέλιξη του σετ ο άσος του Σπυριούνη έβαλε μπροστά την αθηναϊκή ομάδα 10-9. Με νέο μπλοκ του Μπόρις στον Βαν Ντε Ντρις έδωσε προβάδισμα 2 πόντων 14-12 στη Κηφισιά, ενώ στην εξέλιξη του σετ ο Πολωνός κεντρικός με άσο διαμόρφωσε το 16-13. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή έφτασαν μέχρι το +6, 23-17 με μπλοκ του Στάνκοφ, για να κλείσουν το σετ 25-19 με τον Μπόρις.
Στην έναρξη του β’ σετ μπλοκ της Κηφισιάς και οι διαδοχικοί άσοι του Μπάνοφ έδωσαν «αέρα» 5 πόντων στους γηπεδούχους που ξέφυγαν 8-3. Οι γηπεδούχοι στα μισά της διαδρομής προηγήθηκαν 13-7. Η Κηφισιά συνέχισε να έχει την υπεροχή και με απροσπέλαστο μπλοκ αλλά και εξαιρετική κόντρα μπάλα έφτασε στο 23-12 για να κατακτήσει το σετ 25-15 με επίθεση του Μπάνοφ.
Στο 3ο σετ Κηφισιά και Φοίνικας πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το το 6-6 με το μπλοκ του Βαν Ντε Ντρις να βάζει μπροστά τους “Πειρατές” 8-6. Η Κηφισιά με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Κωτσάκη μείωσε στον πόντο 13-12, όμως οι φιλοξενούμενοι με συνεχόμενους πόντους ξέφυγαν με +5, 17-12. Η Κηφισιά προσπάθησε να επιστρέψει «ροκανίζοντας» τη διαφορά με τον Κωτσάκη 17-14, όμως το μπλοκ του Μικελούτσι έφεραν ξανά τους «Πειρατές» στο +5, 20-15. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδσιμα μέχρι τέλους του σετ και μείωσαν 2-1 με 25-19.
Με καλή ψυχολογία οι φιλοξενουμενοι και λύσεις στην επίθεση με Βαν Ντεν Ντρις και Σαλταφερίδη προηγήθηκαν 9-7 και παρά την προσπάθεια της Κηφισιάς για αντεπίθεση. Μετά το οριακό 11-10 των Πειρατών τα συνεχόμενα μπλοκ του Καγιαλή και οι επιθέσεις του Βέλγου “μπόμπερ” άνοιξαν την ψαλίδα της διαφορά 14-11 και 18-12 από τα σέρβις του Κωστόπουλου. Η είσοδος του Παπαγγελόπουλου βοήθησε στο φιλέ την Κηφισιά, η οποία με μπλοκ του έμπειρου κεντρικού μείωσε 14-18. Με το 20-15 του Βαν Ντεν Ντρις ο Φοίνικας μπήκε στην τελική ευθεία τους σετ αποφασισμένος για να στείλει το ματς σε τάι μπρέικ. Η Κηφισιά όμως δεν είχε πει την τελική της κουβέντα! Οι γηπεδούχοι «ροκάνισαν» τη διαφορά 21-19 με άσο του Φράγκου, ενώ στην εξέλιξη μετά από άμυνα του έμπειρου ακραίου και λάθος του Φοίνικα η διαφορά πήγε 23-22. Η Κηφισιά ισοφάρισε 23-23 με κόντρα του Κωτσάκη, ενώ έφτασε σε ματς μπολ 24-23 μετά από λάθος θέσεις στο σερβίς του Στάνκοφ για να πάρει το σετ 25-23 και το τρίποντο της νίκης 3-1 σετ με μπλοκ του Μπάνοφ.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Α.Ο.Π Κηφισιάς τη μάχη των πλέι άουτ, καθώς στην πρεμιέρα της διαδικασίας επικράτησε στο Ζηρίνειο με 3-1 (25-19, 25-15, 19-25, 25-23) σετ του Φοίνικα Σύρου και έκανε το πρώτο βήμα για την παραμονή του στη Volley League. Οι γηπεδούχοι με το τρίποντο έφτασαν τους 20 βαθμούς και αύξησαν στους 5 τη διαφορά τους με τους Συριανούς. που είχαν τις ευκαιρίες να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεραν και διατηρήθηκαν στους 15π
*Στη διαδικασία των πλέι άουτ οι 2 από τις 3 ομάδες που θα λάβουν μέρος θα υποβιβαστούν, αλλά εκκρεμεί και η διαδικασία αναδιάθρωσης των κατηγοριών με την αύξηση των ομάδων από 10 σε 12.
Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑ (Νίκος Ζαλμάς): Κωτσάκης 9 (8/20 επ., 1 μπλοκ, 65% υπ. – 53% άριστες), Μπάνοφ 20 (16/33 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Σπυριούνης 6 (4/10 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 58% υπ. – 17% άριστες), Στάνκοφ 7 (3/4 επ., 4 μπλοκ), Ρανγκέλ 10 (7/9 επ., 3 μπλοκ), Μπόρις 9 (5/9 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ) / Φωλιάς (λ., 62% υπ. – 31% άριστες), Μπαρντακτζιάν, Κονίδης, Φράγκος 2 (1/3 επ., 1 άσος, 62% υπ. – 38% άριστες), Αχιλλεόπουλος (λ.), Παπαγγελόπουλος ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Σλόμπονταν Πράκλιατσιτς): Σαλταφερίδης 7 (7/16 επ., 38% υπ. – 6% άριστες), Νεβό 1 (1/2 επ.), Μικελούτσι 10 (6/9 επ., 1 άσος, 3 μπλοκ), Βαν Ντεν Ντρις 19 (18/41 επ., 1 μπλοκ), Μέχιτς 2 (2/7 επ., 60% υπ. – 33% άριστες), Καγιαλής 12 (8/10 επ., 4 μπλοκ) / Μπουράκης (λ., 79% υπ. – 58% άριστες), Ρουσσόπουλος 1 (1 μπλοκ), Κωστόπουλος 5 (5/18 επ., 54% υπ. – 29% άριστες.
O Βούλγαρος πασαδόρος της Κηφισιάς Σβέτοσλαβ Στάνκοφ αναδείχτηκε MVP της νίκης επί του Φοίνικα. Την βράβευση έκανε η Λίλα Δραγώνα Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Ο προπονητής του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς είπε: «Οι αγώνες είναι μόλις τέσσερις και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη με “τρίποντο’ θα ήταν καταστροφικό για εμάς. Μπορεί να αρχίσαμε με +2 και +3, αλλά είναι μικρό. Είναι απλά ένα ψυχολογικό προβάδισμα. Αυτή η νίκη μας δίνει μεγαλύτερες ανάσες για τη δύσκολη συνέχεια. Στα δύο πρώτα σετ παίξαμε πολύ καλά στη συνέχεια κάναμε κάποια λάθη και δεν μας βγήκε το παιχνίδι με την αλλαγή του πασαδόρου του Φοίνικα. Ξέραμε ότι ο Φοίνικας στηρίζεται και στους δύο πασαδόρους και κάνει πολλές αλλαγές. Ενώ σπάσαμε μπάλες ήμασταν μέτριοι στις αντεπιθέσεις. Η πίεση είναι μεγάλη για όλες τις ομάδες».
Ο ακραίος της Κηφισιάς Ανδρέας Φράγκος είπε: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι αρχίσαμε τα play out με νίκη και μάλιστα με καθαρό τρίποντο.Γνωρίζουμε ότι κάθε παιχνίδι έχει χαρακτήρα “ζωής ή θανάτου”. Είναι σημαντικό να μείνουμε στην κατηγορια. Προς το τέλος της σεζόν έχουμε κάνει αρκετά καλά παιχνίδια και έχουμε καλή απόδοση σε μπλοκ και άμυνα. Ο Φοίνικας με τις αλλαγές στο 3ο σετ άλλαξε τις ισορροπίες. Χρειάστηκαμε χρόνο να προσαρμοστούμε, τα κάναμε και πήραμε τη νίκη. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Φλοίσβο. Αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα εκεί θεωρώ ότι θα είναι καθοριστικό βήμα».
Ο προπονητής του Φοίνικα Σλόμπονταν Πράκλιατιτς είπε: «Στα δύο πρώτα σετ η Κηφισιά μας πίεσε πολύ με το σερβίς. Στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοσή μας και προχωρήσαμε σε κάποιες αλλαγές. Καταφέραμε να επιστρέψουμε βελτιώνοντας όλους τους τομείς του παιχνιδιού μας, όμως στο 4ο σετ δυστυχώς μετά το 23 δεν καταφέραμε να το κλείσουμε. Συγχαρητήρια στην Κηφισιά, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».
Ο κεντρικός του Φοίνικα Μιχάλης Καγιαλής είπε: «Πιστεύω ότι κάποιες λεπτομέρεις έκριναν το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την ανατροπή στο 4ο σετ. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Η νίκη κόντρα στον Φλοίσβο είναι πλέον μονόδρομος για εμάς».