Προτελευταία στροφή για την Volley League, η αγωνία στο κατακόρυφο
14/03/2026 21:04
Κυριακή γεμάτη αγωνιστική δράση η αυριανή για την Volley League γυναικών, με την 21η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Το ενδιαφέρον κορυφώνεται για τις μάχες όσον αφορά τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ. Όλοι οι αγώνες θα έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 19:30.
Με τέσσερις βαθμούς να τους χωρίζουν, η αναμέτρηση του Ηλυσιακού στην έδρα του Άρη έχει χαρακτήρα τελικού για την ομάδα των Ιλισίων, καθώς χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να μείνει στη διεκδίκηση της 11ης θέσης και να αποφύγει τον απευθείας αποβιβασμό. Με νίκη του Άρη ο Ηλυσιακός θα είναι σίγουρα 12ος και θα υποβιβαστεί απευθείας στην Pre League 2026-2027.
Ο Μίλωνας υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη την ΑΕΚ και έχει ακόμα μία ευκαιρία για να παραμείνει στο κυνήγι της οκτάδας. Ο Μίλωνας με 20 βαθμούς είναι στο -5 από τη Θέτιδα και την 8η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ και για να διατηρήσει τις μαθηματικές ελπίδες θα χρειαστεί νίκη επί της Ένωσης και ήττα της Θέτιδας από τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ είναι ισόβαθμη με 31 βαθμούς στην 5η θέση με τον ΠΑΟΚ αλλά υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία καθώς έχει μία νίκη λιγότερη.
Ο Παναθηναϊκός λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο τελικό του Challenge Cup με τη Βαλεφόλια στη Γλυφάδα θα αντιμετωπίσει το Μαρκόπουλο στα Μεσόγεια. Με νίκη το τριφύλλι κλειδώνει τη πρώτη θέση στη κανονική περίοδο, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωσή της.
Η Θέτιδα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην Βούλα, με τον “Δικέφαλο του Βορρά” με προπονητή τον Στέφανο Μανιώτη που αντικατέστησε τον Γιάννη Γιαπάνη να θέλει να αφήσει πίσω του τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του κυπέλλου. Τώρα βρίσκεται στη πέμπτη θέση μαζί με την ΑΕΚ, όμως υπερτερεί στην ισοβαθμία. Η Θέτιδα θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει τη παρουσία της στα πλέι οφ για άλλη μία αγωνιστική σεζόν.
Ένα από τα ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΑΟ Θήρας. Οι ερυθρόλευκες μετά την ήττα στον ημιτελικό του κυπέλλου θέλουν να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα και να κλείσουν με νίκες τη κανονική περίοδο πριν την έναρξη των πλέι οφ. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της Σαντορίνης που πάλεψε μέχρι το τέλος στον τελικό του κυπέλλου. Έχει εξασφαλίσει τη τέταρτη θέση όμως έχει ακόμα ελπίδες ακόμα και για τη τρίτη αλλά θα χρειαστεί συνδυασμός αποτελεσμάτων με τον Πανιώνιο.
Ο Πανιώνιος Betsson μετά τη κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου γυναικών στην ιστορία του στρέφει ξανά το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα. Θα υποδεχθεί στο «Ανδρέας Βαρίκας» τον ΖΑΟΝ, με την ομάδα της Κηφισιάς να θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις ενόψει και των πλέι οφ.
Volley League Γυναικών – 21η αγωνιστική
Κυριακή 15 Μαρτίου 2026
Γυμναστήριο Μίκρας, 19.30: Α.Σ. Άρης – Α.Ο. Ηλυσιακός
Διαιτητές: Αβραμίδης, Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Ιωάννου, Μαλεφκερίδης, Γραμματεία: Εμμανουηλίδου.
Γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης» Νέα Σμύρνη, 19.30: Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Αρβανίτης, Τονονίδης, Παρατηρητής: Τσιμπινός, Επόπτες: Τουλής, Μαστοράκη, Γραμματεία: Νικολάου.
Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, 19.30: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Χουλιαρόπουλος, Παρατηρητής: Καπάνταης, Επόπτες: Σωνάκης, Σφυρίδη, Γραμματεία: Τζαννέτου.
Γυμναστήριο «Γεώργιος Γεννηματάς» Βούλα, 19.30: Α.Σ.Π. Θέτις – Π.Α.Ο.Κ. F&U
Διαιτητές: Τόλιος, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος, Επόπτες: Πετρόπουλος, Σταμπούλογλου, Γραμματεία: Καπουράνη.
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη, 19.30: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο. Θήρας
Διαιτητές: Πρέντζας, Κατερλή, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Κοκορομύτη, Δουκάκη, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.
Γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας» Νέα Σμύρνη, 19.30 (Ertsports): Πανιώνιος Betsson – Ζ.Α.Ο.Ν.
Διαιτητές: Γεωργάκη, Μυλωνάκης, Τσάλεντζ ρέφερι: Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Μαρκάτης, Επόπτες: Πεσίνογλου, Πολάτος, Γραμματεία: Ιωάννου.