Άρης – Ηλυσιακός 3-0: Νίκη για τον Άρη, υποβιβασμός για τον Ηλυσιακό
15/03/2026 22:00
Ο Άρης κατάφερε να πάρει το τρίποντο που ήθελε στο ντέρμπι υποβιβασμού απέναντι στον Ηλυσιακό με 3-0 (25-20, 25-20, 29-27) για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Από την άλλη, ο Ηλυσιακός έχασε κάθε μαθηματική ευκαιρία σωτηρίας και έπεσε μαχόμενος, κυρίως στο τρίτο σετ, όπου λίγο έλειψε να το κατακτήσει, αλλά στάθηκε άτυχος στο τέλος.
Οι παίκτριες του Μπόρισλαβ Κρατσάνοφ κατέκτησαν τα δυο πρώτα σετ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και φάνηκε να κάνουν το ίδιο στο τρίτο. Ο Ηλυσιακός επέστρεψε από το -7 και είχε την μοίρα του σετ στα χέρια του, αλλά τα λάθη των παικτριών της Μαρίας Αριστείδου και οι εξαιρετικές – και σήμερα – Όλουτς (23π. – 2 άσοι) και Ζαντοροϊνάι (18π. – 4 άσοι, 2 μπλοκ) κράτησαν τον Άρη ζωντανό, για να φτάσει στην νίκη χωρίς απώλεια σετ. Η Κίλιτς έδωσε το 100% της (25π. – 4 άσοι, 3 μπλοκ), αλλά δεν υπήρξε η στήριξη από τις συμπαίκτριες της – ή έστω δεν υπήρξε διάρκεια στην στήριξη από αυτές.
Η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας για την σειρά των αγώνων πλέι-άουτ, μεταξύ Άρη και Μαρκοπούλου. Οι δυο ομάδες χωρίζονται από 2 βαθμούς, καθώς ο Άρης προσπέρασε την ομάδα των Μεσογείων για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν (16 έναντι 14). Οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν τους δυο “Δικεφάλους”, με τον Άρη να δοκιμάζεται στην έδρα της ΑΕΚ και το Μαρκόπουλο να παίζει στην Μίκρα απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Στο αναγνωριστικό κομμάτι του πρώτου σετ, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με την Αρδηλά να δίνει πόντους στον Ηλυσιακό και τα λάθη των συμπαικτριών της να κρατάνε τον Άρη κοντά στο σκορ. Οι γηπεδούχες εκμεταλλεύτηκαν τα τελευταία στο έπακρο για να φτάσουν στο +3 (13-10), μετά από παράβαση του Ηλυσιακού. Η Όλουτς, με τις επιθέσεις της, διατήρησε την διαφορά σταθερή, παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να μειώσουν. Ο Άρης “έσπασε τον γρίφο” στο 22-18, που προήλθε από μπλοκ της Έριτς. Η Ζαντοροϊνάι έφερε το setball, το οποίο αξιοποίησε με την πρώτη η Μερτέκη, για το 25-20.
Ο Άρης προηγήθηκε από νωρίς στο δεύτερο σετ και επέβαλε τον ρυθμό του, θέλοντας να το σφραγίσει γρήγορα. Η Ζαντοροϊνάι πήρε δυο άσους και ένας ήρθε από την Όλουτς, για το 8-3, με τις κίτρινες να ξεφεύγουν και στο +6 (16-10), μετά από πόντο της Κενυάτιδας ακραίας. Η ίδια “πυροβόλησε” από το σερβίς για το 18-13, με την Μερτέκη να στηρίζει την Όλουτς στο σκοράρισμα για να μείνει η διαφορά σταθερή. Η Αγγελοπούλου πλάσαρε στο φιλέ για το 23-18 και η Έριτς στον πρώτο χρόνο σφράγισε το σετ, στο δεύτερο setball των κίτρινων (25-20).
Ασταμάτητος μπήκε ο Άρης στο τρίτο σετ, θέλοντας να σφραγίσει το τρίποντο χωρίς απώλεια σετ. Τα μπλοκ από Ζαντοροϊνάι και Έριτς, μαζί με τον άσο της Σέρβας κεντρικής και της Πολυνοπούλου διαμόρφωσαν το 10-5 στο πρώτο κομμάτι του σετ. Η διαφορά έμελλε να φτάσει και τους 7 πόντους, μετά τον άσο της Ζαντοροϊνάι για το 17-10. Η Κίλιτς πήρε άσους για το 20-16 και το 20-17, για να ηγηθεί ενός επιμέρους 7-0 των φιλοξενούμενων για το 20-20, στο οποίο στήριξε από τον πάγκο και η Γκέκοβιτς. Τα λάθη των φιλοξενούμενων όμωε δεν τις επέτρεψαν να προηγηθούν, με την ισοπαλία να μένει μέχρι το 23-23, όπου η Κίλιτς μπλόκαρε για το 23-24, με την Τουρκάλα να βρίσκει στο φιλέ στην επόμενη φάση. Η Ζαντοροϊνάι “έσβησε” το δεύτερο setball του Άρη και έδωσε matchball στον Άρη με άσο της, το οποίο όμως χάθηκε με επαφή στο φιλέ. Η Μερτέκη πήρε το τρίτο matchball, για το 29-27, και νίκησε το ματς για τον Άρη.
Α.Σ. ΑΡΗΣ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. 3-0 (25-20, 25-20, 29-27)
Περισσότερα σε λίγο…