Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Εστεμμένη» έρχεται στον ΠΑΟΚ η Αμερικανίδα Tyrah Ariail

«Εστεμμένη» έρχεται στον ΠΑΟΚ η Αμερικανίδα Tyrah Ariail

Με τις δάφνες του παρθενικού τίτλου της καριέρας της να είναι ακόμη νωπές από τον αποψινό θριαμβευτικό τίτλο της Βάσας στην Extraliga Ουγγαρίας, η Αμερικανίδα μπλοκέρ Tyrah Ariail μετακομίζει, εκτός εξαιρετικού απρόοπτου και σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet.gr, στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσει το κέντρο του ΠΑΟΚ, στη νέα σεζόν της Volley League γυναικών.

Η 22χρονη κεντρική (1.85μ), με έφεση στο μπλοκ και την επίθεση, θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο στις ΗΠΑ, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε σημαντικό βαθμό στις ομάδες της τόσο στο NCAA όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Πρόκειται για σημαντική ενίσχυση, σε μια θέση όπου ο ΠΑΟΚ ψάχνει ποιοτικές παίκτριες, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής του εν όψει της επόμενης σεζόν.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τα πανεπιστήμια USC (University of Southern California) και University of Missouri για να περάσει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό , για χάρη του Έλληνα τεχνικού Γιάννη Αθανασόπουλου. Από τον Ιανουάριο, όταν και έφτασε στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Βάσας Ομπούντα, συνέβαλε σημαντικά στην κατάκτηση του φετινού ουγγρικού τίτλου.