Ελπιδοφόρα επένδυση του Α.Ο. Θήρας με την ταλαντούχα κεντρική Μαριάννα Παμπαλιάρη
11/08/2026 16:06
Στο ταλέντο και το πάθος της 17χρονης πρώην κεντρικής της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Μαριάννας Παμπαλιάρη, επενδύσει στη νέα σεζόν της Volley League γυναικών ο Α.Ο. Θήρας, με τη διοίκηση της ομάδας της Σαντορίνης να ανακοινώνει την απόκτηση της νεαρής αθλήτριας από τη Θεσσαλονίκη.
Με ύψος 1.89μ και μεγάλη έφεση στο μπλοκ η Παμπαλιάρη, που προέρχεται από οικογένεια πρωταθλητών, αναμένεται να δώσει πολύτιμες λύσεις στον τεχνικό Μανώλη Σκουλικάρη, που φιλοδοξεί σε μία ακόμη εξαιρετική πορεία της ομάδας του.
Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση
«Η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τη νεαρή διεθνή κεντρική Μαριάννα Παμπαλιάρη ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν Volley League γυναικών 2026-2027.
Η ταλαντούχα μπλοκέρ είναι γεννημένη στις 11 Σεπτεμβρίου 2008 έχει ύψος 1,89μ. και προέρχεται από οικογένεια πρωταθλητών, όντας πατέρας της δεκαθλητής και η μητέρα της βολεϊμπολίστρια.
Θεωρείται μία από τις ανερχόμενες Ελληνίδες αθλήτριες και μολονότι «νεοφώτιστη» στην κορυφαία κατηγορία γυναικών, αναμένεται με το ταλέντο, τον ενθουσιασμό και την έφεσή της στο μπλοκ να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα μας στην επίτευξη των φετινών της στόχων.
Η 17χρονη κεντρική έκανε το 2019 τα πρώτα της βήματα στο φιλέ στον Εθνικός Πυλαίας, ωστόσο η σημαντική αγωνιστική της εξέλιξη σημειώθηκε στην Ελπίδα Αμπελοκήπων. Ως στέλεχος των ομάδων Νεανίδων και Κορασίδων του συλλόγου, πανηγύρισε διακρίσεις σε Πρωταθλήματα ΕΠΕΣΘ, αλλά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ την τελευταία σεζόν στην Pre League γυναικών πέτυχε με την ομάδα της την άνοδο στη Volley League.
Το νέο μας απόκτημα ήταν το 2021 διεθνής με την Εθνική Παγκορασίδων, ενώ φέτος ως μαθήτρια του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Μετέπειτα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα της Κίνας, όπου κατέλαβε την 17η θέση!
Η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας καλωσορίζει τη Μαριάννα στην οικογένεια του συλλόγου και της εύχεται μία σεζόν χωρίς τραυματισμούς, με πολλές επιτυχίες και πολύτιμες εμπειρίες με την ομάδα μας»