Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Λαμπαδηδρόμος ο Μουστακίδης

Λαμπαδηδρόμος ο Μουστακίδης

Μπορεί ο ίδιος να μην κατάφερε ποτέ να συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες ως αθλητής, ωστόσο ο Σάκης Μουστακίδης φρόντισε ως Λαμπαδηδρόμος να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο παγκόσμιο ταξίδι της προς το Ρίο…

Ο Σάκης Μουστακίδης με την Εθνική ομάδα του 87 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Γάνδης και ρέκορντμαν συμμετοχών, ωστόσο η μη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες αποτέλεσε ένα ανεκπλήρωτο όνειρο και ίσως απωθημένο για τον ίδιο.

Ο τεχνικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έδειξε την αγάπη του για τους Ολυμπιακούς Αγώνας και ως Λαμπαδηδρόμος στην Αλεξανδρούπολη κρατώντας την Ολυμπιακή δάδα συμμετείχε με τον τρόπο του στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της υφηλίου.

«Ήταν μεγάλη τιμή. Ένιωσα υπερηφάνεια. Ήταν ένα ξεχωριστό συναίσθημα που είχα πολλά χρόνια να ζήσω. Ειδικά όταν έπαιξε ο εθνικός ύμνος, συγκινήθηκα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Σάκη Μουστακίδη στο Thrakisports.gr μετά την παράδοση της Φλόγας στην Δήμο Μιχαλεντζάκη για να συμπληρώσει «Αυτές οι εκδηλώσεις τιμούν την πόλη μας, είναι πολύ ωραίες. Μας γεμίζει υπερηφάνεια και εμάς που τρέξαμε αλλά και όσους ήρθαν και συμμετείχαν».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ποτέ δεν κατάφερε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε «Δυστυχώς στην στην καριέρα μου δεν είχα την χαρά να το γευτώ αυτό, καθώς δεν μπόρεσα ποτέ να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ίσως αυτό είναι ένα απωθημένο. Είναι σημαντικό να συμμετέχεις, πόσο μάλλον να φέρεις μια διάκριση και εύχομαι ειλικρινά και ολόψυχα να πετύχουν στην αποστολή τους όσοι πάνε εκεί εκπροσωπώντας την Ελλάδα».