ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΣΠΕΚ : Στηρίζουμε όσους στηρίζουν την επαρχία

ΕΣΠΕΚ : Στηρίζουμε όσους στηρίζουν την επαρχία

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης αναφέρετε στις εκλογές της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο καυτηριάζοντας την στάση παραγόντων που προωθούν προτάσεις για ψηφοθηρία ομάδων των μεγάλων αστικών κέντρων συρρικνώνοντας τους περιφερειακούς συλλόγους. Την ίδια ώρα η ΕΣΠΕΚ τάσσετε υπέρ των επαρχιακών ομάδων δηλώνοντας έτοιμη να στηρίξει όσους δώσουν διέξοδο στην επαρχία…

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΚ

Ο καιρός περνά και 4 χρόνια μετά τις προηγούμενες εκλογές , πλησιάζει πάλι η στιγμή που θα κληθούμε να εκλέξουμε τη διοίκηση του αγαπημένου μας αθλήματος για τα επόμενα χρόνια. Με χαρά είδαμε να εμφανίζονται περισσότεροι άνθρωποι που διακηρύσσουν ότι θέλουν να πετύχουν ανάπτυξη, οικονομική βελτίωση, αναγνώριση για το άθλημα της Πετοσφαίρησης που υπηρετούμε.

Δεχθήκαμε στο νησί μας επισκέψεις από παράγοντες που δεν είχαμε ποτέ τη τύχη να δούμε από κοντά, διαβάσαμε ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για τη βελτίωση του αθλήματος, άλλες αγνές παρακινούμενες από την εσωτερική λαχταρά των συντακτών, άλλες υποκινούμενες από πολιτικούς-κομματικούς παράγοντες που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις εκλογές για ανάδειξη κομματικών υποψήφιων.

Είμαστε θεατές σε διακηρύξεις υποψήφιων για θέσεις παρατάξεων , σε θέματα που τόσα χρόνια παραγνώριζαν ή αδιαφορούσαν.

Σε ένα άθλημα που είμαστε λίγοι οι πιστοί, πολλοί εμφανίζονται και διακηρύσσουν αναλογικές εκπροσωπήσεις, ίσως μέσω των δικαστικών αιθουσών, οικονομικές ελαφρύνσεις, χωρίς εμφανή πρόταση αναπλήρωσης εσόδων.

Σε ένα άθλημα που οι ομάδες της επαρχίας ασφυκτιούν, προωθούνται προτάσεις για την ψηφοθηρία μεταξύ των ομάδων των μεγάλων αστικών κέντρων, τόσο στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων όσο και στην ανάπτυξη-επιλογή-στελέχωση των εθνικών ομάδων.

Η Ένωση μας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα ιδανικά του αθλήματος, θα συνεχίσει να τάσσεται υπέρ των επαρχιακών ομάδων, άλλωστε τέτοια είναι η φύση μας. και δηλώνει πρόθυμη να στηρίξει τους παράγοντες αυτούς που θα προσφέρουν διέξοδο στα επαρχιακά σωματεία, στον οικονομικό μαρασμό, στην εμπορικότητα του αθλήματος, θα στηρίξει μοντέλα ανάπτυξης που ξαναρχίζουν να δίνουν χαμογέλα με τις επιτυχίες των «μικρών εθνικών ‘’ ομάδων.

Με γνώμονα ότι «¨Όλοι οι Καλοί Χωράμε’» όποιος θέλει ας βοηθήσει, η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει ανοικτούς σε ανταλλαγές εμπειριών και ιδεών για το καλό του αθλήματος που υπηρετούμε.

Τα μέλη του Δ.Σ.

Ανδρέας Γιανόπουλος

Λεωνίδας Γρύλλος

Γιάννης Δανδάλης

Σταύρος Καλπαδάκης

Γιώργος Παπαδάκης

Κωστής Γ. Ψαρουδάκης