LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Έκλεισε θέση για Κύπρο ο Ολυμπιακός

Έκλεισε θέση για Κύπρο ο Ολυμπιακός

Το εισιτήριο της πρόκρισης προς την Κύπρο και το Final 4 του League Cup «Νίκος Σαμαράς» σφράγισε και τυπικά στο κλειστό της Κανήθου ο Ολυμπιακός που με 1-3  (16-25, 26-24, 21-25, 17-25) επί του Ηρακλή Χαλκίδας τερμάτισε πρώτος στον Β Όμιλο.

Αποφασισμένος να κρατήσει τον τίτλο του League Cup στον Πειραιά έδειξε  ο Ολυμπιακός καθώς στο τελευταίο παιχνίδι του Ομίλου στην Χαλκίδα επικράτησε με 3-1 και πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρ’ ότι χρειαζόταν τυπικά μόνο ένα σετ για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στην τελική 4άδα έχοντας αποτελεσματικές επιθέσεις, καλό σερβίς και μπλοκ έφθασαν στο 3-1 γνωρίζοντας την αποθέωση από τους 150 οπαδούς του που βρέθηκαν στην Χαλκίδα και δημιούργησαν ατμόσφαιρα ντέρμπι.

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής Χαλκίδας αν και ξεκίνησε μουδιασμένα στην συνέχεια φρόντισε να ανεβάσει την απόδοση του και μάλιστα να ισοφαρίσει σε 1-1 δείχνοντας πολύ καλά δείγματα γραφής εν όψει της επίσημης έναρξης του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ με 24 πόντους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Τζάστιν Ντάφ, ενώ από τον Ηρακλή Χαλκίδας ξεχώρισαν οι Τάπια και Κανέλλος.

Με το «ερυθρόλευκο» μπλοκ και τον Νταφ να εξαιρετική μέρα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα προηγούμενος με 0-7. Ο Ηρακλής παρά το αρχικό μούδιασμα φρόντισε να μαζέψει την διαφορά κάνοντας το 6-8 με τα λάθη του Αγκάμε, ωστόσο γρήγορα οι Πειραιώτες κατάφεραν να αποκτήσουν διαφορά και με τον άσο του Κοκκινάκη έκαναν το 8-13 και λίγο αργότερα με νέο άσο από τον Αγκάμεζ το 10-17.

Στο 12-19 ο Μπόσκαν πέρασε τον Φράγκο στην θέση του Τσούπκοβιτς, χωρίς όμως αυτό να αλλάξει την απόδοση του Ολυμπιακού που ΄με τον Ντάφ και το μπλοκ του Άθος στον Γκόρτσιανουκ έφθασε στο 13-22 και στο τέλος με τον Αγκάμεζ έγραψε το 16-25 που του χάρισε και τυπικά την πρώτη θέση στον Όμιλο και την πρόκριση στο Final 4.

Στο δεύτερο σετ και με την πρόκριση να έχει εξασφαλιστεί ο Μπόσκαν ξεκίνησε στην πάσα τον Στιβαχτή αντί του Φιλίπποφ, ενώ είχε δίδυμο ακραίων τους Φράγκο και Κοκκινάκη.

Ένα σετ που πρόσφερε πολύ καλό θέαμα, πολλές ανατροπές και που στο τέλος χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι του Σπύρου Γκολίτση ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας με καλό σερβίς προηγήθηκε με 4-2 όμως γρήγορα ο Ολυμπιακός με τους Αγκάμεζ και Κοκκινάκη έκανε το 4-6 και απέκτησε το προβάδισμα στο σετ. Παρά τις εξαιρετικές άμυνες και επιθέσεις του Αγκάμεζ οι γηπεδούχοι με τους Γκόρτσιανουκ και Φέρελ ισοφάρισαν σε 13-13 καταχειροκροτούμενοι από τους φιλάθλους τους.

Ο Ολυμπιακός όμως με τα λάθη του Ηρακλή Χαλκίδας και τον Αγκάμεζ έτρεξε ένα μικρό σερί κάνοντας το 13-16, ενώ λίγο αργότερα το 14-18. Οι «κυανόλευκοι» του Σπύρου Γκολίτση με το μπλοκ στον Φράγκο και Νταφ αλλά και τον άσο του Κασαμπαλή μείωσαν στο 17-18.

Ο Αγκάμεζ έκανε το 17-19 και είχε την ευκαιρία να δώσει «αέρα» 3 πόντων στον Ολυμπιακό όμως το εντυπωσιακό στοπ  από Κανέλλο-Τάπια έκαναν το 18-19… Ωστόσο ο Κολομβιανός διαγώνιος των «ερυθρολεύκων» και ο Κοκκινάκης «ξεκόλλησαν» την ομάδα τους κάνοντας το 18-21.

Οι γηπεδούχοι όμως φρόντισαν να επιστρέψουν εκ νέου αφού ο Τάπια, το μπλοκ στον Κοκκινάκη και το λάθος του Στιβαχτή έκαναν το 21-21 δημιουργώντας προϋποθέσεις έκπληξης στην αναμέτρηση.

Ο Αγκάμεζ και άουτ επίθεση του Τάπια έγραψαν το 21-23 όμως στην συνέχεια οι ρόλοι αντιστράφηκαν και με πόντο του Τάπια και άστοχη επίθεση του Αγκάμεζ ο Ηρακλής Χαλκίδας έκανε το 23-23 αναγκάζοντας τον Μπόσκαν σε ταϊμάουτ.

Ο άσος όμως του Γιαλλότου η Ηρακλής έφθασε σε σετ μπολ κάνοντας το 23-24, όμως ο Ολυμπιακός με τον Φράγκο έγραψε ο 24-24.

Η έκπληξη για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε αφού Τάπια και Γκόρτσιανουκ έκαναν το 26-24 στέλνοντας στα ουράνια τους φιλάθλους του που είδαν την ομάδα τους να ισοφαρίζει σε 1-1.

Η συνέχεια όμως ήταν για τον Ολυμπιακό με τον Σλόμπονταν Μπόσκαν να περνά εκ νέου τον Τσούποκοβιτς στην θέση του Φράγκου και τους Πειραιώτες με το καλημέρα να παίρνουν το προβάδισμα με το 4-8.

Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να ξαναμπούνε στον αγώνα (9-12) οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το 10-16 με τον Αγκάμεζ, ωστόσο ο Ηρακλής επέστρεψε δριμύτερος και με τους Γκόρτσιανουκ-Κανέλλο έκανε το 15-17.

Ο Μπόσκαν βλέποντας να επαναλαμβάνεται το δεύτερο σετ πέρασε εκ νέου τον Φιλίπποφ στην θέση του Στιβαχτή και ο Ολυμπιακός ανέβασε την διαφορά στο +6 (15-21). Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 19-22 και 20-23, όμως ο Άθος και ο Αγκάμεζ έκαναν το 21-25 και το 1-2 για τον Ολυμπιακό που απέκτησε εκ νέου το προβάδισμα.

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός φρόντισε να ολοκληρώσει την επικράτησή του και να τελειώσει τον αγώνα. Με αποτελεσματικές επιθέσεις ο Ολυμπιακός έκανε το 5-8 και το 9-12, ενώ με μπλοκ του Αγκάμεζ το σκορ πήγε στο 10-15.

Μια διαφορά που για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να κρατήσουν οι Πειραιώτες αφού ο Ηρακλής Χαλκίδας μείωσε στο 15-17 δείχνοντας πως θέλει να κάνει την υπέρβαση στέλνοντας τον αγώνα και σε 5ο σετ.

Κάτι στο οποίο ήταν αντίθετοι οι “ερυθρόλευκοι” που έκαναν το 15-20 με τον Τσούπκοβιτς, ενώ λίγο αργότερα έγινε το 16-23 και στο τέλος οι Άθος και Αγκάμεζ με μπλοκ έκαναν το 17-25 και το 1-3.