ΔΙΕΘΝΗ

Στην πρωταθλήτρια Νοβάρα η Βασιλαντωνάκη

Στην πρωταθλήτρια Νοβάρα η Βασιλαντωνάκη

Η διεθνής Ελληνίδα άσος της Μπούστο Αρζίτσιο θα συνεχίσει την καριέρα της στην ιταλική Serie A φορώντας την φανέλα της ομάδας, που κατέκτησε το φετινό “σκουντέτο” και που βάζει ξανά ψηλά τον πήχη, ενόψει της νέας σεζόν σε Serie A και Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς επικείνται αρκετές αλλαγές, τόσο στο εμψυχο δυναμικό, όσο και στον πάγκο της.

Πέρα λοιπόν από την Ελληνίδα 26χρονη ακραία/διαγώνια, Ανθή Βασιλαντωνάκη, που μετά τη θητεία της σε Κονελιάνο, με την οποία και στέφθηκε πρωταθλήτρια, αλλά και τη φετινή σεζόν στη Μπούστο, θα συνεχίσει για 4η χρονιά να εκπροσωπεί το ελληνικό βόλεϊ στα ιταλικά γήπεδα, η Νοβάρα πρόσθεσε στο δυναμικό της από την Κονελιάνο και την 33χρονη Πολωνή πασαδόρο, Καταρίνα Σκορούπα. Μία “μαέστρο” με μεγάλη διεθνή εμπειρία, από τη θητεία της στα πρωταθλήματα, Πολωνίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκίας, που μπορεί να βοηθήσει τη νέα της ομάδα στους μελλοντικούς της στόχους.

Παράλληλα με την απόκτηση των Βασιλαντωνάκη, Σκορουπα φημολογείται έντονα πως η διεθνής Ιταλίδα σουπερστάρ της Volley Italia, Πάολα Εγκόνου ενδέχεται να αντικαταστήσει στην επίθεση την Ολλανδέζα ακραία/διαγώνια, Σελέστε Πλακ.

Τέλος μετά την αποχώρηση του Ιταλού τεχνικού, Στέφανο Μίκολι για χάρη της Μπέργκαμο, το τιμόνι της πρωταθλήτριας ομάδας αναλαμβάνει ο συμπατριώτης, Μάσιμο Μπαρμπολίνι, που θα έχει συνεργάτη του τον Νταβίντε Μπαράλντι, που φέτος αποτέλεσε μέλος του τεχνικού επιτελείου της Μόντενα, ως συνεργάτης του Αντρέα Κρίπα.