ΔΙΕΘΝΗ

«Χρυσός» βαθμός για την παρέα της Παπαφωτίου στην Τουρκία

«Χρυσός» βαθμός για την παρέα της Παπαφωτίου στην Τουρκία

Το ντεμπούτο της Ελληνίδας πασαδόρου, Αθηνάς Παπαφωτίου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση δεν συνοδεύτηκε με νίκη της Στουτγκάρδης. Ωστόσο οι πρωταθλήτριες της Bundesliga έδειξαν μέσα στην Κωνσταντινούπολη “τα δόντια τους” απέναντι στην πανίσχυρη τουρκική Εξατσίμπασι, αποσπώντας στο πλαίσιο της πρεμιέρας του D’ ομίλου της 4ης φάσης του Champions League, τον πρώτο της “χρυσό” βαθμό.

Στο εντυπωσιακό “Μπουρχάν Φελέκ” η γηπεδούχος ομάδα του Βραζιλιάνου τεχνικού Μότα, έδειξε αποφασισμένη να “καθαρίσει” το συντομότερο το ματς και ούσα κυρίαρχη σε σερβίς και μπλοκ προηγήθηκε 2-0 σετ, δικαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί του ομίλου.

papafotiou_stuttgart

Η συνέχεια ανήκε στις Γερμανίδες, οι οποίες σταθερά κυρίαρχες στην επίθεση και βελτιωμένες στο μπλοκ, με τις βοήθειες της Παπαφωτίου που ήρθε από τον πάγκο σε 3ο και 4ο σετ δίνοντας σημαντικές λύσεις, ισοφάρισαν σε 2-2 τις Τουρκάλες, στέλνοντας το ματς σε ται μπρέικ.

Εκεί όμως τα επιθετικά “όπλα” της παρέας της Παπαφωτίου “σίγησαν”, σε αντίθεση με τη “γραμμή πυρός” της Εξατσίμπασι που “άστραψε και βρόντηξε” και με 14 επιθέσεις έναντι 4 των Γερμανίδων, πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στον C’ Όμιλο με 3-2 (25-22, 25-21, 17-25, 21-25, 15-9).

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 25 πόντους η Σέρβα διεθνής, Τιτζάνα Μπόσκοβιτς των γηπεδούχων, άλλους 23π πρόσθεσε η Αμερικανίδα ΜVP της αναμέτρησης, Τόμπσον, ενώ για την Allianz ΜTV  18 πόντους είχε η Αμερικανίδα Ρίβερς.

Νωρίτερα, στο συγκλονιστικό ρωσικό “εμφύλιο” της πρεμιέρας η Ντιναμό Μόσχας κατάφερε με ανατροπή να κερδίσει στα… σημεία με 3-2 (25-23, 13-25, 27-29, 25-23, 17-15) την Λοκομοτίβ Καλίνινγκραντ και να μπει “με το δεξί” στον όμιλο.

Αύριο Τετάρτη 9/12 για τη 2η αγωνιστική η ομάδα της Αθηνάς Παπαφωτίου θα αναζητήσουν κόντρα στις  Μοσχοβίτισσες πρωταθλήτριες την πρώτη τους νίκη, σε αντίθεση με τις Τουρκάλες “οικοδέσποινες” που θέλουν το “2 στα 2” απέναντι στην ομάδα από το Καλίνινγκραντ.