ΔΙΕΘΝΗ

Η MVP Ζακχαίου «άλλαξε τα Φώτα» στην παρέα της Χίπε

Η MVP Ζακχαίου «άλλαξε τα Φώτα» στην παρέα της Χίπε

Περίπου ένα μήνα μετά το συγκλονιστικό 3-2 με ανατροπή επί της Μπρέσια στο Κούνεο, η ομάδα των Ζακχαίου, Στράντζαλη απέδρασε από αντίπαλη έδρα των “λιονταριών” με μια νίκη “καρμπόν” 3-2 (17-25, 25-20, 20-25, 25-23, 15-7) σετ χάρις σε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση της διεθνούς Κύπριας μπλοκέρ, που “έλαμψε” στην μονομαχία με την Γερμανίδα πρώην συμπαίκτριά της στον Ολυμπιακό, Σάσκια Χίπε και έκανε το καλύτερο “ποδαρικό με το δεξί” στο 2021. ΜVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε η κορυφαία κεντρική της φετινής Serie A, Κατερίνα Ζακχαίου.

brescia_cuneo 1

O συναρπαστικός αγώνας της 8ης αγωνιστικής του Β’ γύρου της Serie A ξεκίνησε ανημερα των Θεοφανείων στο Μοντικιάρι με τους καλύτερους οιωνούς για τη νέα ομάδα της Χίπε, που εκανε ντεμπούτο στο καμπιονάτο ως κεντρική. Οι “λέαινες” κυριαρχώντας σε σερβίς επίθεση, μπλοκ, προηγήθηκαν δις στο σκορ, 1-0 και 2-1 σετ.

Για μια ακόμη φορά οι “ερυθρόλευκες γάτες” του Κούνεο αποδείχθηκαν “επτάψυχες”… Χάρις στο ανεβασμένο της μπλοκ και την ισοφάριση 2-2 “δια χειρός Ζακχαίου”, αν και έχανε με 16-13 στο 4ο σετ, η Κούνεο ήταν ανωτερη στο 5ο σετ και μετά από περίπου δύο ώρες (117 λεπτά) “έκλεψε” με ανατροπή τη νίκη.  Πέρα από το πολύτιμο δίποντο για τις φιλοξενούμενες αυτή ήταν η 3η σερί νικη στη φετινή σεζόν για την παρέα της Ζακχαίου, που μέχρι σήμερα δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν πάνω από δύο συνεχόμενα ματς.

brescia_cuneo 2

Η MVP Κατερίνα Ζακχαίου με 16 πόντους, ήταν μαζί με Ουνγκουρεάνου και Κάντι οι τοπ σκόρερ της Κούνεο, ενώ έναν πόντο (1/6 επ., 67%υπ., 67% αρ.) σημείωσε η Στράντζαλη, που χρησιμοποιήθηκε από τον Αντρέα Πιστόλα ως αλλαγή στα τρία πρώτα σετ. Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 25 πόντους η διαγωνια της Μπρέσια, Νικολέτι, ενώ η μέχρι χθες ερυθρολευκη “μπόμπερ” Χίπε στο φετινό της ντεμπούτο της, ως μπλοκέρ, στα ιταλικά γήπεδα ακολουθησε με 15 πόντους (9/14επ, 1 άσο, 5 μπλοκ).

Με τη νίκη αυτή η Κούνεο έφτασε με 19 βαθμούς στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Μπρέσια παρέμεινε με 10 βαθμούς στην προτελευταία θέση της κατάταξης. Επικεφαλής με 48 βαθμούς σε 16 ματς είναι η αήττητη Κονελιάνο και έπεται στην δεύτερη θέση με 37 βαθμούς σε 15 παιχνίδια η Νοβάρα, την οποία η Κούνεο υποδέχεται στις 10 Ιανουαρίου.

brescia_cuneo 3

Ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια για την Κούνεο, που στις 13 Ιανουαρίου θα εντιμετωπίει την Μόντσα, ενώ στις 16 Ιανουαρίου θα κοντραριστεί με τη Μπέργκαμο.

Fotos: danbianchin per @rmsport.it