ΔΙΕΘΝΗ

Πέρασε… χαλκά στις «λιονταρίνες» η κορυφαία Ζακχαίου (fot)

Πέρασε… χαλκά στις «λιονταρίνες» η κορυφαία Ζακχαίου  (fot)

Με την Κατερίνα Ζακχαίου να τα… σπάει και τη Στράντζαλη να τη “σιγοντάρει” από… κοντά, τα χαμόγελα επέστρεψαν στο στρατόπεδο της Κούνεο, που αν και βρέθηκε με χάνει με 2-1 από την φιλοξενούμενη Μπρέσια, κατάφερε να “γυρίσει” το ματς και να φτάσει σε μία συγκινητική ανατροπή-νίκη 3-2, αφιερωμένη στην άτυχη της ομάδας , Αλίς Ντεγκράντι, στην οποία οι συμπαίκτριές της έστειλαν μηνύματα συμπαράστασής, με συνθήματα γραμμένα  στο σώμα τους.

degradi

Στο εξ’ αναβολής ματς της 8ης αγωνιστικής το εύκολο προβάδισμα των γηπεδούχων φάνηκε να δικαιώνει τον Αντρέα Πιστόλα για τις ανάσες που έδωσε σε κάποιες αθλήτριες στο ματς κόντρα στην Σκαντίτσι. Με την Σινιορίλε να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι ( 5 παίκτριες συνολικά με διψήφιο αριθμό πόντων) οι “γάτες βρέθηκαν αρκετές φορές πίσω στο σκορ, αλλά με ασταμάτητη επιθετικά Ζακχαίου και ανεβασμένες Στράντζαλη, Μπίτσι προηγήθηκαν με  1-0 με 25-20.

Οι μαχητικές “Λιονταρίνες” της Μπρέσια, όμως εκμεταλλευόμενες το καλό τους σερβίς και τα λάθη των γηπεδούχων, όχι μόνο ισοφάρισαν με 26-24 σε 1-1 σετ, αλλά με την Ολλανδέζα τοπ σκόρερ του αγώνα (22π) Μάριτ Γιάσπερ, ζευγάρωσαν με 25-21 τα κερδισμένα της σετ,  2-1 βάζοντας τις βάσεις της ανατροπής.

zakxaiou

Η είσοδος της Ουνγκουρέανου (14π) στο 4ο σετ έδωσε φρεσκάδα στην Κούνεο, που παρά τη σθεναρή αντίσταση των φιλοξενούμενων (9-9) κατάφερε με εντυπωσιακό μπλοκ της Ζακχαίου να πάρει βραχεία κεφαλή, 13-12 και στη συνέχεια με ένα επιθετικό κρεσέντο της Κύπριας άσου να ξεφύγει 17-13, ισοφαρίζοντας έτσι με 25-18 σετ 2-2.

Στο ταί μπρέικ έγινε μεγάλη μάχη μέχρι το 10-10, αλλά στη συνέχεια η Κούνεο με καθαρότερο μυαλό στις κρίσιμες φάσεις έφτασε με 16-14 στη λύτρωση και τη νίκη με 3-2 σετ. Η παρέα της Ζακχαίου αφιέρωσε το πολύτιμο δίποντο στην τραυματία Ντεγκράντι, που παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα και στο φινάλε πανηγύρισε “ένα κουβάρι” την επιστροφή της ομάδας της στις επιτυχίες, έπειτα από τρεις σερί ήττες.

strantzali

Πολυτιμότερη παίκτρια σε μία ακόμη αναμέτρηση της Κούνεο αναδείχθηκε με 19π η Κύπρια πρώην διεθνής μπλοκέρ του Ολυμπιακού, Ζακχαίου που πέρα από τα 5 μεγαλοπρεπή “στοπ” έδωσε και ρεσιτάλ στην επίθεση, έχοντας 14/20 επιθέσεις, ποσοστό 70%.  Σημαντική και η συνεισφορά της Στράντζαλη, με 13π (13/31επ.,44%υπ. 28% αρ.).

degradi_cuneo

Με τη νίκη αυτή η Κούνεο  ισοβαθμεί με 12 βαθμούς στην 8η θέση της κατάταξης με την Κασαλματζιόρε και την ερχόμενη Πέμπτη ταξιδεύει στο Τρεντίνο, για να ολοκληρώσει στο εξ αναβολής ματς της 7ης αγωνιστικής τον πολύπαθο Α’ γύρο,  λόγω κρουσμάτων κορονοϊου, καραντίνας αλλά και τραυματισμού της Ντεγκράντι.

Foto:  Creattiva Agency