Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Volleyleague express αν έχει κριθεί ο τίτλος, μπας και βγει Κύπελλο ή Λιγκ Καπ!

Volleyleague express αν έχει κριθεί ο τίτλος, μπας και βγει Κύπελλο ή Λιγκ Καπ!

«Σιωπηρή» παραδοχή ενός αποτυχημένου συστήματος διεξαγωγής πρωταθλήματος πριν καν αυτό ολοκληρωθεί, είναι το συμπέρασμα του σημερινού ΔΣ της ΕΣΑΠ καθώς έπεσε στο τραπέζι σκέψη για διακοπή του πρωταθλήματος αν έχει κριθεί μαθηματικά ο τίτλος στις πρώτες αγωνιστικές της Β΄φάσης και προσπάθεια διεξαγωγής Κυπέλλου ή Λιγκ Καπ.

Στην τηλεδιάσκεψη από την πρώτη τετράδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συντάχθηκαν ως προς το αν παρέλθουν 2-3 πρώτες αγωνιστικές της Β’ φάσης και μαθηματικά έχει κριθεί το πρωτάθλημα (ο Ολυμπιακός είναι στο +9 από Παναθηναϊκό και Φοίνικα με τους «αιώνιους» να κονταροχτυπιούνται αύριο στον Άγιο Θωμά και το Φοίνικα να φιλοξενεί τον ΟΦΗ) να υπάρξει πρόωρη ολοκλήρωσή του και να εξεταστεί η διεξαγωγή του Κυπέλλου ή του Λιγκ Καπ (σ.σ σε αυτό δεν έχει προκριθεί ο Παναθηναϊκός). Ωστόσο ο Φοίνικας Σύρου αντέδρασε.

Το Πειρατικό αρνήθηκε και αυτό έχει να κάνει με χορηγική συμφωνία, η οποία αναφέρει ολοκλήρωση του συνόλου των αγώνων του πρωταθλήματος, κάτι που πέραν από λογικό, φαντάζει και άκρως επαγγελματικό μιας και μιλάμε για Λίγκα!

Η επιθυμία για τον τρόπο διεξαγωγής και άλλης διοργάνωσης υπάρχει αλλά τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά. Η πίεση πάντως για το φινάλε της σεζόν είναι δεδομένη καθώς ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πέντε θετικά κρούσματα και μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να είναι έτοιμος για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Τελικά και πλέι άουτ με νέα μορφή

Η ΕΣΑΠ αποφάσισε ότι οι αγώνες της Β’ φάσης για τις θέσεις 5-8 δε θα γίνουν με μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών, αλλά σε δύο τριήμερα (26-28/3, 2-4/3) στην Αθήνα! Και εδώ άλλα είχαν αρχικά αποφασιστεί αφού λόγω του μη υποβιβασμού ομάδας είχε συμφωνηθεί η μη πραγματοποίηση αγώνων . Ωστόσο επειδή το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν έχει αποστείλει την εγκύκλιο -όπως πέρσι- που επιτρέπει στις Ομοσπονδίες και της Λίγκες να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους (έχει προβλεφθεί στον υπό διαβούλευση αθλητικό νόμο ο οποίος όμως δεν έχει ψηφιστεί), η ΕΣΑΠ ακύρωσε την απόφασή της.