Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αγιασμός, φιλικά και «welcome lunch» στον Α.Ο. Θήρας με ευχές για καλή χρονιά

Αγιασμός, φιλικά και «welcome lunch» στον Α.Ο. Θήρας με ευχές για καλή χρονιά

Σε ρυθμούς Volley League 2022-2023 ζει και αναπνέει στη Σαντορίνη η γυναικεία ομάδα του Α.Ο Θήρας, καθώς με τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στο ΔΑΠΠΟΣ, αλλά και την ανακοίνωση των πρώτων φετινών φιλικών στην Αθήνα αλλά και των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα “9α Νομίκεια”, ουσιαστικά άνοιξε τυπικά η αυλαία της νέας σεζόν.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της νησιώτικης ομάδας το πρωί της Τετάρτης στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, παρουσία των αθλητριών της ομάδας, του τεχνικού επιτελείου, του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων των Αρχών του νησιού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στις αθλήτριες υγεία και δύναμη, ώστε «με σκληρή εργασία και πνεύμα ομαδικότητας η ομάδα να επιτύχει τους υψηλούς και φέτος στόχους της αλλά και να αποτελέσει πραγματικά μια αφορμή για την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας του νησιού μας».

Τις δικές τους ευχές για υγεία, χαρές και επιτυχίες στο φετινό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μαζί με την στήριξή τους στην ομάδα, εξέφρασαν στο σύντομο χαιρετισμό τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Θήρας, Χαράλαμπος Δαρζέντας, η Αντιδήμαρχος Θήρας και υπεύθυνη Πολιτισμού, Σοφία Κίτσου καθώς και ο πρόεδρος του Α.Ο. Θήρας, Γιώργος Σκοπελίτης.

Ακολούθησε το γεύμα που παρέθεσε στα μέλη της «οικογένειας» του Α.Ο. Θήρας για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της φετινής χρονιάς, στο εστιατόριο «7 Steak Lounge» του ξενοδοχείου του κυρίου Σπύρου Πατηνιώτη, «Del Sοl», όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος, ο Έπαρχος Θήρας, Χαράλαμπος Δαρζέντας και η Αντιδήμαρχος Θήρας και υπεύθυνη Πολιτισμού, Σοφία Κίτσου, οι αθλήτριες, το τεχνικό επιτελείο και λοιποί συνεργάτες της ομάδας, απόλαυσαν εκλεκτές δημιουργίες ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας  και μία ακόμη… γεύση από τη «ζεστή» νησιώτικη φιλοξενία της Σαντορίνης.

Την Πρασκευή εξάλλου ο Α.Ο. Θήρας, χωρίς τη διεθνή της Αργεντινής, Έρικα Μερκάδο, λόγω των υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου θα δώσει συνολικά 5 δυνατά φιλικά, αρχής γενομένης από τη μεθαυριανή αναμέτρηση της Κηφισιάς, με το νεοφώτιστο ΖΑΟΝ. «Είμαι ικανοποιημένος από την οργάνωση του συλλόγου και τις συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουμε. Όλες οι αθλήτριες δείχνουν μεγάλη διάθεση και συνέπεια στις προπονήσεις, μέσα από τις οποίες έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Για αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι υπομονετικές, επίμονες και αφοσιωμένες στον εαυτό τους και στην ομάδα. Ανυπομονώ να έχω πλήρη την ομάδα στην διάθεσή μου και να προχωρήσουμε προπονητικά στο επόμενο στάδιο. Μέσα από τα πρώτα φιλικά ματς που θα δώσουμε, θα δούμε σε τι επίπεδο είμαστε αυτή τη στιγμή και σε τι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο ως ομάδα. Ανυπομονώ πραγματικά για το γεγονός ότι σιγά σιγά αρχίζουμε…» επεσήμανε ο Σέρβος τεχνικός, που ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος θέλει μέσα από μια σειρά δυνατών τεστ, να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο έτοιμη την ομάδα του.

Τα φιλικά προετοιμασίας
23/9: 21.00 ΖΑΟΝ- Α.Ο Θήρας
24/9: 14.00 ΟΦΑ Απολλώνιος – Α.Ο Θήρας
25/9: 16.30 Αιγάλεω – Α.Ο. Θήρας
Με Βάσας, Ολυμπιάδα και Μαρκόπουλο τα “Νομίκεια 2022”

Ωστόσο για ακόμη μία χρονιά τα φετινά «αποκαλυπτήρια» του Α.Ο. Θήρας θα γίνουν από 7-9 Οκτωβρίου μπροστά στον κόσμο της Σαντορίνης, στα «9α Νομίκεια», το τουρνουά θεσμό του συλλόγου, που στα 10α γενέθλιά του θα έχει ξανά διεθνή χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές στο κορυφαίο τουρνουά-θεσμό του γυναικείου βόλεϊ της χώρας, που για 9 η χρονιά είναι αφιερωμένο στη μνήμη των ευεργετών του νησιού, Ευάγγελου και Λούλας Νομικού, εκτός της οικοδέσποινας θα συμμετάσχουν η ουγγρική Βάσας Βουδαπέστης του Έλληνα ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάννη Αθανασόπουλου, η φιλόδοξη ομάδα του Ιταλού, Πασκουαλίνο, Α.Ο. Μαρκοπούλου και η δευτεραθλήτρια Κύπρου, Ολυμπιάδα Νεαπόλεως του πολυνίκη Έλληνα τεχνικού και ομσοπονδιακού της Κύπρου, Γιάννη Νικολάκη.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...