Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Αντίο» για τα Πεύκα από την Α1 και… ψυχρολουσία

«Αντίο» για τα Πεύκα από την Α1 και… ψυχρολουσία

Η ξαφνική αποχώρηση των Πεύκων από τη Volley League Γυναικών  ήρθε να ταράξει τη θερινή ραστώνη και να μας υπενθυμίσει ότι θέλει δουλειά πολλή για να χτίζεις ομάδες.

Το παράδοξο εν προκειμένω είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ήδη προχωρήσει σε μεταγραφές, είχε κλείσει προπονητή και είναι απορίας άξιο πάνω σε τι προϋπολογισμό είχε κάνει τις αρχικές της κινήσεις. Όπως και να έχει είναι μια ιδιαίτερα θλιβερή εξέλιξη.

Το ΔΣ του συλλόγου ανακοίνωσε την «αδυναμία συμμετοχής του γυναικείου τμήματος βόλεϊ στην Α1 Εθνική» λόγω της απουσίας της απαραίτητης χρηματοδότησης. Πλέον, η Ομοσπονδία καλείται να βρει λύση για το τι μέλλει γενέσθαι με τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα, ωστόσο η ψυχρολουσία παραμένει αφού ουδείς τελικά μπορείς να είναι βέβαιος στο άθλημά μας για το τι… ξημερώνει!

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η περυσινή επιτυχημένη πορεία των Πεύκων έγινε με ένα «σφιχτό» μπάτζετ, γεγονός που πιστώνεται και στον πρώην τεχνικό της ομάδας Κώστα Παπαδόπουλο.

Η ανακοίνωση αποχώρησης:

«Από το 2013, το γυναικείο τμήμα βόλεϊ των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ γράφει ιστορία. Η αστείρευτη αφοσίωσή του, η ακλόνητη υπευθυνότητά του και η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για το άθλημα τού χάρισαν μια αξιοζήλευτη πορεία, μετέχοντας στην Α1 Εθνική κατηγορίας Γυναικών με εξαιρετικά αγωνιστικά αποτελέσματα.

Στη διάρκεια αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού, οι ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ διατήρησαν ακέραιες τις αξίες τους, στηρίζοντας ακράδαντα τις αθλήτριες, τους προπονητές και το προσωπικό τους. Χωρίς καμία οφειλή προς τρίτους, ο σύλλογος άνθισε, με γνώμονα πάντα την ανάπτυξη των τμημάτων του και την εξύψωση του αθλητικού ιδεώδους.

Σήμερα, όντας οικονομικά υγιής και με αψεγάδιαστο ηθικό υπόβαθρο, ο σύλλογος έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα πρόκληση. Παρά τις ακούραστες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την επόμενη σεζόν αποδείχθηκε δυσεπίλυτο ζήτημα.

Με βαριά καρδιά, αλλά με γνώμονα την ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα, οι ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ ανακοινώνουν την αδυναμία συμμετοχής του γυναικείου τμήματος βόλεϊ στην Α1 Εθνική κατηγορία Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Αναγνωρίζουμε πλήρως και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τις αθλήτριες και τους προπονητές με τους οποίους είχαμε έρθει σε προσυμφωνία πριν ένα μήνα.

Η απόφαση αυτή, αν και οδυνηρή, λαμβάνεται με γνώμονα το υγιές μέλλον όλων των αθλητικών τμημάτων, ακαδημιών και υποδομών του συλλόγου. Ανοίγει παράλληλα τον δρόμο για μια νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης, με επίκεντρο τα ταλέντα μας, τους αθλητές και τις αθλήτριές μας.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους προπονητές, τις αθλήτριες και όλους τους συνεργάτες που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την αξέχαστη πορεία. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η αφοσίωση στις αξίες μας και η υπευθυνότητα προς όλους τους εμπλεκόμενους παραμένουν ακλόνητες.

Η αυριανή μέρα φέρνει μαζί της, νέες ελπίδες και όνειρα. Στις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ, επενδύουμε στα παιδιά μας, στους αθλητές και τις αθλήτριές μας, με στόχο την ανάδειξη ακόμα περισσότερων ταλέντων και την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων αθλητικών επιτυχιών.

Ευχαριστούμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ».

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
12/07/2024

«Σάσι» is back!

Η χαμογελαστή «μπόμπερ» Σάσκια Χίπε επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Μίλωνα για το πρώτο μισό της σεζόν 2024/25!