Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Συμπολίτες και συγκάτοικοι

Συμπολίτες και συγκάτοικοι

Μπορεί να πέρασαν από αρκετά προβλήματα, ωστόσο Άρης και Ηρακλής δηλώνουν έτοιμοι για το φετινό πρωτάθλημα να αφήσουν το δικό τους στίγμα έχοντας κοινή βάση και έδρα την Μίκρα. Γιάννης Μέλκας και Χρήστος Πάτρας μίλησαν για τη νέα χρονιά και τους στόχους των «κιτρινόμαυρων» και τον «κυανόλευκων».

Συμπολίτες με πολλά κοινά προβλήματα αλλά και έδρα. Ηρακλής και Άρης μπορεί να έχουν πολλές και μεγάλες διαφορές, ωστόσο έχουν και αρκετά κοινά στοιχεία.

Εκτός της Μίκρας που φέτος μοιράζονται ως κοινή έδρα, ο Γιάννης Μέλκας και ο Χρήστος Πάτρας έχουν ανάλογες αγωνίες εν όψει του πρωταθλήματος αλλά αμφότεροι δηλώνουν αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά και γρήγορα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Περιμένοντας την ΕΕΑ

Ο Ηρακλής κέρδισε την άνοδό του, μετατράπηκε σε Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, ξεκίνησε τις μεταγραφές του και περιμένει το ΟΚ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να γνωρίζει αν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί λόγω των παλαιοτέρων οφειλών του.

Όπως και να έχει πάντως ο Χρήστος Πάτρας δηλώνει έτοιμος με μια αμιγώς ελληνική ομάδα να φανεί ανταγωνιστική.

Όσο για την κλήρωση ο τεχνικός του Ηρακλή δήλωσε «Είναι μια κλήρωση όπως και οι άλλες. Οι κληρώσεις είναι καλές ή κακές όταν οι ομάδες παίζουνε μέσα στο γήπεδο ανάλογα με το πώς έχουν προετοιμαστεί και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στο τέλος όλα μαζί.

Εμείς ξεκινάμε με δύο εκτός έδρας μας δύσκολα στον Έβρο  με Ορεστιάδα και Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Έχουμε καιρό να δουλέψουμε πάνω σε τέτοιες ομάδες να δούμε που βρισκόμαστε και βρίσκονται οι άλλο. Στηριζόμαστε πάρα πολύ στον ενθουσιασμό και στην πειθαρχία. Έχουμε παίκτες με πολύ μεγάλο ταλέντο που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στην πλάτη τους αν και είναι μικροί σε ηλικία.  Θεωρώ πως κάθε βδομάδα θα είναι και μια μάχη για την ομάδα μου».
Από εκεί και μετά ο τεχνικός του Γηραιού μιλώντας για τους στόχους του ως ομάδας υπογράμμισε «Ήμαστε μια πολύ καινούργια ομάδα, μια πολύ καθαρή ομάδα. θέλουμε να εμφανίσουμε ένα καινούργιο πρόσωπο που να έχει τα στοιχεία των επιτυχιών της παλιάς ομάδας, αλλά με ποιο ξεκάθαρες σχέσεις όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις και τις κινήσεις με τους προπονητές, τους αθλητές και τους παράγοντες. Θέλουμε πραγματικά μια ομάδα Λίγκας η οποία θα είναι κόσμημα για τα επόμενα χρόνια με υπομονή και επιμονή να μπορέσουμε να περάσουμε την πολύ δύσκολη πρώτη χρονιά  και να έχουμε όραμα για τα επόμενα χρόνια»

Όσον αφορά την απόφαση της ΕΕΑ ο τεχνικός του Ηρακλή αν και δήλωσε αναρμόδιος να σχολιάσει έδειξε αισιόδοξος λέγοντας «Νομίζω αυτά δεν είναι δικές μας αρμοδιότητες. Νομίζω έχουν γίνει οι κατάλληλες προσπάθειες, έχει γίνει μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά εδώ και καιρό. Θωρώ ο Ηρακλής πρέπει  να είναι στην μεγάλη κατηγορία εδώ και πολύ καιρό όπως και άλλες ομάδες και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πραγματικά το τοπίο στη Λίγκα, έτσι όλες οι ομάδες να είναι και αξιόπιστες και καθαρές για να έχουμε πραγματικά καλές ομάδας και να κάνουμε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα.  Νομίζω όλες οι προσπάθειες των παραγόντων είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν αγχωνόμαστε γιατί έχουν γίνει κανονικά όλες οι κινήσεις και πιστεύω πως θα συμμετάσχουμε κανονικά στην Α1».

Υπάρχει ζωή στον Άρη

Στον Άρη τα προβλήματα δείχνουν να λύνονται ή να μειώνονται με τον Γιάννη Μέλκα να είναι αυτός που αισθάνεται ολοένα και καλύτερα.

Ο τεχνικός του Άρη έδειξε αισιόδοξος και σίγουρος για το μέλλον της ομάδας του και μιλώντας στο Volleyplanet ξεκαθάρισε «Νομίζω πως τα πράγματα έχουν πάρει την πορεία τους προς το καλύτερο. Είχαμε μια θετική εξέλιξη εχθές ως προς το οικονομικό, αλλά εγώ δεν μπορώ να μην πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που περιμένανε τις καλές εξελίξεις και ανταποκριθήκαν στο κάλεσμά μου   και του Άρη και να είναι μαζί μας από τις πρώτες προπονήσεις. Κάναμε 2 εβδομάδες προπονήσεις, δεν χάσαμε προπονήσεις, περιμένουμε κάποιες προσθήκες  και αυτό που είναι μοναδικό για τον Άρη είναι ότι βασιζόμαστε σε έλληνες παίκτες και ειδικά από την Θεσσαλονίκη βοηθώντας την προσπάθεια της διοίκησης να κάνει λιγότερα έξοδα για την συμπλήρωση του ρόστερ.  Τα πράγματα βαίνουν καλώς και στο αγωνιστικό και στο οργανωτικό κομμάτι. Αυτή τη στιγμή δεν ήμαστε έτοιμοι αλλά σύντομα θα μάθετε τις επόμενες ημέρες τις προσθήκες».

Από εκεί και μετά αναφερόμενος στην κλήρωσε ο Γιάννης Μέλκας την χαρακτήρισε καλή. Και πώς να μην είναι καλή όταν οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν δύο συνεχόμενες αγωνιστικές στην Μίκρα.

«Όσον αφορά την κλήρωση πιστεύω πως είναι νορμάλ  και θα έλεγα καλή γιατί έχουμε στην έδρα μας δύο αγωνιστικές στην έδρα μας με  Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Λαμία. Εάν κάνουμε την προετοιμασία όπως εγώ σχεδιάζω πιστεύω θα ήμαστε έτοιμοι  για να ξεκινήσουμε καλά και αυτό το πρωτάθλημα» ήταν το σχόλιο του Γιάννη Μελκα.