ΔΙΕΘΝΗ

Κερδίσανε οι 2 από τους 3 Έλληνες στη Γαλλία

Κερδίσανε οι 2 από τους 3 Έλληνες στη Γαλλία

Την πρώτη της νίκη στο φετινό γαλλικό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Νάντ των Αχ. Παπαδημητρίου-Ραφαήλ Κουμεντάκη στον ελληνικό «εμφύλιο» με την Πουατιέ του Μενελάου Κοκκινάκη.

Στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής της γαλλικής Λίγκας, όπου οι διεθνείς μας δεν ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα των ομάδων τους, πέρα από το βαθμολογικό κίνητρο, ξεχώρισε το ελληνικό στοιχείο με τους τρεις γνώριμους άσους από το ελληνικό πρωτάθλημα να τα λένε για αρκετή ώρα πριν από το ματς.

Για την ιστορία νικητές της αναμέτρησης με 3-1 (25-17, 25-20, 21-25, 25-23) σετ αναδείχθηκαν οι Έλληνες της Νάντ, με τον Κουμεντάκη, υπό το βλέμμα του τεχνικού διευθυντή Αχιλλέα Παπαδημητρίου, να σημειώνει στα δύο μόλις σετ που χρησιμοποιήθηκε μόλις έναν πόντο, σε αντίθεση με τον Κοκκινάκη που ερχόμενος από τον πάγκο στο β’ σετ και ξεκινώντας βασικός στο γ’ τελείωσε το ματς με 4 πόντους. Τοπ σκόρερ των ομάδων, ο Γκεϊλερ των γηπεδούχων με 19 πόντους, ενώ από 17 πόντους έκαστος για τους νικητές σημείωσαν οι Νοντά και Φαν Ρέκομ.

Για την Πουατιέ ήταν η πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τη Νάντ που πανηγύρισε για πρώτη φορά στη νέα σεζόν, μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι και το συγκινητικό post στην προσωπική του σελίδα στα Facebook του αθλητικού διευθυντή της Νάντ, Αχιλλέα Παπαδημητρίου για τους δύο Έλληνες άσους μετά τη νίκη της ομάδας του.

post_papadimitriou

«Όταν άρχισα την καριέρα μου στο βόλεϊ, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης και ο Μενέλαος Κοκκινάκης ήταν τα ballboys μου.

Χθες, από μία άλλη θέση, τους είδα να παίζουν ως αντίπαλοι σε ένα υψηλού επιπέδου αγώνα για την γαλλική Λίγκα.

Πουατιέ-Νάντ 1-3

Καλή συνέχεια στην Πουατιέ»