ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Αναζητώντας την πρόκριση στο χρυσό σετ

Αναζητώντας την πρόκριση στο χρυσό σετ

Στο κλειστό της Λευκόρβρυσης στην Κοζάνη (19:00, απευθείας μετάδοση ΕΡΤ1) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να ανατρέψει το 3-0 με το οποίο έχασε στον πρώτο αγώνα την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία.

Η Εθνική χρειάζεται να επικρατήσει με 3-0 ή 3-1 και κατόπιν να επικρατήσει στο «χρυσό σετ» (στους 15 πόντους) για να πάρει αυτή το εισιτήριο για το Ευρωβόλεϊ της Πολωνίας για πρώτη φορά μετά το 2009 (όπως ακριβώς κι οι Ισπανοί).

«Φυσικά γυρίζει! Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να μπούμε σε ρυθμό», είπε με κατηγορηματικό ύφος ο Ανδρέας Φράγκος μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης στην οποία δεν συμμετείχε ο Γιώργος Τζιουμάκας (θλάση στο γαστροκνήμιο), ενώ ο Ανδρέας Ανδρεάδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στη μέση (αλλά ξεκαθάρισε ότι θα παίξει).

«Το πρώτο παιχνίδι κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην τακτική, όπου η αλήθεια είναι ότι οι Ισπανοί μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν όλες μας τις αδυναμίες. Εμείς δεν μπορέσαμε να το κάνουμε, επιβάλλανε το ρυθμό τους κι από ένα σημείο και μετά είχαμε μπλοκάρει εντελώς και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» συμπλήρωσε ο Φράγκος κι όταν τον ρωτήσαμε αν υπάρχει πίεση στην ομάδα τόνισε:
«Πίεση υπάρχει, αλλά είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας στο πως την αντιμετωπίζεις. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής κι εγώ το βλέπω ως την τελευταία πρόταση στο φετινό βιβλίο. Κι αυτό που εύχομαι είναι να έχει ένα happy end για εμάς».

Δίπλα του ήταν ο Σέρχιο Μπλάνκο Νόδα, συμπαίκτης του Έλληνα ακραίου στην Λατίνα ο οποίος φυσικά είχε διαφορετική άποψη για το τελικό αποτέλεσμα της αυριανής μάχης.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πολύ δυναμικό, αλλά εύχομαι να πάνε όλα καλά για εμάς», είπε αρχικά κι όταν τον ρωτήσαμε ποιος θα κερδίσει γύρισε χαμογελώντας προς τον Φράγκο και είπε: «Εμείς και μετά ο Ανδρέας θα πληρώσει και τα ποτά το βράδυ!»