Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

2Χ2 για τον Α.Ο Θήρας, σε φιλικά με θύμησες, βραβεύσεις και… κεράκια!

2Χ2 για τον Α.Ο Θήρας, σε φιλικά με θύμησες, βραβεύσεις και… κεράκια!

Με το καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τα φετινά του φιλικά ο Α.Ο. Θήρας, καθώς στα δύο τεστ προετοιμασίας που έδωσε επι αθηναϊκού εδάφους έκανε με 2-1 σετ επί ΖΑΟΝ και ΟΦΑ Απολλώνιου το “2 στα 2”. Αύριο Κυριακή 25/9  η ομάδα της  Σαντορίνης δοκιμάζεται απέναντι στη νεοφώτιστη τοπική ομάδα.

Χωρίς την διαγώνια άσο της, Έρικα Μερκάδο, που την Κυριακή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αργεντινής έχει πρεμιέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας, κόντρα στην Κίνα, η νησιώτικη ομάδα άφησε καλά δείγματα, τόσο στο χθεσινό ματς στο Ζηρίνειο της Κηφισίας, όσο και στο Κερατσίνι.

Την Παρασκευή στο κλειστό των βορείων προαστείων, ο ΖΑΟΝ με τον αέρα των δύο ήδη φετινών φιλικών του, παίζοντας ελεύθερα, έβαλε δύσκολα στην ομάδα της Σαντορίνης, που αρχικά φάνηκε “μουδιασμένη” από τη σκληρή προετοιμασία, αλλά όσο πέρναγε η ώρα άρχισε να  βρίσκει ρυθμό με αποτέλεσμα να επιβληθεί τελικά με 1-2 (21-25, 25-18, 18-25), σε ένα ματς που και οι δύο τεχνικοί έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες, δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα.

Εμείς είμαστε νέοι στην κατηγορία, προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ουσιαστικά καινούρια ομάδα, αφού από πέρυσι που ανεβήκαμε από την Pre League, έμειναν τρεις αθλήτριες, μια μικρή, η Μικρουδάκη και η Γιοβάνη. Προσπαθούμε να βρούμε σιγά σιγά τα “πατήματά” μας και να γίνουμε μία “δεμένη” ομάδα, όπως ήμασταν. Είμαστε σε καλό δρόμο, θέλουμε παρα πολύ δουλειά για να ανταποκριθούμε στο στόχο της παραμονής που αρχικά έχουμε, αλλά και σε κάθε πρόκληση που στη διάρκεια της σεζόν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, μέσα και έξω από το γήπεδο. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και στο τέλος να κάνουμε ένα καλό “ταμείο”” δήλωσε στο Volleyplanet ο Κώστας Λιώσης.

Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός του Α.Ο Θήρας έδειξε ικανοποιημένος από το α’ αγωνιστικό δείγμα της ομάδας του. «Δεδομένων των συνθηκών, ότι δεν έχουμετην Μερκάδο, προχθές αφίθχη η Λάνγκεγκερ, με αποτέλεσμα να εχουμε μόλις λίγες μέρες μαζί ως ομάδα, και προερχόμαστε από σκληρή προετοιμασία,  για πρώτο ματς ήταν καλά! Σήμερα είδα κάποιες από τις δυνατότητες των κοριτσιών, που προσπάθησαν για το καλύτερο. Αύριο είναι μια άλλη μέρα, παίζουμε με άλλον αντίπαλο και περιμένω σίγουρα να δω ακόμη περισσότερα από την ομάδα μου» είπε ο κ. Βάσοβιτς,

Εκτός όμως από τις όμορφες φάσεις που κατά διαστήματα πρόσφεραν οι δυο ομάδες, στο Ζηρίνειο χθες δεν έλειψαν και οι συγκινητικές στιγμές. Κατα τη διάρκεια της προθέρμανσης ο τεχνικός του νεοφώτιστου ΖΑΟΝ, Κώστας Λιώσης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Σέρβο ομόλογό του, στη Σαντορίνη, Βλαντιμιρ Βάσοβιτς, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης τη σεζόν 2002-2003 στον ΟΠΕ Ρεθύμνου, ο πρώτος ως κεντρικός και ο έτερος ως διαγώνιος.

Τέλος με τη λήξη του αγώνα, στο γήπεδο κατέφθασε μία τούρτα γενεθλίων, δώρο έκπληξη της ομάδας του ΖΑΟΝ στην Ελισάβετ Παπαδέδε, που χθες έκλεισε τα 27 της χρόνια και γέμισε ευχές, αγκαλιές και γλυκά από διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και συναθλήτριές της.

Μάλιστα αφού με το σύνθημα της αρχηγού, Μάρβη, τα “κουταλάκια πήραν φωτιά”, όταν δεν έμεινε ούτε ψίχουλο, η Πατέλη έσπευσε σε μία γωνία του γηπέδου να τα πει λίγο με την φίλη και πρώην συμπαίκτριά της στην ΑΕΚ, Ζωή Φάκη. Τα δύο κορίτσια, που αγωνίστηκαν στο 3ο σετ, ως αλλαγές υπό το βλέμμα των περήφανων μανάδων τους, έχουν “βίους παράλληλους όχι μόνο στο άθλημα, αλλά και στη ζωή. Τόσο η νυν πασαδόρος του ΖΑΟΝ, όσο και η ακραία  του Α.Ο. Θήρας, υπήρξαν συμπαίκτριες επί σειρά ετών στην ΑΕΚ, μετέπειτα στην Εθνική Κορασίδων και μετά τις σπουδές τους στις ΗΠΑ και την παρουσία τους στο NCAA, επέστρεψαν στα ελληνικά γήπεδα, με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για την καριέρα τους.

Στο “παρέακι” φυσικά προστέθηκε και μια άλλη πρώην “κιτρινόμαυρη” και νυν λίμπερο του ΑΟ. Θήρας, η Μαριάννα Μπελιά, που ως συμπαίκτριες όλες μαζί στην “Ένωση”, πέρα από τις όμορφες στιγμές πανηγύρισαν και σημαντικές επιτυχίες.

Το Σάββατο ο Α.Ο Θήρας  στο Κερατσίνι ζευγάρωσε τις φιλικές του νίκες κερδίζοντας με 1-2 (20-25, 13-25, 25-22) και τον φιλόδοξο ΟΦΑ Απολλώνιο, που πέρυσι, με την Κάταλιν Κις στον πάγκο του, ανέβηκε  αήττητος και χωρίς απώλεια σετ στην Pre League, ενώ φέτος με τον πολύπειρο Νίκο Μπουτσουρή στο τιμόνι του φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία, έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία.

Για ένα ακόμη παιχνίδι, οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν σε σχήματα και πρόσωπα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στις αθλήτριές τους.

Στο περιθώριο του σαββατιάτικου αγώνα η sports director της νησιώτικης ομάδας μας, Ελένη Μεμετζή, εκ μέρους της διοίκησης του συλλόγου, μαζί με θερμές ευχαριστίες, απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της γηπεδούχου ομάδας, Μιχάλη Μαθιουδάκη για την άψογη φιλοξενία. Μετά τον αγώνα μάλιστα, η διοίκηση του Απολλώνιου Κερατσινίου παρέθεσε γεύμα στην αποστολή του Α.Ο Θήρας, με την οποία ανανέωσε το ραντεβού της για την προσεχή φιλική αναμέτρηση της 2ας Οκτωβρίου στο Κερατσίνι.
Αύριο Κυριακή, στις 16.30 στο Αιγάλεω, η ομάδα της Σαντορίνης θέλει να… τριτώσει το καλό  και κόντρα σε μία ακόμη νεοφώτιστη ομάδα της Volley League να κλείσει αήττητη την εβδομάδα των φιλικών επι αθηναϊκού εδάφους.
Ακολουθούν δύο ακόμη τεστ για την ομάδα του κ. Βάσοβιτς στις αρχές του μήνα στον Πειραιά, με Ολυμπιακό στου Ρέντη (1/10) και Απολλώνιο στο Κερατσίνι (2/10).