Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αρχή από Έβρο, Βραχάτι και Πειραιά

Αρχή από Έβρο, Βραχάτι και Πειραιά

Σε τρεις δόσεις θα διεξαχθεί η 5η αγωνιστική της Α1 των ανδρών με την αυλαία να ανοίγει με 3 αναμετρήσεις και τους Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Παμβοχαϊκο και Κύζικο Νέας Περάμου να υποδέχονται Κηφισιά, Ηρακλή και Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Στον Έβρο φιλοξενείται το πρώτο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να υποδέχεται την Κηφισιά σε ένα παιχνίδι δίχως προγνωστικά και φαβορί.

Οι «κυανόλευκοι» της Θράκης μετά τις δύο ήττες τις από τους «αιώνιους» φιλοδοξεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να ικανοποιήσει τους φιλάθλους του που θα βρεθούν στο γήπεδο.

Ο Σάκης Μουστακίδης θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του αν και η προετοιμασία της ομάδας ήταν με αρκετά προβλήματα.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση ο έμπειρος τεχνικός του Εθνικού υπογράμμισε ««Η Κηφισιά δεν κάνει πολλά λάθη. Εχει υπομονή και ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού και τα τελευταία χρόνια μας δυσκολεύει. Για να την κερδίσουμε πρέπει να έχουμε διάρκεια και να κάνουμε λίγα λάθη».

Από την άλλη η Κηφισιά ταξίδεψε στον Έβρο δίχως τον τραυματισμένο Χριστοφιδέλη, ωστόσο οι «κυανόλευκοι» της Αθήνας είναι πανέτοιμοι να διεκδικήσουν το τρίποντο και να επιστρέψουν στην βάση τους με χαμόγελα.

Για τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μίλησε ο λίμπερο της Κηφισιάς Κώστας Ταμπουρατζής τονίζοντας : «Έχουμε το πρόβλημα με τον Χριστοφιδέλη και πρέπει να κάνουμε πολύ δουλειά για να καλύψουμε το κενό του. Ο Εθνικός τα τελευταία χρόνια μας δυσκολεύει. Θέλουμε τη νίκη για να ανέβουμε βαθμολογικά και ψυχολογικά. Είναι κομβικός αγώνας για τη συνέχεια».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται στο Βραχάτι. Εκεί όπου ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται τον αήττητο και πρωτοπόρο Ηρακλή.

Κοινός στόχος και των δύο ομάδων είναι η νίκη, με τους γήπεδούχους να θέλουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και τους «γαλάζιους» της Θεσσαλονίκης το καλό μομέντουμ που έχουν από την αρχή του πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Παμβοχαϊκό με τον Κώστα Δεληκώστα να υπογραμμίζει «Ο Ηρακλής είναι σε καλή κατάσταση και μέχρι στιγμής είναι αήττητος. Αυτό λέει πολλά για το βαθμό δυσκολίας που έχει ο αγώνας. Είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε με τα όπλα που έχουμε. Μπορούμε να πάρουμε τη νίκη αλλά θα πρέπει να πιέσουμε στο σερβίς, να έχουμε καλή τακτική έναντι του Καλαντάντζε και να κάνουμε λίγα λάθη».

Ο Ηρακλής τώρα θέλει να κάνει το 5×5 και να δώσει συνέχεια στα πολύ καλά του αποτελέσματα.
Η αποστολή του «Γηραιού» θα κατέβει με λεωφορείο που δείχνει να είναι το δημοφιλέστερο Μέσο μετακίνησης των ομάδων στις δύσκολες οικονομικά μέρες που διανύουμε.

Παρά την όποια ταλαιπωρία υπάρχει ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας αναφερόμενος στην αναμέτρηση τόνισε «Ο βαθμός δυσκολίας των αντιπάλων ανεβαίνει. Ο Παμβοχαϊκός έχει πολύ δυνατή ομάδα που προσαρμόζει γρήγορα το παιχνίδι της και έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Δε νίκησε τυχαία τον Παναθηναϊκό. Είναι κομβικός αγώνας για το μέλλον μας στο πρωτάθλημα. Εάν θέλουμε να είμαστε στο γκρουπ των πρωτοπόρων πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον αγώνα».

ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ –ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Στο κλειστό του Ρέντη η Κύζικος Νέας Περάμου αντιμετωπίζει τον ΑΟ Ορεστιάδας των πολλών προβλημάτων και έχει μια μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία.

Οι νεοφώτιστοι θέλουν να πάρουν τη νίκη για να ανασάνουν μετά τις ήττες τους και παράλληλα να αποκτήσουν το πλεονέκτημα έναντι των «πράσινων».

Ο διαγώνιος της ομάδας θα είναι εκ νέου ο Τόμιλιν όπως και στο προηγούμενο αγώνα με τον Φοίνικα Σύρου, αφού ο Ρώσος Τσερεμίσιν δοκιμάζεται ακόμη.

Ο Γιάννης Λαϊος μιλώντας για τον αγώνα είπε «Είναι ένας καθοριστικός αγώνας για την παραμονή μας στην κατηγορία. όπως φαίνεται θα δώσουμε με Ορεστιάδα και Ηρακλή Χαλκίδας τη μεγαλύτερη μάχη για την παραμονή οπότε αυτά τα ματς που είναι μεταξύ μας έχουν διπλό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο Ρώσος δεν είναι ακόμα έτοιμος. Δουλεύουμε με τον Τομίλιν διαγώνιο. Τα παιδιά έχουν αντιληφθεί την σπουδαιότητα του αγώνα και στοχεύουμε στην πρώτη μας νίκη που θα μας τονώσει το ηθικό».

Από την άλλη πλευρά τώρα ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας έχοντας κάνει ταξίδι 12 ωρών με το λεωφορείο έρχεται αποδεκατισμένος στην Αθήνα, καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Καρασαβίδης και Αναστασιάδης που βρίσκονται σε τροχιά αποδέσμευσης.

Παράλληλα στον πάγκο της ομάδας δεν θα βρίσκεται ο Κριστόφ αφού δεν ταξίδεψε στην Αθήνα και αναμένεται να αποτελέσει εκ νέου παρελθόν. Έτσι αναμένεται να κάτσει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Κώστας Ντινούδης την ίδια ώρα που υπάρχει έντονη φημολογία πως ενδεχόμενος να κοουτσάρει την ομάδα ο Σωτήρης Μπεκιάρης. Υπομονή μέχρι νεοτέρας…

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος τώρα ο Κώστας Ντινούδης μίλησε για το παιχνίδι υπογραμμίζοντας «Δεν είναι κρυφό πως είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Έχουμε δύο ελλείψεις με Αναστασιάδη και Καρασαβίδη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε εκ των έσω τις απουσίες. Η Ορεστιάδα έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες και στο παρελθόν και κατάφερε να επιβιώσει. Παρά τις δυσκολίες και την κούραση θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο όλες μας τις δυνάμεις ώστε να κάνουμε καλή εμφάνιση».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο 19/11/2016
17.00: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΑΟΠ Κηφισιάς
18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Ηρακλής Πετ. 2015
20.00: ΑΠΣ Κύζικος Νέας Περάμου – ΑΟ Ορεστιάδας

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
18.00: Παναχαϊκή Πετ. 2013 – ΑΟ Φοίνικας Σύρου

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016
19.00: ΑΠΣ Ηρακλής Χαλκίδας – Ολυμπιακός
* Ο αγώνας ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός αναβλήθηκε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...