ΓΝΩΜΕΣ

35.740€ για το Super Cup και όχι για το League Cup «Ν. Σαμαράς»;

35.740€ για το Super Cup και όχι για το League Cup «Ν. Σαμαράς»;

Έχουμε πει πολλές φορές ότι «είμαστε οι επιλογές μας» και στην περίπτωση της ΕΣΑΠ οι επιλογές της και οι αποφάσεις όσων κατέχουν μια θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Ημέρα μνήμης για τον «αετό» του ελληνικού βόλεϊ «Νίκο Σαμαρά» η σημερινή και δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη η επιλογή της ηγεσίας της ΕΣΑΠ να επιλέξει να προτείνει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου –η οποία να τονιστεί ότι παραδοσιακά στηρίζει το άθλημά μας- τη σκοπιμότητα δαπάνης ύψους 35.740 Ευρώ της διοργάνωσης του Σούπερ Καπ στη Ρόδο αντί της αντίστοιχης τελικής φάσης του Λιγκ Καπ «ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ»!

Μια μάλλον βιαστική απόφαση των ιθυνόντων της Λίγκας για μια αναμέτρηση μονού τελικού και μάλιστα μέσα σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας όπου τα happenings και οι πολλές μετακινήσεις δεν ευνοούνταν και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Εξάλλου, εκ του αποτελέσματος ακόμα και ο τροπαιούχος του Σούπερ Καπ, υπερπρωταθλητής Φοίνικας ΟΝΕΧ “νικήθηκε” από τον Covid19 και διόλου δεν αποκλείεται -βάσει των ημερομηνιών- αυτό να έγινε ακόμα και στην επιστροφή του από το σμαραγδένιο νησί.

Αποτελεί δε, απορίας άξιο το σκεπτικό της ΕΣΑΠ και η επιλογή της αυτή, καθώς η ίδια διοργάνωση Πρωταθλητή vs Δευτεραθλητή (ή Τροπαιούχου Λιγκ Καπ Ν. Σαμαράς εν τη απουσία Κυπελλούχου) θα μπορούσε να είχε φιλοξενηθεί με πολύ λιγότερα έξοδα σε ένα γήπεδο με τάραφλεξ στην Αττική ή ακόμα και στη Σύρο, η οποία έχει και την εμπειρία να τη διοργανώσει.

Διότι είναι καλό να λέμε «ναι» στις διοργανώσεις, όμως πρέπει να κοιτάμε και την ουσία. Η ουσία είναι ότι η διοργάνωση του Σούπερ Καπ δεν είχε καμία σχέση με άνοιγμα του βόλεϊ στην περιφέρεια (σ.σ αυτή είναι στο Top3 κάθε αιτιολογίας στο ελληνικό βόλεί) ενώ έγινε, εν μια νυκτί, σε κακό timing (σ.σ λίγο πριν τα Χριστούγεννα) όταν τέτοιου είδους εκδηλώσεις είθισται να προηγούνται της έναρξης των πρωταθλημάτων σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό όμως που ελλοχεύει έντονα, και ήταν και η αφορμή για το κείμενο αυτό, είναι ότι ο θεσμός του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» μοιάζει να φθίνει ως διοργάνωση ενώ θα έπρεπε χρόνο με το χρόνο να αναβαθμίζεται. Μακάρι να διαψευστούμε γιατί αυτό που όλοι θα θέλαμε σταθερά είναι η μνήμη του Νίκου Σαμαρά να μην τιμάτε μόνο με μια ονοματοδοσία μιας διοργάνωσης για το ονόρε! Θα θέλαμε να είναι μια πραγματική γιορτή για το ελληνικό βόλεϊ στους τηλεοπτικούς δέκτες όλων των Ελλήνων και στόχο να μεταλαμπαδεύει στους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της πετοσφαίρισης το μεγαλείο ενός τεράστιου βολεϊμπολίστα, τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού όπως ο ίδιος πρέσβευε και όπως ο ίδιος θα το ήθελε!

Τέλος και ένεκα του 2022, αφού πρώτα εξάρουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο που πράγματι αποτελεί αξιόμαχο συμπαίκτη διοργανώσεων αλλά και δράσεων του ελληνικού βόλεϊ να ευχηθούμε υγεία σε όλους με την ευχή να πολλαπλασιαστούν οι «σύμμαχοι» και οι χορηγοί ώστε κάποια στιγμή η πετοσφαίριση να είναι αυτόφωτη!

Για την ιστορία των αριθμών, ακολουθούν οι δυο συμβάσεις όπως αναρτήθηκαν στο Διαύγεια:

ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...
ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...