Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

3D ο Ολυμπιακός

3D ο Ολυμπιακός

Το 3×3 πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα και με το 3-0 επί του Ηρακλή στο κλειστό του Ρέντη συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα χωρίς μάλιστα να έχει παραχωρήσει σετ.

Ανάλυσε το

Ο κύκλος των αγώνων του Ολυμπιακού με ομάδες της Θεσσαλονίκης έκλεισε και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Οι Πειραιώτισσες μετά το Ανατόλια και τους Μακεδόνες Αξιού φρόντισαν να φθάσουν σε ένα ακόμη καθαρό 3-0 και με το τρίτο συνεχόμενο τους τρίποντο να κλείσουν ιδανικά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και να ξεκουραστούν το Σάββατο καθώς έχουν και το ρεπό τους.

Η αγωνιστική ψαλίδα μεταξύ των ομάδων ήταν μεγάλη και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Νικολάκη να αφήσει εκτός της Μπραμπόροβα και να χρησιμοποιήσει όλες τις αθλήτριες που είχε στην διάθεσή του…

Ο Ολυμπιακός με την Λαμπρούση να σταματά στους 16 πόντους έχοντας 83% αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αλλά και τις Μποσκάτσι (12 πόντους), Βλαχάκη (10 πόντους) πήρε τη νίκη και συνεχίζει με αισιοδοξία το πρωτάθλημα.

Εκεί όπου το Σάββατο θα εκμεταλλευθεί το ρεπό του προκειμένου να προετοιμαστεί για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και για το πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Γκένγκ.

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής υπέπεσε σε πολλά εύκολα λάθη δίνοντας 13 άσους, ενώ τα ποσοστά του στην επίθεση (35%) δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν σε καμία περίπτωση την ροή του αγώνα.

Το… «κλειδί»

Κλειδί της αναμέτρησης το σερβίς του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» πήραν 13 άσους, έναντι 2 που έδωσαν. Ανάλογη ήταν και η εικόνα στην υποδοχή του Ηρακλή ο οποίος με 23% παραδόθηκε αμαχητί στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού, παρά την προσπάθεια του Πετίδη να αλλάξει την εικόνα χρησιμοποιώντας και τις δύο λίμπερο που είχε.

Τάδε έφη…

Νικολάκης: «Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα τρία πρώτα ματς ήταν περισσότερο σαν προετοιμασία για εμάς. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όπου το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει. Με τον Ηρακλή κρατήσαμε την τακτική μας και φτάσαμε εύκολα στη νίκη, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Πετίδης: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και στον Γιάννη Νικολάκη για την ομάδα που έχει φτιάξει. Ξέραμε ότι είχαμε πολύ δύσκολο έργο, αλλά χαίρομαι που προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε. Διαχειριστήκαμε σωστά την ψυχολογία μας σε κάποια σημεία του αγώνα, αλλά τώρα θέλουμε σε κάθε επόμενο ματς να είμαστε ολοένα και καλύτεροι»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ολυμπιακός (Γιάννης Νικολάκης) : Χριστοδούλου 2, Κωνσταντινίδου 7, Λαμπρούση 16, Βέσοβιτς 7, Βλαχάκη 10, Μποσκάτσι 12, Κονόμι (λ 58%), Τέζα 3, Κοκκινάκη, Γιώτα, Μπραμπόροβα.  

Ηρακλής (Γιάννης Πετίδης) : Φερέϊρα, Βέλλιου 7, Στεφανίδου 4, Αλτίνη 6, Πάντεβα 4, Καραφουλίδου 4, Παλτιμσιζόγλου (λ  33%), Καλαϊτζίδου (λ 33), Δαμιανίδου 1, Δάρδα 1, Τουκμενίδου, Καράτερζη, Αγγελοπούλου.