Α1 ΑΝΔΡΩΝ

3η Δεκεμβρίου: Το παιχνίδι του Άθλου τους χωράει όλους!

3η Δεκεμβρίου: Το παιχνίδι του Άθλου τους χωράει όλους!
Μία ξεχωριστή δράση υλοποίησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο Άθλος Ορεστιάδας, που με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) έδειξε για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο.
Αντιπροσωπεία της ακριτικής ομάδας, αποτελούμενη από τους αθλητές Δημήτρη Ριζόπουλο, Σπύρο Βελούδη, Σταύρο Κασαμπαλή, Μοχάμεντ Αλγκούλ και τον υπεύθυνο Ακαδημιών του συλλόγου, Γιάννη Καρρά, επισκέφτηκαν δύο Ειδικά Σχολεία της πόλης με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα της αναπηρίας και στο σεβασμό της διαφορετικότητας.

Αρχικά στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου της Ορεστιάδας οι αθλητές, με σύνθημα “Το δικό μας παιχνίδι, τους χωράει όλους”, είχαν τη χαρά και την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία παίζοντας βόλεϊ καθήμενων με μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Ορεστιάδας. Γύρω τους οι μαθητές του Γυμνασίου χειροκροτούσαν τις προσπάθειες των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας και των αθλητών, που μετά από πολλά χρόνια καριέρας, γνώρισαν μία διαφορετική… οπτική του αγαπημένου τους βόλεϊ, το άθλημα των Παραολυμπιακών «sitting volley».

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της νεοφώτιστης ομάδας επισκέφτηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ορεστιάδας. Εκεί οι αθλητές μας, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα παιδιά, να αφουγκραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, αλλά και να διαπιστώσουν τη δύναμη ψυχής και θέληση για ζωή, αλλά και την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες.
Φεύγοντας από το ΕΕΓΥΛ Ορεστιάδας οι επισκεπτες του Άθλου προσκάλεσαν τους μαθητές και τους γονείς τους στο σημερινό ματς του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» με τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ στο νέο κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Σαμαράς» και τους πρόσφεραν, ως αναμνηστικό δώρο, ρούχα και εμφάνιση της ομάδας τους και με την ενσυναίσθηση που τους διακατέχει, δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να βελτιώσουν, όσο το δυνατόν γίνεται, την ποιότητα και τις συνθήκες ζωής τους.
«Στο πλαίσιο της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία βρεθήκαμε στα Ειδικά σχολεία, με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σε θέματα αναπηρίας! Μιλήσαμε με μαθητές για την αποδοχή τις διαφορετικότητας και θέλω να πιστεύω ότι δώσαμε μεγάλη χαρά στα παιδιά παίζοντας βόλεϊ μαζί τους, δείχνοντας τη σημασία της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Και για εμάς όμως, που παίξαμε για πρώτη φορά βόλεϊ καθήμενοι, ήταν μια συναρπαστική εμπειρία!» δήλωσε ο αρχηγός του Άθλου, Δημήτρης Ριζόπουλος.

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας ευχαρίστησε θερμά τη Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου – Λυκείου Ορεστιάδας κα Καμαριανάκη Κωνσταντίνα, τη διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Ορεστιάδας κα Μπαξεβανιδου Αναστασία, το Γυμνασιάρχη του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, κο Λαυκίδη Απόστολο και τους μαθητές και μαθήτριες των παραπάνω σχολικών μονάδων για την εγκάρδια φιλοξενία και συνεργασία τους, με την ελπίδα στο μέλλον να υλοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις.