Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι κορυφής και…παραμονής

Ντέρμπι κορυφής και…παραμονής

Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Volleyleague με το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού- Φοίνικα Σύρου να ξεχωρίζει, ενώ καθοριστικά για την συνέχεια παιχνίδια διεξάγονται σε Βραχάτι και Καλλιθέα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της αγωνιστικής υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου που διανύει περίοδο φόρμας.

Οι «ερυθρόλευκοι» όντας αήττητοι έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση και έχοντας μπροστά τους τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ κόντρα στην Σουργκούτ θέλουν απέναντι στους Συριανούς να κάνουν ένα test event εν όψει των Ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, δήλωσε «Για εμάς αυτός ο αγώνας είναι σημαντικός, όχι μόνο για να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις αλλά και για να τερματίσουμε αήττητοι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και να φτάσουμε στο τέλος στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Μετά από ένα μικρό κενό που είχαμε, το παιχνίδι με την Σύρο είναι επίσης σημαντικό για να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για τον ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ».

Από την πλευρά του ο Φοίνικας Σύρου θέλει να δώσει συνέχεια στις πολύ καλές του εμφανίσεις και απέναντι στον Ολυμπιακό να μετρήσει δυνάμεις και αντοχές εν όψει Play-off.

Στα θετικά για τους Συριανούς η παρουσία τους στην Αθήνα μετά το μπαράζ πρόκρισης του League Cup Νίκος Σαμαράς επί του Ηρακλή Χαλκίδας αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των μετακινήσεων.

Ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου Αλέξανδρος Χήρας επεσήμανε «Τελείωσε το μαρτύριο του μπαράζ και πήραμε δίκαια την πρόκριση στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ. Προκριθήκαμε δίκαια. Μετά από μία δύσκολη περίοδο είμαστε σε καλή κατάσταση και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό με τον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλος μας έχει πετύχει το στόχο της πρώτης θέσης και προετοιμάζεται και για τους αγώνες του Τσάλεντζ Καπ οπότε ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να τον αιφνιδιάσουμε».

ΠΑΟΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και με δεδομένο ότι προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους «ασπρόμαυρους».

Ο Ντανιέλε Ρίτσι θέλει να δει τους παίκτες του να επιστρέφουν στις θετικές εμφανίσεις και να βρούνε ρυθμό για τα επόμενα καθοριστικά παιχνίδια.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Ματίας Βάλκιερς δήλωσε «Είναι προφανές ότι είχαμε κάποια προβλήματα στα τελευταία παιχνίδια. Αυτή την περίοδο έχουμε μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Αυτό μας δίνει κάποιο χρόνο να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας, να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη και τα προβλήματά μας. Ο Εθνικός είναι ένας δυνατός αντίπαλος και πρέπει να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε με Φοίνικα και Παναθηναϊκό».

Στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μετά τη νίκη επί του Εθνικού επικρατεί αισιοδοξία και άπαντες ευελπιστούν για μια ακόμη καλή εμφάνιση. Ο Σάκης Μουστακίδης δεν υπολογίζει τον έμπειρο κεντρικό Νίκο Χριστόφα που έχει πρόβλημα τραυματισμού.

Ο έμπειρος κεντρικός του Εθνικού, Δημήτρης Χατζόπουλος μιλώντας για τον αγώνα της Θεσσαλονίκης δήλωσε «Έχουμε παίξει πολλές φορές με τον ΠΑΟΚ. Μας είναι οικείο το παιχνίδι του. Έχουμε όμως διαφορετικούς στόχους. Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής και προσπαθεί να πάρει και εφέτος το πρωτάθλημα ενώ εμείς προσπαθούμε να μαζέψουμε βαθμούς για να γλιτώσουμε τα πλέι αουτ. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο καλούς πασαδόρους και έχει την πολυτέλεια αλλαγών σε όλες τις θέσεις. Πάντα μας ασκεί πίεση και μας περιμένει πολύ δουλειά. Αυτό τον καιρό δεν δείχνει να είναι καλά. Δεν είναι καλό που έχει χάσει δύο αγώνες. Αυτό σημαίνει πως έχει ένα επί πλέον κίνητρο. Εμείς έχουμε δώσει πολύ ενέργεια στους τελευταίους αγώνες και υπάρχει κούραση αλλά και πίεση για να ξεφύγουμε τα πλέι άουτ».

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ- ΚΗΦΙΣΙΑ

Στην Πάτρα η υποβιβασμένη Παναχαϊκή θα προσπαθήσει για το καλύτερο κόντρα στην Κηφισιά θέλοντας να αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις την κατηγορία.

Οι «ροσσονέρι» του Σταύρου Σταματόπουλου χωρίς άγχος και πίεση θα διεκδικήσουν τη νίκη με τον έλληνα τεχνικό να μην αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του.

Ο τεχνικός των Αχαϊών τόνισε «Δεν κοιτάμε την βαθμολογία αλλά το πως θα παίξουμε καλά για την ομάδα, την φανέλα και κυρίως για τους εαυτούς μας. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Οφείλουμε να τα δώσουμε όλα όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα. Η Παναχαϊκή κρατάει ψηλά το βόλεϊ της Πάτρας και αυτή την περίοδο γίνονται οι ζυμώσεις και υπάρχουν προβληματισμοί για τη μελλοντική πορεία. Εάν ρίξουμε μία ματιά στους άλλους συλλόγους της πόλης θα δούμε πως είναι δύσκολο έως απίθανο να μπει άλλη ομάδα στην επαγγελματική κατηγορία. Αντίθετα η Παναχαϊκή με μία βοήθεια και ένα καλό πλάνο μπορεί να επιστρέψει άμεσα».

Η Κηφισιά απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Παναχαϊκή θέλει να πάρει το τρίποντο και να κλειδώσει την είσοδό της στην 8άδα και από εκεί και μετά να διεκδικήσει ακόμη και την είσοδό της στην 4άδα.

Το παιχνίδι είναι κομβικό για τους «κυανόλευκους» του Κώστα Αρσενιάδη που θέλουν να αποφύγουν μπελάδες στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Ο λίμπερο του ΑΟΠ Κηφισιάς Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης δήλωσε «Έχουμε να παίξουμε με Παναχαϊκή, Παμβοχαϊκό και Εθνικό Πειραιώς. Είναι τρία κρίσιμα παιχνίδια που όμως μπορούμε να κερδίσουμε. Πρώτα είναι ο αγώνας με την Παναχαϊκή. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό θέλουμε να γυρίσουμε στις νίκες. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Η Παναχαϊκή θα παίξει ελεύθερα Προπονηθήκαμε καλά όλη την εβδομάδα και είμαστε σε καλή κατάσταση».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Στο Βραχάτι οι «κυανοκίτρινοι» του Κώστα Δεληκώστα φιλοξενεί τον πάντα μαχητικό Ηρακλή σε ένα ακόμη ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής.

Η νίκη είναι κοινός στόχο και των δύο ομάδων με τους γηπεδούχους να θέλουν το τρίποντο προκειμένου να συνεχίσουν την αγωνιστική τους άνοδο στον βαθμολογικό πίνακα και το καλύτερο πλασάρισμά τους εκεί εν όψει play-off. Μάλιστα σε περίπτωση τρίποντου ο Παμβοχαϊκός θα πλησιάσει στον πόντο τους Θεσσαλονικιούς και θα είναι κοντά ακόμη και στην 4άδα.

Ο ακραίος του Παμβοχαϊκού Ανέστης Δαλακούρας που κάνει πολύ δουλειά στην υποδοχή δήλωσε «Στο σημείο που έχουμε φτάσει τέσσερις ομάδες ισοβαθμούμε και εάν νικήσουμε θα πλησιάσουμε και τον Ηρακλή. Αν πάρουμε τρίποντο θα κάνουμε μεγάλο βήμα για την 8αδα και θα ανεβάσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για την 4αδα. Ο Ηρακλής έχει καλή ομάδα. Παίζει πολύ καλά. Από την αρχή έκανε νίκες και αυτό τον βοήθησε να παίζει ελεύθερα. Πήρε και πόντο από τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν τυχαίο αυτό. Εμείς θέλουμε να μείνουμε σταθεροί στο πλάνο μας. Με δύναμη σε σερβίς και μπλοκ θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το σερί μας. Το ιδανικό σενάριο θα είναι να μπούμε στην 4αδα. Έχουμε καλό πρόγραμμα και μπορούμε μέχρι το τέλος να νικήσουμε και τους τρεις αγώνες».

Στον Ηρακλή η χρονιά ολοκληρώνεται και είναι απόλυτα πετυχημένη και άπαντες θέλουν να προχωρήσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

Βέβαια η παρουσία των «κυανόλευκων» στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν είναι και η καλύτερη αφού μετρά 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ωστόσο όλοι αισιοδοξούν πως θα μπορέσουν να σπάσουν την αρνητική τους πορεία.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός υπογράμμισε «Είμαστε συνειδητοποιημένοι και ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο και μία δυνατή ομάδα. Πράγματι, εκτός έδρας δεν είμαστε το ίδιο δυνατοί αλλά θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και να πάρουμε βαθμούς σε αυτόν τον αγώνα. Θα γίνει σκληρή μάχη γιατί και οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε ευκαιρία να ξακαθαρίσουμε την υπόθεση της 4αδας».

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Στην Καλλιθέα ο Εθνικός δίνει ένα ακόμη ντέρμπι παραμονής στην Volleyleague υποδεχόμενος τη Νίκη Αιγινίου. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους «κυανόλευκους» του Πειραιά αν θέλουν να αποφύγουν τα play-out.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης ωστόσο τώρα δηλώνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Ο κεντρικός του Εθνικού Αχιλλέας Μπάσης είπε «Θα ρισκάρουμε με το σερβίς μας ώστε να πιέσουμε τη Νίκη. Στα τελευταία ματς έχουμε κάνει πολλά λάθη και αυτό οφείλεται στην πίεση για να φέρουμε νίκες για την παραμονή. Η ομάδα δεν είναι από τις πιο έμπειρες της κατηγορίας αλλά έχει πολύ ενθουσιαμό και πάθος. Για αυτό και έχουμε νίκες που κάποιοι δεν περίμεναν και έχουμε χάσει αγώνες που λογικά τους είχαμε. Κοιτάμε μπροστά. Είμαστε έτοιμοι για δύσκολο αγώνα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη που θα μας φέρει κοντά στην 8αδα και μακριά από τα πλέι άουτ».

Στην ίδια κατηγορία ομάδων ανήκει και η Νίκη Αιγινίου που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία και θέλει να κλειδώσει την παρουσία της στην 8άδα.

Ο Μαυροβούνιος διαγώνιος της Νίκης Αιγινίου Μπόγιαν Στρούγκαρ δήλωσε «Θεωρώ πως είμαστε καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια μέχρι τώρα. Με μία νίκη θα τελειώσει το θέμα της 8αδας αν και αυτό έπρεπε να το είχαμε κάνει στον προηγούμενο αγώνα με τον Παμβοχαϊκό. Εχουμε μία ακόμα ευκαιρία. Είμαστε σε καλή κατάσταση και αποφασισμένοι να πάρουμε τη νίκη».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

17:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

17:00 ΠΑΟΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

18:00 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ- ΚΗΦΙΣΙΑ

18:00 ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΣ

18:30 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

18:00 ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ