ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

50 χρόνια προσφοράς από ΣΥΔΠΕΑΑΑ

50 χρόνια προσφοράς από ΣΥΔΠΕΑΑΑ

Σε μια λαμπρή εκδήλωση ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αθηνών πραγματοποίησε τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του βραβεύοντας όσους πρόσφεραν στον Σύνδεσμο αλλά και την Ελληνική διαιτησία…

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αθήνας και Ανατολικής Αττικής φρόντισε να ξυπνήσει μνήμες και να κάνει ένα εντυπωσιακό φλασ μπακ στα 50 χρόνια παρουσίας του στο Ελληνικό βόλεϊ.

Μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία των ιδρυτικών μελών του Σταμάτη Βαζακόπουλου, Θανάση Μπελιγράτη και Ιάσωνα Παλτσή αλλά και παρουσία των διαιτητών που έγραψαν την δική τους ιστορία σε Ελλάδα και Εξωτερικό…

Μια εκδήλωση για την Ελληνική διαιτησία που φροντίζει επί σειρά ετών να τιμά το άθλημα και να είναι άξια εκπρόσωπος της χώρας μας στο εξωτερικό με συμμετοχή σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλέξανδρος Μυλωνάκης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως ο Σύνδεσμος με έτος ίδρυσης το 1966 είναι ο 1ος στην Ελλάδα και προϋπήρχε της ΕΟΠΕ (1970) ευχόμενος να συνχίσει με επιτυχία και τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ στον χαιρετισμό του τόνισε “Ο Σύνδεσμος έχει δώσει διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις και έχει τιμήσει το Ελληνικό βόλεϊ στο εξωτερικό. Στην προσπάθεια για την επιβίωση του βόλεϊ η Ελληνική διαιτησία συνέβαλε πολλές φορές. Η Ελληνική διαιτησία συνεχίζει να δείχνει το καλό της πρόσωπο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις”.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΔΠΕ Σταύρος Μαυρικίδης δήλωσε “Μόνο κοιτάζοντας το παρελθόν μπορείς να προχωρήσεις στο μέλλον. Η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία μας. Η Ελληνική διαιτησία είναι βασικός πυλώνας του αθλήματος μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν να φθάσει ο Σύνδεσμος εδώ που είναι τώρα. Με τα ίδια υλικά (σκληρή δουλειά, συνεχή επιμόρφωση) εύχομαι οι διαιτητές να συνεχίσουν και να πάνε ακόμη πιο μπροστά τον Σύνδεσμο”.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, ο εκπρόσωπος του ΣΕΠΠΕ Γιώργος Σαμαράς και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ Κώστας Αλαγιάννης. 

VRAVEYSEIS2

Στις βραβεύσεις τώρα ο Σύνδεσμος Αθηνών βράβευσε τον 90χρονο Σταμάτη Βαζακόπουλο που είναι ο πρώτος Έλληνας διεθνής διαιτητής αλλά και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου, τους πρώην προέδρους του Θανάση Μπελιγράτη, Ιάσωνα Πλατσή, Θέμη Καλπατσόγλου, Γιώργο Καραμπέτσο Γιώργο Κούλη, Γιώργο Γεωργουλέα και Αλέξανδρο Μυλωνάκη.

Στους πρώην διαιτητές Πλατσή, Κεχρά, Δημόπουλο, Αμπελά, Μιχαϊηλίδη, αλλά και τους διαιτητές με διεθνή συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες Μαργαρίτη Κώστα (Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996), Καλπακτσόγλου Θέμη (Σίδνεϊ 2000), Καραμπέτσο Γιώργο (Αθήνα 2004, Λονδίνο 2012) και για το beach volley Βασιλειάδη Στέφανο (Αθήνα 2004), Κατσαβούνη Φανή (Αθήνα 2004), Μουλά Ειρήνη (Αθήνα 2004).

Επίσης στον κ. Βουδούρη Θεόδωρο, για την πολυετή (14 χρόνια) προσφορά και συνεργασία του ως Προέδρου της Ε.Ο.Δ. και της Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.ΠΕ.

Παράλληλα βραβεύθηκε η Εθνική ομάδα των Ανδρών του 87, των γυναικών του 91 για την 8η θέση της στο Ευρωπαϊκό, αλλά και η Παίδων του 97 που κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και η Εθνική Ομάδα Γυναικών beach volley (Έφη Σφυρή-Βάσω Καραντάσιου) για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Σίδνεϊ 2000 και στην Αθήνα 2004.