ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Γάνδη 1987: Γράμμα του Θ. Μαργαρίτη και ανησυχία για τον κατήφορο…

Γάνδη 1987: Γράμμα του Θ. Μαργαρίτη και ανησυχία για τον κατήφορο…

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα ορόσημο για το ελληνικό βόλεϊ, καθώς σαν σήμερα πριν 33 χρόνια η Εθνική μας ομάδα με το 3-2 επί της Σουηδίας στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού της Γάνδης έγραψε ιστορία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, ο ‘δάσκαλος’ και προπονητής της ομάδας του 1987 Θανάσης Μαργαρίτης έστειλε γράμμα στην τότε θρυλική ομάδα αλλά και σε όλη την κοινότητα του βόλεϊ με θέμα την ανασύνταξη του ανδρικού βόλεϊ!

ΓΡΑΜΜΑ προς ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ VOLLEY ΤΗΣ ΓΑΝΔΗΣ.
ΑΠΟ: ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Σε όλο τον αθλητικό κόσμο του Volley.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 4/10/2020
Καλημέρα σε όλη την τότε παρέα! 33 χρόνια μετά την κατάκτηση του χάλκινου Πανευρωπαϊκού μεταλλίου, ένιωσα την επιθυμία να επικοινωνήσω μαζί σας μια και η καθημερινότητα μας έχει αποξενώσει πλήρως!
Τώρα ίσως να αναρωτηθείτε γιατί, αυτή η ξαφνική επικοινωνία !……ξέρω θα σκέφτεστε ότι μπορεί να έχουμε πάλι κάποια απονομή, κάποια εκδήλωση, κάποια συνάντηση , κάποια ομιλία, ή κάποιες απονομές για τη μεγάλη Εθνική ομάδα της Γάνδης και του ΠΑΠΠΕΤ!
Όχι, αυτή τη φορά δεν υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά! Απλούστατα, η επέτειος αυτή έφερε στη μνήμη μου τις τότε επιτυχίες όχι μόνο του 86 και 87 , αλλά και άλλων χρόνων, τότε που το ελληνικό ανδρικό Volley ανθούσε! Πιστεύω ότι εμείς που ζήσαμε πολύ μεγάλες στιγμές με τις Εθνικές μας ομάδες, με τους Συλλόγους να πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη και που βλέπαμε τα γήπεδα γεμάτα από ανδρικό πληθυσμό, τώρα θα αγωνιούμε για τον κατήφορο που έχει πάρει το ανδρικό ελληνικό Volley!!
Ότι χτίστηκε με μεγάλο κόπο επί πολλά χρόνια ,τώρα το βλέπουμε να γκρεμίζεται με μεγάλες ταχύτητες! Το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπω προσπάθειες για μια ανασύνταξη, ένα σχέδιο, κάτι τέλος πάντων που να δείχνει την ανησυχία μας….μήπως δεν έχουμε καταλάβει ότι κάθε χρόνος που περνάει ανεκμετάλλευτος, κάνει την όλη κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη; Ξέρω, θα μου πείτε Covid κ.λπ….Ναι αλλά και προ Covid τα ίδια βλέπαμε!
Φίλοι μου, δεν θέλω να σας στενοχωρώ, αλλά πιστεύω ότι ,η επέτειος της Γάνδης μπορεί να γίνει μια αφετηρία ανασύνταξης του ανδρικού Volley! Να ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια από ΟΛΟΥΣ τους φορείς, μια προσπάθεια επίπονη, προγραμματισμένη και μακρόχρονη!
Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα θέλαμε να ξαναδούμε πάλι το ανδρικό Volley στα πιο ψηλά σκαλοπάτια όσο πιο σύντομα γίνεται!…ξέρω σας κούρασα αλλά η ανάγκη επικοινωνίας με εσάς ήταν εξαιρετικά μεγάλη! Εύχομαι υγεία σε σας και στις οικογένειές σας και να προσέχετε τον εαυτό σας!
Με εκτίμηση
Θανάσης Μαργαρίτης