DARK ROOM

8 χρόνια χωρίς τον Νίκο Σαμαρά

8 χρόνια χωρίς τον Νίκο Σαμαρά

Για πολλούς ο κορυφαίος ασος που ανέδειξε το ελληνικό βόλεϊ. Για όλους μας ο “αετός” του ελληνικού βολεϊ. Ο Νίκος Σαμαράς που οδήγησε την Ορεστιάδα στον δρόμο των επιτυχιών και την έκανε γνωστή και αγαπτή σε όλη την Ελλάδα, έφυγε απο την ζωή στις 04 Ιανουαρίου του 2013. Στα 42 του μόλις χρόνια, ο “Σαμ” πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας αφήνοντας το άθλημα μας ακόμη φτωχότερο. 

Σαν σήμερα πριν 8 χρόνια ο ξαφνικός χαμός του Νίκου Σαμαρά συγκλόνιζε τον ελληνικό αθλητισμό. Η είδηση στις 4 Ιανουαρίου του 2013 σόκαρε- όπως σοκάρει ακόμη και σήμερα- τον κόσμο του βόλεϊ. Απο τότε έως σήμερα πέρασαν κιολας 8 χρόνια δίχως τον Νίκο Σαμαρά. Όσο και αν προσπαθούμε να το… συνειδητοποιήσουμε, είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Ο “αετός” του ελληνικού βόλεϊ, ο αθλητής που έφερε στο άθλημα χιλιάδες φιλάθλους δεν βρίσκεται ανάμεσα μας. Ένα τεράστιο κενό και μια πληγή που δεν λέει να “γιατρευτεί”.

Οι στιγμές που μας χάρισε ο Σαμαράς με Ορεστιάδα, Εθνική ομάδα, αλλά και Ηρακλή, Παναθηναϊκό μοναδικές… Στην Ορεστιάδα ο Σαμ αγαπήθηκε όπως κανείς άλλος. Η ομάδα του Έβρου με ηγέτη της τον “Σαμ” μπορεί να μην πείρε κανέναν τίτλο, ωστόσο με την παρουσία της σε Ελλάδα και Ευρώπη έμεινε στην ιστορία ως μια από τις πλέον αγαπητές του αθλήματος.

Με την Εθνική μας ομάδα ο Νίκος Σαμαράς κατάφερε να κερδίσει χιλιάδες φίλους στο άθλημα γεμίζοντας το ΣΕΦ. Το 1994 στο γήπεδο του Φαλήρου η Ελλάδα φιλοξενεί τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και στον αγώνα με την Ρωσία δημιουργείται το αδιαχώρειτο. Η πρόκριση προς τους 8 της διοργάνωσης βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού καθώς οι δύο ομάδες είναι στο 2-2 και στο 14-13 υπέ της Ελλάδος. Ο Σαμαράς βρίσκεται στο σερβίς και το όνομα του γίνεται σύνθημα από 20.000 φιλάθλους… Ελλάς – Ελλάς Νίκος Σαμαράς… Ο άσσος του “Σαμ” στέλνει την Ελλάδα στα προημιτελικά και όλο το ΣΕΦ στα ουράνια… Μοναδικές στιγμές.

Ο Νίκος Σαμαράς εδώ και 8 χρόνια παίζει στα γήπεδα του Παραδείσου αφήνοντας το Ελληνικό βόλεϊ ακόμη φτωχότερο σε δύσκολες εποχές. Μια εποχή που χρειάζεται όραμα και αγάπη για το άθλημα προκειμένου αυτό να ξαναβρεί τον δρόμο του και να επιστρέψει εκεί που κάποτε βρισκόταν. Εκεί όπου ο “αετός” του ελληνικού βόλεϊ μεγαλουργούσε και κέρδισε φιλάθλους με την Εθνική ομάδα η οποία γέμιζε το ΣΕΦ και κοίταζε κατάματα μεγάλους αντιπάλους.

Ελπίζουμε πως η μνήμη του Νίκου Σαμαρά είναι δυνατή να χαρίσει το όραμα που χρειαζόμαστε όλοι για να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές…. Θα είναι μια ακόμη νίκη του Σαμ… Του “αετού” που όλοι μας θαυμάσαμε και αγαπήσαμε.