Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πρώτη φιλική ήττα για τον Άθλο Ορεστιάδας

Πρώτη φιλική ήττα για τον Άθλο Ορεστιάδας

Μετά τη χθεσινή ισοπαλία στο παρθενικό φετινό του φιλικό ο Άθλος Ορεστιάδας, δεν κατάφερε ούτε στο σημερινό τεστ με τη βουλγαρική Marek Union-Ivkoni να “σπάσει το ρόδι” στο νέο κλειστό της πόλης “Νίκος Σαμαράς”, όπου γνώρισε την ήττα με 1-3 (25-16, 22-25, 19-25, 12-25) σετ από την ομάδα του Ν. Ναϊντένοφ.

Το προβάδισμα της εβρίτικης ομάδας με 1-0, αποδείχθηκε “εύθραυστο”, καθώς οι Βούλγαροι, με περισσότερα παιχνίδια και εμφανώς πιο έτοιμοι, αξιοποίησαν τα λάθη των γηπεδούχων, που όσο πέρναγε η ώρα, και με τις αλλαγές του Πετρόφ, δυσκολεύονταν να διατηρήσουν το ρυθμό στο παιχνίδι τους.  Έτσι μετά την ισοφάριση των σετ, 1-1 η ομάδα από την Ντούπνιτσα ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα και έφτασε στην ολική ανατροπή, ρίχνοντας νικηφόρα των αυλαία των φιλικών της με την ομάδα του Έβρου.

«Ήταν τα πρώτα μας φιλικά παιχνίδια και είμαστε ακόμη στο στάδιο προετοιμασίας” δήλωσε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Άθλου, athlos.club και συμπλήρωσε: “Δουλεύουμε πάρα πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, οπότε είναι λογικό να υπάρχει κόπωση και τα πόδια μας να μην είναι ακόμη έτοιμα στο βαθμό και την κατάσταση που θέλουμε. Ωστόσο αυτά τα δυνατά τεστ θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, να δούμε τα λάθη μας, να «δέσουμε» ως ομάδα και να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της χρονιάς».

Η προετοιμασία της ομάδας της Ορεστιάδας συνεχίζεται με τη διοίκηση του ΤΑΑ να έχει προγραμματίσει την για  επόμενη εβδομάδα δύο ακόμη φιλικά, στη Βουλγαρία, με την VK Beroe Stara Zagora και την πανίσχυρη φιναλίστ πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Σούπερ Καπ Βουλγαρίας, Neftochimik Burgas, του γνώριμου στο ελληνικό φίλαθλο κοινό του βόλεϊ και μέχρι πριν από λίγες μέρες εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της γειτονικής χώρας, Νίκι Ζελιάσκοφ.