Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α1 Γυναικών: Ώρα Κυπέλλου, τέλος οριστικά το πρωτάθλημα!

Α1 Γυναικών: Ώρα Κυπέλλου, τέλος οριστικά το πρωτάθλημα!

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Α1 γυναικών με την ΕΟΠΕ με θέμα συζήτησης την όποια πιθανότητα επανέναρξης του πρωταθλήματος που είχε ήδη διακόψει η Ομοσπονδία από την Παρασκευή! Ως προς το πρωτάθλημα οριστική διακοπή, ως προς το Λιγκ Καπ το «γείωσαν» οι ομάδες ως ανεπίσημο τουρνουά και πλέον όλα δείχνουν Κύπελλο Ελλάδος.

Πριν φτάσουμε ωστόσο στο Κύπελλο, αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση για το πρωτάθλημα επτά ομάδες ζήτησαν τη συνέχισή του ενώ απουσίαζε ο Ηλυσιακός που δεν θα συνεχίσει για φέτος (σ.σ στο Κύπελλο). Από εκεί και πέρα, ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα αλλά και αντιφατικά. Αναφορικά με το πρωτάθλημα , ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος ξεκαθάρισε ότι για πιθανή συνέχιση πρωταθλήματος θα χρειαζόταν ομόφωνη απόφαση των σωματείων, τελειώνοντας ουσιαστικά κάθε πιθανότητα.

Βέβαια, απορίας άξιο των συζητήσεων του προηγούμενου διαστήματος αποτελεί με το γεγονός ότι ως προς το πρωτάθλημα η ΕΟΠΕ ενημέρωσε τα σωματεία ότι δεν μπορεί να τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος! Ρητορικά θα παραμείνουν τα ερωτήματα γιατί τα σωματεία πρότειναν τότε διαφορετικές βερσιόν ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος τις προηγούμενες εβδομάδες και πώς γίνεται να υπάρχει τέτοια άριστη σχέση με την αθλητική ηγεσία και τον Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να μην έχει ήδη εξασφαλισθεί η όποια τροποποίηση όπως έγινε και πέρυσι! Εναλλακτική και η σκέψη του γιατί οι ομάδες δεν υπέγραφαν με σύμφωνη γνώμη για την όποια τροποποίηση προκειμένου να βγει το φετινό πρωτάθλημα με την επισήμανση ότι καμία δεν θα προσέφευγε για μη τήρησης της προκήρυξης.

Τώρα αναφορικά με το Λιγκ Καπ που είχε προταθεί από την ΕΟΠΕ προκειμένου να μην ολοκληρωθεί άδοξα το πρωτάθλημα, οι ομάδες όρθωσαν ανάστημα ξεκαθαρίζοντας ότι μια διοργάνωση που ούτε καν θα είναι επίσημη δεν αποτελεί λύση.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι το Κύπελλο -το οποίο ήταν εκτός κάδρου τις προηγούμενες εβδομάδες- θα διεξαχθεί με στόχο να σώσει ό,τι… σώζεται από τη χρονιά!  Η Ομοσπονδία και πάλι ανέφερε τα της γενικής προκήρυξης του Κυπέλλου όπου αναφέρει ότι σ’ αυτό μετέχουν και ομάδες της Pre League και της Α2 και δεν έχει δικαίωμα τροποποίησης της, αλλά εδώ υπάρχει… ο δρόμος και τον άνοιξε η ΕΠΟ όταν στην κλήρωση του Ιανουαρίου άφησε εκτός τις ομάδες της Super League 2 και το ξεκίνησε μόνο με ομάδες της Super League 1.

Πλέον, η ΕΟΠΕ θα τρέξει τις διαδικασίες για το φορμάτ Κυπέλλου, οι ομάδες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις με στόχο να πέσει η αυλαία αξιοπρεπώς.