Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α1 γυναικών: Χωρίς ομοφωνία το «ναι» στην επανέναρξη από τα σωματεία

Α1 γυναικών: Χωρίς ομοφωνία το «ναι» στην επανέναρξη από τα σωματεία

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά η τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η ΕΟΠΕ με τις 14 ομάδες να μην είναι όλες σύμφωνες με την επανεκκίνηση και όλα αυτά μέσα με «κόκκινο» με την ελπίδα ότι έστω με καθυστέρηση και τις απαραίτητες πιέσεις η Α1 γυναικών θα κάνει restart.

Από τα πλέον επίσημα χείλη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, οι εκπρόσωποι της Α1 γυναικών άκουσαν τη βούληση και τη θέση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού για επανέναρξη των πρωταθλημάτων στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες, με ένα χρονικό ορίζοντα δεκαπέντε ημερών. Στη… λήξη του lockdown δηλαδή με τα μέχρι τώρα κυβερνητικά δεδομένα.

Παράλληλα, αυτό που ξεκαθαρίστηκε από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη είναι ότι οι 14 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας δεν είναι όλες υπέρ της επανεκκίνησης. Το θετικό σημείο είναι ότι υπάρχει μια δεκάδα «μπετόν» υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΟ Θήρας, ΠΑΟΚ, Θέτιδα Βούλας, Άρης, Μαρκόπουλο, Πορφύρας, Λαμία, Αμαζόνες) οι οποίες δέχονται να αναλάβουν τις όποιες υποχρεώσεις προκύψουν (τεστ αντιγόνου) με στόχο την επανεκκίνηση, συν δυο (Πανναξιακός, ΑΕΚ) που είναι υπέρ της συνέχισης αλλά ο μεν ΠΑΟΝ εκφράζοντας την αντίθεσή του ως προς την οικονομική επιβάρυνση των τεστ (σ.σ να πληρωθούν από την Πολιτεία) ενώ η Ένωση δηλώνοντας ότι αν μια ομάδα αποχωρήσει λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθει, τότε θα… ακολουθήσει αφού δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί! Ηλυσιακός και Αίας Ευόσμου είπαν «όχι».

Συμπερασματικά από την τηλεδιάσκεψη δεν έγινε κανείς σοφότερος.  Να κρατήσουμε ότι από την Δευτέρα η ΕΟΠΕ είχε αποστείλει στη ΓΓΑ το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί σε περίπτωση επανέναρξης των αγώνων.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος επανέλαβε τις προσπάθειες που γίνονται προς πάσα κατεύθυνση ενώ παρότρυνε και τις ομάδες να πιέσουν με κάθε τρόπο ώστε να μη χαθεί χρόνος.

Η καθυστέρηση και η μη πρόβλεψη αυστηρών πρωτοκόλλων εξ αρχής στην προκήρυξη αποτελεί εκ των υστέρων το μεγαλύτερο τροχοπέδη, καθότι πλέον ο χρόνος -λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών- δεν είναι σύμμαχος! Αν το επιδημιολογικό φορτίο δεν πέσει και με ολόκληρη τη χώρα στο «κόκκινο», το «πράσινο» φως από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μπορεί να αργήσει και αυτό θα είναι καταστροφικό για την Α1 γυναικών.