Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αφεντικό στον Πειραιά ο Ολυμπιακός

Αφεντικό στον Πειραιά ο Ολυμπιακός


Ανάλυσε το

Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός στον Πειραιά κόντρα στον Φοίνικα Σύρου καθώς χρειάστηκε μόλις 79 λεπτά προκειμένου να φθάσει στο 3-0 επί του Φοίνικα Σύρου κατά την 10η αγωνιστική της Volleyleague ανδρών και να πανηγυρίσει το τρίποντο που τον κρατά σταθερά πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα.

Με πολύ καλό σερβίς, αποτελεσματικότητα στην επίθεση και με κορυφαίους τους Έγκλεσκαλνς -Μιγιαϊλοβιτς με 14 πόντους ο Ολυμπιακός με το “καθαρό” 3-0 ανάγκασε τους Πειρατές στην πρώτη τους ήττα και πλέον έχουν σαφέστατο προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Αντίθετα ο Φοίνικας Σύρου έχοντας εκτός αποστολής τον Ιγκόρ Γιούρισιτς και στον πάγκο τον Θανάση Πρωτοψάλτη πραγματοποίησε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση και δεν θα μπορούσε να πάρει τίποτα περισσότερο απο τον αγώνα στο Ρέντη. 

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή το προβάδισμα, με τις δύο ομάδες να φθάνουν στο 15-12. Εκεί το σερβίς πίεσε την υποδοχή των φιλοξενούμενων και με τους Φρομ -Μιγαϊλοβιτς ο Ολυμπιακός έφθασε στο 21-15 για να έρθει το 1-0 με το 25-19. 

Στο δεύτερο σετ ο Φοίνικας ήταν μαζί με τον Ολυμπιακό μέχρι το 9-9, ωστόσο με ένα σερί 6-0 οι γηπεδούχοι έφθασαν στο 15-9. Παρά την προσπάθεια των παικτών του Φοίνικα οι “ερυθρόλευκοι” του Δημήτρη Καζάζη έφθασαν στο 25-18 και το 2-0. 

Ανάλογη εικόνα είχε το τρίτο σετ όταν Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου ήταν μαζί μέχρι το 10-10. Ένα νέο σερί του Ολυμπιακού με τον Βουλκίδη έφερε το σκορ στο 15-10 και με τους Μιγαϊλοβιτς και Έγκλεσκαλνς οι Πειραιώτες έγραψαν το 25-16 που τους χάρισε το τρίποντο. 

Το… «κλειδί»

Το… «ταμείο»

Τάδε έφη…

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Κλείσαμε θετικά τον κύκλο των αγώνων με τις ομάδες με τις οποίες διεκδικούμε το πρωτάθλημα και τους υπόλοιπους τίτλους. Νομίζω ότι η εικόνα μας από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι σταθερά καλύτερη και έχουμε χτίσει πέρα από την αυτοπεποίθηση, μια αγωνιστικά καλή εικόνα και δεν αφήνουμε περιθώρια στους αντιπάλους μας.

Στόχος μας είναι να είμαστε υγιείς και να προχωράμε. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην κορυφή και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε μέχρι το τέλος. Από την αρχή της χρονιάς, είναι ορατή η καλή εικόνα της ομάδας και η αγωνιστική άνοδός μας. Νομίζω ότι έχουμε ακόμα περιθώρια να βελτιωθούμε σε κάποια κομμάτια».

Κώστας Στιβαχτής (Ολυμπιακός) : «Βαθμολογικά μπορούμε να πούμε ότι αποκτάμε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά για μας δεν λέει τίποτα αυτό. Το θέμα στην ομάδα είναι να συνεχίσει να βελτιώνεται, να κοιτάει ένα παιχνίδι κάθε φορά και να μην σκέφτεται τίποτα άλλο παρά τους τρεις βαθμούς που μπορεί να πάρει. Συνεχίζουμε με στόχο να βελτιωνόμαστε και να αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα κάθε αναμέτρηση».

Χέρμανς Έγκλεσκαλνς (Ολυμπιακός) : «Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη που μας δίνει ένα πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Αυτό το 3-0 μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στο μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Σήμερα είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλά λειτουργήσαμε ως ομάδα και τα ξεπεράσαμε. Δεν μπορώ να πω ότι η Σύρος δεν έπαιξε καλά γιατί βγάλανε κάποιες εξαιρετικές άμυνες, αλλά σήμερα εμείς ήμασταν πολύ πιο δυνατοί. Πετύχαμε σημαντικούς πόντους και φτάσαμε δίκαια στη νίκη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 7 άσσοι, 45 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 17 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 3 άσσοι, 26 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-18, 25-16) σε 79΄

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 11π. (9/16επ., 2 άσσοι, 33%υπ., 22%αρ.), Στιβαχτής 2 (2/2επ.), Μιγιαήλοβιτς 14 (10/21επ., 1 μπλοκ, 3 άσσοι, 71%υπ., 43%αρ.), Εγκλεσκαλνς 14 (13/25επ., 1 μπλοκ), Βουλκίδης 6 (2/3επ., 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Οκολιτς 9 (8/9επ., 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ. – 60%υπ., 33%αρ.), Χαραλαμπίδης 1 (1 μπλοκ), Ανδρεάδης 1 (1/1επ/), Ριζόπουλος.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (χρέη προπονητή Θανάσης Πρωτοψάλτης): Μπράουν 9π. (3/6επ., 6 μπλοκ), Ράιτς 8 (8/20επ.,), Παπαγγελόπουλος 6 (5/7επ., 1 μπλοκ), Ράντκε 3 (1/2επ.), Στερν 7 (7/22επ., 43%υπ., 29%αρ.), Κωστόπουλος 4 (2/7επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 32%υπ., 5%αρ.) / Γκαράς (λ. – 35%υπ., 21%αρ.), Καρασαββίδης (100%υπ.), Μήλης, Λινάρδος.