Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αυτοδυναμία στην.. Α1

Αυτοδυναμία στην.. Α1

Στην σκιά των εκλογών της Κυριακής, η Α1 συνεχίζει απτόητη την πορεία της με τις ομάδες να ξεκινούν Παρασκευή τις υποχρεώσεις τους για την 14η αγωνιστική και να ολοκληρώνεται στις 11 Φεβρουαρίου.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Με καλή ψυχολογία μετά το διπλό επί της ΜΕΝΤ ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται στο «ορμητήριό» του τους ακρίτες του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας. Εν αναμονή της έλευσης του Νίκολα Μιγιαήλοβιτς από την Σερβία οι γηπεδούχοι του Παβλίσεβιτς θέλουν το τρίποντο για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και παράλληλα να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο.

Ο λίμπερο των «πειρατών» Νικήτας Εφραιμίδης σχολιάζοντας την αναμέτρηση υπογράμμισε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια καλή ομάδα και έναν καλό προπονητή που ξέρουν τι να κάνουν. Προέρχονται από σπουδαία νίκη επι του Παναθηναϊκού, αλλά και από μεγάλες διοικητικές αλλαγές. Είναι κομβικό παιχνίδι για εμάς για να κάνουμε το ένα βήμα παραπάνω και για αυτό θέλουμε τη νίκη. Αν χαλάσουμε την υποδοχή και περιορίσουμε τον διαγώνιο της Ορεστιάδας νομίζω θα έχει θετική έκβαση ο αγώνας για την ομάδας μου».

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» του Έβρου θα προσπαθήσουν να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν από την αναμέτρηση και να επιστρέψουν με βαθμολογικό όφελος στην Ορεστιάδα. Ο Κώστας Δεληκώστας με λιγοστές προπονήσεις στην διάθεσή του δεν υπολογίζει τον τραυματία Δημήτρη Βλασακίδη.

Ο έμπειρος κεντρικός των «πράσινων» Πασχάλης Ποτολίδης επεσήμανε «Η αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Έχουμε τα προβλήματά μας, τα γνωρίζουμε, έχουμε όμως και διάθεση να διεκδικήσουμε τη νίκη. Θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε όπως κάνουμε σε όλα μας τα παιχνίδια. Δεν ήμαστε στην Σύρο για διακοπές. Θέλουμε όσο τίποτα ένα θετικό αποτέλεσμα για να δώσουμε συνέχεια και στην προηγούμενη νίκη μας».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΚΗΦΙΣΙΑ

Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα του στον Έβρο ευελπιστεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και απέναντι στην Κηφισιά να πάρει τη νίκη που θα τον φέρει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι για να επιστρέψουν στα χαμόγελα και το τρίποντο.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στο παιχνίδι υπογραμμίζοντας «Η Κηφισιά στηρίζεται μεταξύ άλλων στην ποιοτική υποδοχή και στην ταχύτητα της. Πρέπει να πιέσουμε στο σέρβις. Είναι ένα ρίσκο που ίσως μας οδηγήσει σε λάθη αλλά αναγκαστικά πρέπει να το κάνουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να κρατήσουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας και να έχουμε υπομονή. Στόχος μας είναι το τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός είχε αρχικό στόχο την παραμονή. Από εδώ και πέρα δεν θα μείνουμε εδώ. Εάν πάρουμε τρίποντο θα ανέβουμε πιο ψηλά, θα μειώσουμε τη διαφορά με τους πρωτοπόρους. Θα κάνει πιο εφικτό τον δεύτερο στόχο που έχουμε θέσει εμείς οι παίκτες και οι προπονητές. Για την 4αδα δε μας πιέζει η διοίκηση αλλά πιστεύουμε πως μπορούμε να ανέβουμε και πιο ψηλά. Θέλουμε να ευχαριστιόμαστε κάθε αγώνα και να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο ειδικά μετά την ήττα στην Ορεστιάδα».

Αντίθετα οι «κυανόλευκοι» των Βορείων προαστίων θα προσπαθήσουν να σπάσουν την «έδρα» των «πράσινων» και να εδραιωθούν στην πρώτη 4άδα.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης «μετρώντας» τον αγώνα τόνισε «Είναι ένα ματς που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Το άγχος το έχει ο Παναθηναϊκός. Εμείς έχουμε να χάσουμε λιγότερα από ότι ο Παναθηναϊκός ο οποίος εάν χάσει απομακρύνεται πολύ από την 4αδα. Ο αντίπαλος μας έχει καλό κέντρο, καλό πασαδόρο, παίζει πολύ καλά στην επίθεση. Γενικά είναι καλή ομάδα και τους αγώνες που έχει χάσει θα μπορούσε άνετα να τους έχει κερδίσει. Μου κάνει εντύπωση πως και τα ματς που έχει χάσει είναι στον πόντο και αυτό δείχνει το βαθμό δυσκολίας που έχουμε στον αυριανό αγώνα».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ

Στο κλειστό του Βραχατίου η νίκη είναι κοινό ζητούμενο, τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και για τον ΠΑΟΚ. Οι «κυανοκίτρινοι» του Μέρτεν θέλουν να κατακτήσουν το τρίποντο και να ανέβουν βαθμολογικά προκειμένου να έχουν ελπίδες για να φθάσουν την 4άδα. Ο Γερμανός τεχνικός αν και είδε τον Τερζή να ταλαιπωρείται από πυρετό τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να τον έχει κανονικά στον αγώνα.

Ο Δημήτρης Ζήσης τόνισε «Γνωρίζουμε πως είναι ένας δύσκολος αγώνας. Επίσης ξέρουμε πως δεν έχουμε καλή βαθμολογική θέση και πρέπει με κάποιον τρόπο να αλλάξει αυτό. Παίζουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδας του πρωταθλήματος που ολοένα και ενισχύεται. Αυτό όμως είναι και ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς».

Βέβαια το έργο τους απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά δύσκολο με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό με την προσθήκη των Χιμένες και Λουκάο.

Ο λίμπερο των «ασπρόμαυρων» και από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του Δημήτρης Γκαράς σχολιάζοντας τον αγώνα δήλωσε «Η ομάδα είναι πλήρης, χωρίς τραυματισμούς και αν παίξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε θα φθάσουμε στη νίκη. Έχουμε αποκτήσει 2 νέους παίκτες που χρειάζονται ακόμη χρόνο να προσαρμοστούν. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί και προσεκτικοί στο παιχνίδι μας για να πάρουμε το ζητούμενο αποτέλεσμα. Με προσοχή και αυτοσυγκέντρωση πιστεύω πως θα φθάσουμε στη νίκη και θα συνεχίσουμε την καλή μας πορεία».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015
20.30: Παναθηναϊκός – Α.Ο. Κηφισιάς
19.30: Φοίνικας Σύρου – Α.Ο. Ορεστιάδας
20.00: Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015
19.00: Α.Σ.Άρης – Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015
19.00: Γ.Σ.Λαμία – ΜΕΝΤ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015
19.30: ΑΕΚ – Ολυμπιακός