ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αύξηση ξένων και ομάδων από 2024-25

Αύξηση ξένων και ομάδων από 2024-25

Την αύξηση των ομάδων σε 12 καθώς και την αύξηση των ξένων αθλητών σε 5 από την περίοδο 2024-25 αποφάσισε η ΕΣΑΠ κατά το τελευταίο διοικητικό της συμβούλιο.

Σε αρκετές αλλαγές που έχουν να κάνουν με το… μεθεπόμενο πρωτάθλημα της Volleylegaue αποφασίστηκαν στο Διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Εκεί και έπειτα με καθυστέρηση αρκετών ετών η ολομέλεια των ομάδων αποφάσισε την επιστροφή στο μοντέλο του πρωταθλήματος με 12 ομάδες και παράλληλα την αύξηση των ξένων αθλητών από 4 σε 5.

Όσον αφορά το επόμενο πρωτάθλημα (2023-24) η ΑΕΚ μέσω του Λευτέρη Αρχόντη ενημέρωσε πως παρά τα μεγάλα χρέη παρελθόντων ετών θα συμμετάσχει κανονικά και πως η νέα διοίκηση της θα κάνει προσπάθεια για την εξόφληση ή ρύθμισή τους. Μια μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που όπως δεσμεύθηκε ο κ. Αρχόντης, η ΑΕΚ θα ενημερώσει και σε σύντομο χρονικό διάστημα την ΕΣΑΠ για την πορεία των διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει χρόνος στην διοργανώτρια για το επόμενο πλάνο της (Wild Card) αν δεν καταφέρει η Ένωση να «κλειδώσει» την συμμετοχής.

Από εκεί και μετά ανακοινώθηκε πως θα αποκτηθεί και δεύτερο VAR, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την ΕΡΤ και έχουν να κάνουν με την διαπραγμάτευση μιας νέας βελτιωμένης συμφωνίας.

Παράλληλα επικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη της περιόδου 2022-23, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι συμμετοχές των ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΣΑΠ

1. Επικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη της αγωνιστικής περιόδου 2022-23.
2. Έγινε επιβεβαίωση των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα κύπελλα Ευρώπης.
3. Έγινε ενημέρωση για προβιβασμό ομάδων Pre League στην Volley League και για την εγγραφή των νέων μελών του συνεταιρισμού, ίδρυσης, έγκρισης και λειτουργίας Τ.Α.Α. για την συμμετοχή τους στη Volley League 2023-24.
4. Το σώμα ψήφισε για άλλη μια φορά και πλέον με απόλυτη πλειοψηφία την αύξηση των αλλοδαπών αθλητών, τουλάχιστον κατά έναν από την αγωνιστική σεζόν 2024-25.
5. Στο Δ.Σ. παρευρέθηκαν ως θεατές οι εκπρόσωποι της Α.Ε.Κ. και της Καλαμάτας 80, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν κανονικά στο πρωτάθλημα της Volley League 2023-24. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Α.Ε.Κ., κ. Λευτέρης Αρχόντης, διαβεβαίωσε το Δ.Σ. ότι παρά το μεγάλο ύψος των οφειλών του Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ. από τα προηγούμενα χρόνια, η νέα διοίκηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για εξόφληση ή διακανονισμό των παλαιών οφειλών. Επίσης δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια αυτή (ρύθμιση παλαιών οφειλών) θα λάβει χώρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με σκοπό το Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ., όσο το δυνατό συντομότερα να ενημερώσει την Ε.Σ.Α.Π. για την επίτευξη ή μη της προσπάθειας να αγωνιστεί στη Volley League 2023-24.
6. Έγινε πρώτη ενημέρωση για το καλεντάρι της αγωνιστικής περίοδο 2023-24.
7. Ενημερώθηκαν τα μέλη για την αγορά, 2ου Video Check (V.A.R.) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των πρωταθλήματος της Volley League 2023-24.
8. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ΕΡΤ Α.Ε. με σκοπό την επίτευξη νέας συμφωνίας, πιο βελτιωμένης σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.
9. Έγινε συζήτηση για την αύξηση των ομάδων από 10 σε 12 από την αγωνιστική περίοδο 2024-25 και αποφασίστηκε ότι θα γίνει αποδεκτή η αύξηση αυτή, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της αύξησης των αλλοδαπών αθλητών.
10. Έγινε συζήτηση και για θέματα ανάπτυξης του ανδρικού βόλεϊ και αποφασίστηκε στο άμεσο μέλλον να διεξαχθούν συζητήσεις με την Ε.Ο.ΠΕ. με σκοπό τον ρόλο της Ε.Σ.Α.Π. στην αναβάθμιση του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας για το ανδρικό βόλεϊ.