Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ξεκαθάρισμα στις 17.00 πριν το φινάλε!

Ξεκαθάρισμα στις 17.00 πριν το φινάλε!

Με πέντε αναμετρήσεις που θα ξεκινήσουν όλες στις 17.00 θα πέσει η αυλαία της 21ης και πρότελευταίας αγωνιστικής της Volleyleague, η οποία άνοιξε το Σάββατο με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Παναχαϊκής.

Η αγωνία κορυφώνεται ενώ αργά και βασανιστικά θα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν βαθμολογικά οι θέσεις καθώς μέχρι και το φινάλε με εξαίρεση τον Ολυμπιακό (1), τον ΠΑΟΚ (1) και την Παναχαϊκή (12) όλες οι υπόλοιπες ομάδες παλεύουν για τα πλασαρίσματα.

Στην Κυψέλη ο ΠΑΟ

Μετά από ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο γυμναστήριο του Πανελληνίου και υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου. Οι πράσινοι θέλουν να συνεχίσουν το νικηφορο σερί τους διατηρώντας μαθηματικές ελπίδες για την 8αδα, ενώ ο Φοίνικας θέλει το τρίποντο για κλειδώσει την 3η θέση. (17.00, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Φραγκάκης).

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 11η θέση αλλά πλέον σε απόσταση βολής από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Με τρίποντο επί του Φοίνικα θα ανέβει στους 25 βαθμούς και θα εκμηδενίσει το ενδεχόμενο αρνητικής βαθμολογικής διαφοράς στα πλέι άουτ.

O πασαδόρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Δρογκάρης είπε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να σωθεί η ομάδα. Χρειαζόμαστε βαθμούς στον αγώνα με τον Φοίνικα και θα παίξουμε για πρώτη φορά στο γυμναστήριο του Πανελληνίου. Για κάποια παιδιά το γήπεδο είναι οικείο και άλλοι θα πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα. Δεν έχουμε περιθώρια για λάθη. Μπορούμε να νικήσουμε όλες τις ομάδες και αυτό το αποδείξαμε στους τελευταίους αγώνες. Είμαστε σε καλή κατάσταση».

Ο Φοίνικας Σύρου ψάχνει τρεις βαθμούς στα δύο ματς που απομένουν με Παναθηναϊκό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης στη Σύρο ώστε να εξασφαλίσει την 3η θέση από τον Ηρακλή που ακολουθεί.

Ο προπονητής του Φοίνικα Όσκαρ Κάσμαρτσικ είπε: «Εχουμε δύσκολη αποστολή και θα αντιμετωπίσουμε μία διαφορετική ομάδα από τον Παναθηναϊκό που υποδεχτήκαμε στην έδρα μας στον Α΄γύρο. Θέλουμε τους βαθμούς για την 3η θέση αλλά κυρίως θέλουμε καλή εμφάνιση με λίγα λάθη και καλή τακτική ώστε να ανεβάσουμε ρυθμους για το Λιγκ Καπ και τα πλέι οφ. Ακομα δεν έχουμε σιγουρέψει την 3η θέση».

Ντέρμπι στην Αλεξανδρούπολη
Ο Εθνικός Αλ. υποδέχεται τον Ηρακλή Χαλκίδας με τη νίκη να είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες. (17.00, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Ιωαννίδης).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 23 βαθμούς, έναντι 27 βαθμών του Ηρακλή Χαλκίδας. Η ομάδα του Έβρου με τρίποντο θα πλησιάσει στον πόντο τον Ηρακλή και θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες ακόμα και για είσοδο στην 8αδα. Επιπλέον ελπίζει να δημιουργήσει διαφορά +3 από τον Παναθηναϊκό ώστε να έχει βαθμολογικό πλεονέκτημα σε περίπτωση που οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα πλέι άουτ. Ο Εθνικός μετράει τρεις νίκες στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Παναχαϊκή και Εθνικό Πειραιώς αποδεικνύοντας πως η μεγάλη του δύναμη είναι η έδρα. Την τελευταία αγωνιστική ο Εθνικός ταξιδεύει στη Σύρο για να αναζητήσει και εκεί βαθμούς.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Με εξαίρεση τον Χριστόφα που δίνει αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει το διάστρεμμα στο πόδι είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τον Ηρακλή. Δε ασχολούμαστε με τον αντίπαλο μας. Σίγουρα η παρουσία του Μότα θα είναι σημαντική. Είμαστε προετοιμασμένοι, ήρεμοι και έτοιμοι ψυχολογικά για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είναι κομβικός αγώνας και αν πάρουμε το τρίποντο θα μιλήσουμε με άλλα δεδομένα».

Τελικός πλέι οφ είναι για τον Ηρακλή Χαλκίδας. Η ομάδα της Εύβοιας έχει το πλεονέκτημα στην τετραπλή ισοβαθμία που υπάρχει στην 6η θέση και με τρίποντο ουσιαστικά κλειδώνει την 8αδα έχοντας μάλιστα τελευταία αγωνιστική τη Νίκη Αιγινίου στην έδρα της.

Ο λίμπερο Θοδωρής Τσαδήμας δήλωσε: «Μετά από συνεχή αρνητικά αποτελέσματα πρέπει να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να πάρουμε μία νίκη που θα μας εξασφαλίσει την παραμονή στα πλέι οφ και θα μας ανεβάσει την ψυχολογία. Ο Εθνικός έχει δύσκολη έδρα αλλά όπως και στο ματς με τον Ολυμπιακό δείξαμε πως έχουμε δυνατότητες. Μία νίκη θα αλλάξει εντελώς την ψυχολογία και τη δυναμική της ομάδας».

Τηλεοπτική “μάχη” στη Μίκρα
Ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Εθνικό Πειραιώς σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για τις δύο ομάδες αλλά και για όλη την 8αδα των πλέι οφ. Ο «γηραιός» αναζητά τη νίκη που θα τον «κλειδώσει» στην 4η θέση και υπό προϋποθέσεις θα τον φέρει και στην 3η θέση, ενώ ο Εθνικός Πειραιώς ψάχνει το τρίποντο που θα τον κρατήσει εντός της 8αδας αποφεύγοντας τις περιπέτειες των πλέι άουτ (17.00, ΕΡΤ2, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεωργιάδης).

Ο Ηρακλής έχει 34 βαθμούς και με τρίποντο εξασφαλίζει την 4η θέση και θα περιμένει τυχόν απώλειες του Φοίνικα. Με ήττα θα περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα του ΑΟΠ Κηφισιάς.

Ο πασαδόρος του γηραιούΚώστας Προύσαλης δήλωσε: «Εχουμε δύσκολο αγώνα με τον Εθνικό Πειραιώς. Πρέπει να παίξουμε κοντά στο 100%. Μέχρι τώρα τις μοναδικές ομάδες που δεν έχουμε νικήσει εφέτος είναι ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός Πειραιώς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο Εθνικός δεν θα έρθει για να χάσει και εμείς βλέπουμε το στόχο της τετράδας και ίσως κάνουμε και έκπληξη με την 3η θέση πάνω στο νήμα».

Ο Εθνικός Π. βρίσκεται στους 27 βαθμούς και με νίκη στη Μίκρα θα πατήσει γερά στην 8αδα μιας και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Κηφισιά.

Μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Τουρνάκη που έπαθε διάστρεμμα και θα απουσιάσει. Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Ψάρρας είπε: «Είναι από τις πιο δύσκολες αποστολές μας. Ο Ηρακλής έχει πολύ καλή ομάδα και ειδικά στην έδρα του έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό. Θα το παλέψουμε να πάρουμε νίκη για να τελειώνουμε για την παραμονή μας. Η ομάδα είναι καλά και το έδειξε στον αγώνα με τη Νίκη. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση. Θα ταξιδέψουμε αεροπωρικώς το βράδυ του Σαββάτου για να είμαστε ξεκούραστοι».

«Τελικός» και στο Ζηρίνειο

Ενας ακόμα «τελικός» παραμονής στην κατηγορία και πιθανότατα «τελικός» για την 5η θέση θα γίνει στο Ζηρίνειο μεταξύ του ΑΟΠ Κηφισιάς και του Παμβοχαϊκού. (17.00, Διαιτητές: Θέμελης, Ονόπας).

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς με 30 βαθμούς έχει προβάδισμα από τις τέσσερις ομάδες που τον ακολουθούν και με νίκη με οποιοδήποτε σκορ κλειδώνει την 8αδα, αγκαλιάζει την 6η θέση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να ελπίζει και για την 4η θέση εφόσον ο Ηρακλής έχει απώλειες.

O ακραίος του ΑΟΠ Κηφισιάς Νικήτας Εφραιμίδης δήλωσε: «Πέντε ομάδες διεκδικούν τέσσερις θέσεις και θα γίνει μάχη τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Κάθε βαθμός, κάθε σετ και κάθε πόντος είναι πολύτιμος. Ο Παμβοχαϊκός στον Β΄γύρο έχει κάνει καλά αποτελέσματα. Μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική να έχασε από τον Ηρακλή, αλλά αυτό δε μειώνει τη δύναμη του. Πρέπει να έχουμε καλό σερβίς και επίσης να υποδεχτούμε σωστά το σερβίς του Παμβοχαϊκού».

Ο Παμβοχαϊκός από την άλλη αναζητάει πάση θυσία ένα τρίποντο που θα τον απομακρύνει από τα πλέι άουτ. Στην ιδανική περίπτωση που πάρει τρίποντο στο Ζηρίνειο είναι σαν να παίρνει «τετράποντο». Αυτό σημαίνει πως θα έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Κηφισιά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί την Παναχαϊκή τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για την 5η θέση.

Ο λίμπερο του Παμβοχαϊκού Δημήτρης Γκαράς είπε: «Με τον Ηρακλή χάσαμε ευκαιρία να τελειώσουμε την είσοδο μας στα πλέι οφ και να κοιτάξουμε πιο ψηλά. Στις τελευταίες αγωνιστικές όλες οι ομάδες τα δίνουν όλα. Ολοι καίγονται για τους βαθμούς. Η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει με τακτική και έχει δύσκολη έδρα. Αν νικήσουμε με τρίποντο θα πάρουμε και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Μπορούμε να πάρουμε δύο νίκες στα ματς που απομένουν αρκεί να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας».

Με Οικονομίδη κόντρα στον ΠΑΟΚ 
Με νέο προπονητή τον Γιώργο Οικονομίδη στη θέση του Θανάση Στράντζαλη που αποχώρησε για λόγους υγείας η Νίκη Αιγινίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη μεταξύ τους εφετινή αναμέτρηση αλλά την δεύτερη για το πρωτάθλημα.

Η Νίκη με τρίποντο κάνει βήμα παραμονής. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο αλλά για λόγους γοήτρου και φορμαρίσματος θέλει καλή εμφάνιση και νίκη για τη δύσκολη συνέχεια ( 17.00, Διαιτητές: Αβραμίδης, Δανιηλίδου).

Η ομάδα του Αιγινίου θα αναζητήσει βαθμούς ή βαθμό τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και την τελευταία αγωνιστική με τον Ηρακλή στη Χαλκίδα. Εχει 27 βαθμούς και έχει την χειρότερη θέση στην τετραπλή ισοβαθμία που σημαίνει πως εάν διατηρηθεί η κατάσταση έως έχει θα πέσει στην 9η θέση και στα πλέι άουτ.

Ο νέος προπονητής της Νίκης Αιγινίου Γιώργος Οικονομίδης δήλωσε: «Ηταν μία πρόκληση για μένα να αναλάβω τη Νίκη Αιγινίου σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Ξέρω τα παιδιά της Νίκης. Μάλιστα με τον Θανάση Ντίνα ήμασταν συμπαίκτες στον Μακεδονικό. Εχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και πολλές υπερβάσεις στο εφετινό πρωτάθλημα. Αλλες χρονιές με 10 νίκες ήσουν εξάδα. Τώρα δεν φτάνουν για την 8αδα. Πρώτος μεγάλος στόχος είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Εάν δεν τα καταφέρουμε να πέσουμε στα πλέι άουτ με βαθμολογικό πλεονέκτημα ώστε να μείνουμε στην κατηγορία που σε κάθε περίπτωση είναι ο στόχος της σεζόν. Έκανα την πρώτη μου προπόνηση την Παρασκευή. Είδα μεγάλη διάθεση από τα παιδιά. Βρήκα μία οργανωμένη και πειθαρχημένη ομάδα που τα παιδιά έχουν όρεξη και θέληση για να πετύχουν το στόχο της παραμονής. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με διαφορετικούς στόχους από μας αλλά εάν μας δώσει το δικαίωμα θα διεκδικήσουμε θετικό αποτέλεσμα. Οτι μπορέσουμε να πάρουμε είναι καλοδεχούμενο. Δεν προλαβαίνουμε για πολλές αλλαγές. Ισως να γίνουν μικρές διαφοροποιήσεις για τον αγώνα με τον Ηρακλή στη Χαλκίδα που θα είναι σαν τελικός και θα πρέπει να είμαστε σε υψηλό επίπεδο».

Ο ΠΑΟΚ έχει 46 βαθμούς και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στους δύο τελευταίους αγώνες με Νίκη και Ηρακλή θα πάρουν την 2η θέση.

Ο Θάνος Τερζής δήλωσε: «Στη Νίκη παίζουν πρώην συμπαίκτες μας όπως ο Παπαδόπουλος και ο Ντίνας αλλά τώρα θα είμαστε αντίπαλοι. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι πάντα η νίκη με όποιον αντίπαλο κι αν παίζει. Θέλουμε να ανεβάσουμε ρυθμούς για τη δύσκολη συνέχεια».