Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αγωνιστική «πρόβα τζενεράλε» για… League Cup

Αγωνιστική «πρόβα τζενεράλε» για… League Cup

Η 13η αγωνιστική της Volley League έρχεται με σημαντικά παιχνίδια. Η… «γρουσούζικη» για αρκετούς προληπτικούς ξεκινά το Σάββατο και ολοκληρώνεται την Δευτέρα με τις αναμετρήσεις ΑΟ Ορεστιάδας – Παναθηναϊκός και Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκός να καλύπτονται τηλεοπτικά από τη Nova. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λαμία…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ

H αυλαία της…. γρουσούζικης για κάποιας αγωνιστικής, ανοίγει στις 18.00 στο Μελίνα Μερκούρη, όπου ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη, σε μια πρόβα τζενεράλε ενόψει της προσεχούς μονομαχίας τους στα ημιτελικά του League Cup Νίκος Σαμαράς.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης σχολιάζοντας την αναμέτρηση τόνισε «Γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχει ο Άρης. Πιστεύω πως ο Άρης θα έρθει να παλέψει για ότι μπορεί και μετά από 12 αγωνιστικές με άλλον προπονητή. Εμείς δεν πρέπει να παρασυρθούμε και θέλουμε να δείξουμε βελτίωση σε κάποια πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση και να αρχίσουμε σιγά-σιγά να τα βγάζουμε στο γήπεδο. Πιο πολύ από όλα μας ενδιαφέρει η ομάδα μας σε αυτά τα παιχνίδια».

Φαβορί σε ένα ακόμη φετινό ματς είναι οι πρωταθλητές, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς, που δεν έχουν βρει ακόμη διαγώνιο μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες τους στο 2015 θα τα παίξουν όλα για όλα για να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Μετά την παραίτηση του Γιάτση την θέση του για το συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να καλύψει ο Γιάννης Χαριτωνίδης.

Ο Κάσσανδρος Στίγγας εν μέσω των τελευταίων προβλημάτων σχολίασε «Δύσκολο είναι το παιχνίδι έτσι κι αλλιώς.. Εμείς πάμε χωρίς πίεση για το καλύτερο. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

ΜΕΝΤ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Στις 19.00 στην Τούμπα, η ΜΕΝΤ υποδέχεται τον ανεβασμένο Φοίνικα Σύρου σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Η νεοφώτιστη ομάδα με νέο πρόσωπο τον έμπειρο κεντρικό Δημήτρη Γραμματικάκη και τις επιστροφές των Πάρις, Μπίσετ θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στους «Πειρατές», που μετά την διακοπή του νικηφόρου τους σερί από τον ΠΑΟΚ, ελπίζουν πως θα καταφέρουν να ζευγαρώσουν τις φετινές τους νίκες απέναντι στη νεοφώτιστη.

O λίμπερο του Φοίνικα Σύρου Νικήτας Εφραιμίδης τόνισε για την αναμέτρηση «Η ΜΕΝΤ ήταν από τις δυσκολότερες ομάδες εντός έδρας. Όταν είχε το πλήρες ρόστερ της, έκανε ζημιές σε ομάδες που έχουν στόχο την 4άδα. Παρ όλο που έχει αποδυναμωθεί  με τις απουσίες καλών παικτών παραμένει ανταγωνιστική στην έδρα της. Εμείς ήρθαμε για τη νίκη, αλλά πρέπει να ήμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα για να το πετύχουμε».

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

«Καταπράσινο» ντέρμπι στις 19:30 στην Ορεστιάδα, με τη ζωντανή και αποκλειστική μετάδοση από το Novasports 1, του αγώνα ΑΟ Ορεστιάδας – Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι του Έβρου», που σε 6 φετινούς αγώνες στην Ορεστιάδα μετράνε 4 νίκες, θα προσπαθήσουν με όπλο την έδρα τους, να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να πάρουν ρεβάνς από τον Παναθηναϊκό για την ήττα του α’ γύρου. Πρόβλημα για τους «πράσινους» του Έβρου ο τραυματισμός του Δημήτρη Βλασακίδη ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και θα μείνει εκτός αγώνων για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Ο λίμπερο του ΑΟΟ Δημήτρης Κωνσταντινίδης αναφερόμενος στην αναμέτρηση υπογράμμισε «Είναι ένας δύσκολος αγώνας απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει να είναι μαχητική και να ανεβαίνει συνεχώς αγωνιστικά. Αλλά εμείς πιστεύω ήμαστε έτοιμοι. Προπονηθήκαμε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα, με μοναδικό πρόβλημα τον τραυματισμό του Βλασακίδη. Ωστόσο στοχεύουμε αποκλειστικά στη νίκη και το τρίποντο και ειδικότερα τώρα καλούμε τον κόσμο μας να σταθεί δίπλα μας για άλλη μια φορά και να βγούμε μαζί νικητές από αυτό το παιχνίδι. Η έλευση του κόσμου είναι τεράστια και σημαντική σε κάθε παιχνίδι . Δημιουργεί μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με την καλή απόδοση που πιστεύω ότι θα έχουμε θα καταφέρουμε να φθάσουμε στη νίκη».

Ωστόσο το έργο των γηπεδούχων προβλέπεται δύσκολο, καθώς το «τριφύλλι» με την επιστροφή του Μπέλλου, δείχνει ανανεωμένο και θα κάνει το παν να διευρύνει το νικηφόρο του σερί.

Ο διεθνής ακραίος του Παναθηναϊκού Θανάσης Πρωτοψάλτης μιλώντας για τον αγώνα τόνισε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δυνατή έδρα . Άλλωστε το έχει αποδείξει ο ΑΟΟ με τις νίκες που έχει πετύχει. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε τα παιχνίδια μας με την ίδια σοβαρότητα όπως αυτή του πρώτου γύρου. Θα πρέπει να ήμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο τον αγώνα προκειμένου να πάρουμε τη νίκη».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου
18.00: Ολυμπιακός – Άρης
19.00: ΜΕΝΤ – Φοίνικας Σύρου
19.30 Ορεστιάδα – Παναθηναϊκός (Νοvasports 1)

Κυριακή 18 Ιανουαρίου
17.00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκός (Νοvasports 4)
18.30: Α.Ο. Κηφισιάς – ΑΕΚ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου
19.00: ΠΑΟΚ – Γ.Σ.Λαμία