Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αγωνιστική των ντέρμπι

Αγωνιστική των ντέρμπι

Συναρπαστικές  και αμφίρροπες αναμετρήσεις που κρίνουν πολλά τόσο στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, όσο και στην μάχη της παραμονής περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Η αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Α1 ξεκινά από νωρίς το απόγευμα από τον Πειραιά και το κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Εκεί όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κηφισιά. Μετά τα περσινά συναρπαστικά παιχνίδια των δύο ομάδων, τα πολλά καλοκαιρινά φιλικά τους, αλλά και τον φετινό αγώνα του League Cup «Ερυθρόλευκοι» και «κυανόλευκοι» δίνουν έναν ακόμη αγώνα με τη νίκη να είναι το ζητούμενο για όλους.

Ο Ολυμπιακός έχοντας λίγο πριν τον κρίσιμο αγώνα με την γερμανική Φρίντρισχάφεν για το Τσάμπιονς Λίγκ, θέλει τη νίκη για να παραμείνει αήττητος, με τον Δημήτρη Καζάζη να είναι ικανοποιημένος από την επιστροφή των Κλάρκ και Χριστοφιδέλη…

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης αναφερόμενος στον αγώνα με την ομάδα των Βορείων προαστίων τόνισε «Η Κηφισιά είναι μια καλή ομάδα. Γνωριζόμαστε καλά ως σωματεία και πέρσι είχαμε καλά παιχνίδια μεταξύ μας. Φέτος παίξαμε στο League Cup όπου είχαμε μια νίκη όμως εκείνο το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιμένουμε. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε στη νίκη γιατί έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το παιχνίδι είναι δύσκολο, όμως παρά την κούραση των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη με την σωστή προπόνηση και διαχείριση του προγράμματός μας πιστεύω θα φθάσουμε στη νίκη που θέλουμε. Πιστεύω πως θα έχουμε το πάνω χέρι αν επιβάλουμε τον ρυθμό μας, γιατί αν επιτρέψεις την Κηφισιά να κάνει το παιχνίδι της τότε είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».

Η Κηφισιά μετά την επικράτησή της με 3-1 επί του Άρη στο Ζηρίνειο θέλει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Κώστα Αρσενιάδη να έχει αμφίβολο τον Ζόραν Γιοβάνοβιτς. Η ομάδα των Βορείων προαστίων ξεκινώντας έναν κύκλο δύσκολων αγώνων θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστική και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει ότι μπορεί από την αναμέτρηση.

Ο λίμπερο των «κυανολεύκων» Κώστας Ταμπουρατζής μιλώντας το παιχνίδι του Ρέντη δήλωσε «Είναι η αρχή ενός δύσκολου μήνα για την ομάδα μου. Ο Ολυμπιακός έχει πλήρη ομάδα με παίκτες που ξέρουν να κερδίζουν και είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Από την άλλη εμείς πρέπει να ξεπεράσουμε την έλλειψη συγκέντρωσης αποφασιστικότητας μέσα στα σετ, δηλαδή να είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί καθ’ όλη την διάρκεια αλλιώς έχουμε κενά στην απόδοσή μας, που δεν σχετίζονται με κόπωση. Κατά τα άλλα στην Κηφισιά έχουμε κοινή φιλοδοξία για θετικό αποτέλεσμα και θα τα δώσουμε όλα. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει να χειροκροτήσει και τις δύο ομάδες».

ΑΕΚ – Γ.Σ. Λαμία

Στο κλειστό της Γλυφάδας αναμένεται να διεξαχθεί το πλέον αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Η ΑΕΚ των πολλών αποχωρήσεων και προβλημάτων υποδέχεται την ουραγό της βαθμολογίας Λαμία σε έναν αγώνα που ο τίτλος «Ο θάνατός σου η ζωή μου» του ταιριάζει γάντι.

Το τρίποντο είναι το πλέον ποθητό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση, με την ΑΕΚ να παρατάσσεται για μια ακόμη εβδομάδα με σύνθεση ανάγκης και παίκτη-προπονητή τον Ανδρέα Ανδρεάδη.

Από την άλλη και η Λαμία έχει στόχο τη νίκη που θα είναι ζωτικής σημασίας για την ίδια, γιατί αυτή θα είναι απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους. Οι «κυανόλευκοι» του Γιάννη Μέλκα παρά τις δύσκολες στιγμές που περνούν θέλουν την νίκη στη Γλυφάδα για να ξεκινήσει η αγωνιστική τους ανάκαμψη.

Ο Γιάννης Αλεξίου αναφερόμενος στην αναμέτρηση είπε «Μια νίκη αύριο εκτός από την ψυχολογία θα μας βάλει και πάλι μέσα στο παιχνίδι για την παραμονή. Ξέρουμε τα προβλήματα της ΑΕΚ, αλλά και πάλι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε. Πιστεύω είναι καθαρά στο χέρι μας. άμα παίξουμε συγκεντρωμένα και κάνουμε τα βασικά πράγματα σωστά θα κερδίσουμε».

Άρης – Παναθηναϊκός

Στη Θεσσαλονίκη και στη Μίκρα ο Άρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν οπωσδήποτε βαθμολογικό όφελος από την αναμέτρηση προκειμένου να έχουν ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.

Τα περιθώρια για τους «κιτρινόμαυρους» ολοένα και στενεύουν και αν θέλουν να μην έχουν μπλεξίματα για την υπόθεση παραμονής τους θα πρέπει να αρχίσουν να μαζεύουν και βαθμούς.

Ο νεαρός κεντρικός της ομάδας Κάσσανδρος Στίγγας μιλώντας για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής είπε «Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς..Για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους. Προετοιμαζόμαστε όλη την βδομάδα για να τους αντιμετωπίσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά άμα πιάσουμε την δικιά μας καλή απόδοση θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θέλει να πάρει η ομάδα του ότι έχασε την προηγούμενη αγωνιστική στην Κυψέλη από τον Παμβοχαϊκό. Οι «πράσινοι» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και θα διεκδικήσουν το τρίποντο για να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης τόνισε «Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες για να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις. Γενικά η ομάδα παίζει καλά και στο ματς με τον Παμβοχαϊκό πιάσαμε πολύ καλή απόδοση απλώς πληρώσαμε τη χαλαρότητα μας. Πρέπει να συνεχίσουμε δυνατά και προσεκτικά. Κάθε παιχνίδι για μας είναι ξεχωριστό».

Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

Στο κλειστό της Βόχας ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου σε ένα παιχνίδι όπου παλαιότερα κρινόταν η 2η θέση του πρωταθλήματος. Ωστόσο και οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα και ακόμη προσπαθούν να βρούνε τα πατήματά τους.

Οι «κυανοκίτρινοι» μετά την επικράτησή τους στην Κυψέλη επί του Παναθηναϊκού θέλουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους και απέναντι στους Συριανούς να πάρουν μια ακόμη συνεχίζοντας την βαθμολογική τους άνοδο.

Ο Δημήτρης Ζήσης σχολιάζοντας τον αγώνα της 8ης αγωνιστικής επεσήμανε «Ναι είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Στόχος όλων μας είναι να το κερδίσουμε για να αποκτήσει και περισσότερο αξία η νίκη μας στην Κυψέλη επί του Παναθηναϊκού. Σιγά-σιγά η ομάδα αποκτά κάποια στάνταρ στην απόδοσή της και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης και να συνεχίσουμε με θετικά αποτελέσματα».

Από την άλλη πλευρά ο Φοίνικας θέλει να πάρει την 3η συνεχόμενη νίκη του και παράλληλα να εκμεταλλευθεί το ντέρμπι του Έβρου για να αναρριχηθεί πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Ο λίμπερο των Συριανών Νικήτας Εφραιμίδης τόνισε για την αναμέτρηση «Ο Παμβοχαϊκός τις 3 τελευταίες αγωνιστικές παίζει καλά. Έχει βάθος πάγκου και είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ειδικά στην έδρα της, όπως όλες οι ομάδες, παρουσιάζεται πολύ καλύτερη. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε τη νίκη για να ανέβουμε βαθμολογικά και να πλησιάσουμε τους πρωτοπόρους. Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Σεβόμαστε τον Παμβοχαϊκό, αλλά και εμείς γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας».

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Α.Ο. Ορεστιάδας

Στην Αλεξανδρούπολη έπειτα από αρκετά χρόνια διεξάγεται το κλασικό ντέρμπι του Έβρου μεταξύ Εθνικού και Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

Τα παιχνίδια των δύο ομάδων του Έβρου έχουν την δική τους ιστορία και παραδοσιακά κρύβουν εκπλήξεις προκαλώντας παράλληλα και το έντονο ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο τάϊ-μπρεϊκ και να κάνει το άλμα προς την 2η θέση.

Ο ακραίος των γηπεδούχων Ανέστης Δαλακούρας σχολιάζοντας το ντέρμπι του Έβρου δήλωσε «Είναι πολύ ευχάριστο που μετά από μερικά χρόνια ξαναπαίζουν κ οι δυο ομάδες του Έβρου στην Α1… επιβεβαιώνοντας τον τίτλο που έχει ως Μητρόπολη του βόλεϊ… Το ματς είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ερχόμαστε από δυο ήττες κ έχουμε ανάγκη ένα καλό αποτέλεσμα.. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και με τη βοήθεια του κόσμου ελπίζουμε στη νίκη».

Αισιοδοξία και καλό κλίμα επικρατεί στο «στρατόπεδο» του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας. Η καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είχε βαθμολογικό όφελος για τους «πράσινους», κάτι που θα το αναζητήσουν στο παιχνίδι με τον Εθνικό.

Ο Κώστας Δεληκώστας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού καθώς έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους και έτσι όλοι δηλώνουν αισιόδοξοι για το ντέρμπι του Έβρου.

Ο έμπειρος πασαδόρος του ΑΟΟ, Μανώλης Δημητριάδης, σχολιάζοντας το μεγάλο παιχνίδι του Έβρου επεσήμανε «Ναι σίγουρα είναι ένα ντέρμπι που όλοι οι αθλητές θα ήθελαν να το ζήσουν. Όλος ο Έβρος ζει και αναπνέει για αυτά τα παιχνίδια. Είναι ευχάριστο που και οι δύο ομάδες του Έβρου πλέον παίζουν για μια νίκη που θα τους πάει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Σεβόμαστε τον Εθνικό για την μέχρι τώρα πορεία του τα τελευταία χρόνια και φυσικά την έδρα του που έχει κάνει ελάχιστες ήττες. Εμείς δεν έχουμε παρά μόνο να παρουσιαστούμε για άλλο ένα παιχνίδι το καλό μας εαυτό και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το παιχνίδι για να συνεχίσουμε  την καλή μας πορεία. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στο πάθος και στην συγκέντρωση που θα έχεις στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού επειδή υπάρχει μεγάλη ένταση εντός και εκτός γηπέδου».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014
17.00 Ολυμπιακός – Α.Ο. Κηφισιάς
17.00 ΑΕΚ – Γ.Σ. Λαμία
19.00 Άρης – Παναθηναϊκός
19:00 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
20.00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Α.Ο. Ορεστιάδας

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014
20.00 ΠΑΟΚ – ΜΕΝΤ