Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αγωνιστική των ντέρμπι

Αγωνιστική των ντέρμπι

Με πολλές σπουδαίες αναμετρήσεις συνεχίζεται η 19η αγωνιστική της Α1 των ανδρών με την μάχη της 4άδας και της παραμονής να παίρνει φωτιά καθώς υπάρχουν κομβικά παιχνίδι που θα κρίνουν και την συνέχεια του πρωταθλήματος. Από την 19η ημέρα ξεχωρίζει το ντέρμπι μεταξύ Κηφισιάς- Ολυμπιακού καθώς και το ντέρμπι του Έβρου ανάμεσα σε ΑΟ Ορεστιάδας και Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 

Στο κλειστό της Κυψέλης ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη σε ένα παιχνίδι που η νίκη είναι κοινός παρανομαστής. Οι «πράσινοι» θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για την 4άδα και με μια τρίποντη νίκη να καλύψει το χαμένο έδαφος από το τάϊ-μπρέϊκ του Βραχατίου.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στη ομάδα και έχοντας τους πάντες στην διάθεσή του θα διεκδικήσει τη νίκη επί του Άρη.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης μιλώντας για τον αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης τόνισε «Ο Άρης είναι μια μαχητική ομάδα που έρχεται από μια πολύ σημαντική νίκη και επίσης κυνηγάει βαθμούς. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας που θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να διατηρήσουμε ελπίδες για την τετράδα. Η ομάδα μας μέσα από τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας έχει ανεβάσει ρυθμούς και θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, σοβαρό και αξιοπρεπές. Αύριο θα είναι μια μέρα όπως θα ήθελαν και οι φίλαθλοί μας αφού θα γίνουν δυο αγώνες στην έδρα μας και τους περιμένουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι δίπλα και στα δυο τμήματα του Παναθηναϊκού για να στηρίξουν όπως κάνουν πάντα».

Στο στρατόπεδο του Άρη τώρα επικρατεί ικανοποίηση για τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα και παράλληλα αισιοδοξία πως μπορούν αυτά να έχουν και συνέχεια στην Αθήνα. Μπορεί ο Γιάννης Μέλκας να πονοκεφαλιάζει για την απουσία του Γιάννη Κυριακίδη που έμεινε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ευελπιστεί πως μπορεί να έχει βαθμολογικό όφελος και για 3η συνεχόμενη εβδομάδα.

Ο Κάσσανδρος Στίγγας που έχει κατακτήσει τον τίτλο του mvp για δύο συνεχόμενες αγωνιστικές και μάλιστα αγωνιζόμενος ως ακραίος την προηγούμενη αγωνιστική δήλωσε «Δείξαμε στο γήπεδο από την αρχή της χρονιάς ότι μπορούμε να κάνουμε τα εύκολα δύσκολα και τα δύσκολα εύκολα. Παίζουμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα με μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε ελεύθερα όπως κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια. Θα κοιτάξουμε να κλέψουμε ότι μπορούμε από βαθμούς προκειμένου να είμαστε πιο κοντά στον στόχο μας».

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ-ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στην Ερμούπολη ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό σε ένα παιχνίδι γιορτή στο νησί λίγο πριν το Final 4 του Κυπέλλου. Η νίκη είναι επιβεβλημένη για τους γηπεδούχους τόσο για ψυχολογικούς λόγους, όσο και για βαθμολογικούς.

Προβλήματα στην ομάδα του Παβλίσεβιτς δεν υπάρχουν καθώς επιστρέφει ο Μιγιαίλογιβς και αναμένεται να βοηθήσει στην επίθεση.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος σχολιάζοντας τον αγώνα τόνισε «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας με μια νίκη εντός έδρας. Είχαμε καλή προπονητική εβδομάδα και αναμένουμε να βγάλουμε τη δουλειά στο γήπεδο. Η νίκη θα σημαίνει ένα ακόμα ψυχολογικό και βαθμολογικό βήμα προς την τετράδα».

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί και ο Παμβοχαϊκός στην Ερμούπολη που θέλει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί σε μια δύσκολη έδρα.  Η χρονιά ολοκληρώνεται για τους «κυανοκίτρινους» που θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να πάρουν νίκες για να διασκεδάσουν ότι μπορούν στα play-off.

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Χαλκιοπούλειο. Εκεί όπου η Λαμία υποδέχεται την ΑΕΚ σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου. Η νίκη είναι κοινός στόχο και για τις δύο ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία και η αναμέτρηση αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον.

Η Λαμία προερχόμενη από θετικά αποτελέσματα και μεγάλες νίκες έχει την ψυχολογία και με το πλεονέκτημα της έδρας θέλει να βάλει τις βάσεις για την παραμονή της στην Α1.

Ο Θανάσης Κατσιγιάννης δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και έτσι οι γηπεδούχοι απρόσκοπτα θα διεκδικήσουν τη νίκη-παραμονής τους.

Ο νεαρός πασαδόρος των «κυανόλευκων» Κώστας Βλαχόπουλος μιλώντας για το ντέρμπι δήλωσε : «Προετοιμαζόμαστε για έναν δύσκολο αγώνα. Θέλουμε αυτό το παιχνίδι όπως και η ΑΕΚ και πιστεύω ότι θα γίνει μια καλή και δυνατή αναμέτρηση. Έχουμε ανέβει πολύ ψυχολογικά με τις 2 νίκες μέσα στην έδρας μας. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί παίρνουμε αρκετή ενέργεια από αυτόν».

Από την πλευρά της η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε τη νίκη και τους βαθμούς για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες παραμονής της. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν περιθώρια να νέες απώλειες βαθμών και ιδίως με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος μετά τα φιλικά προετοιμασίας θέλει να δει τους παίκτες του να βγάζουν στο γήπεδο αυτά που πρέπει για να φθάσουν στη νίκη. Προβλήματα δεν υπάρχουν στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και με αποφασιστικότητα άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Ο τεχνικός της Ένωσης Αντώνης Παπαδόπουλος υπογράμμισε σχετικά  «Στην ομάδα υπάρχει διάθεση και καλό κλίμα. Πάμε στη Λαμία με στόχο μια καλή εμφάνιση και στο τέλος του ματς θα κάνουμε ταμείο. Μπροστά μας έχουμε τέσσερα ματς-φωτιά, αρχής γενομένης από αυτό με τη Λαμία. Είναι σημαντικός αγώνας αυτός με τη Λαμία αλλά όχι και το τέλος του κόσμου. Βλέπουμε την τετράδα αγώνων (Λαμία, Ορεστιάδα, ΜΕΝΤ, Παμβοχαϊκός) με το ίδιο μάτι. Φυσικά μια νίκη στη Λαμία θα μας ανεβάσει ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας».

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στον Έβρο το Εl Thrakico μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων και κυρίως αυτούς των γηπεδούχων. Ο ΑΟ Ορεστιάδας θέλει να κατακτήσει τη νίκη για να κλειδώσει την συμμετοχή του στην 8άδα και παράλληλα να δει να προλαβένει να διεκδικήσει την 7η θέση.

Ο Κώστας Δεληκώστας για το ντέρμπι του Έβρου έχει στην διάθεσή του τον Γκιγέρμε που μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων την τελευταία ημέρα ωστόσο ο Βραζιλιάνος υπολογίζεται από τον Έλληνα τεχνικό.

Ο λίμπερο των «πρασίνων» Δημήτρης Κωνσταντινίδης μιλώνοντας για το ντέρμπι υπογράμμισε ««Είναι παραδοσιακό ντέρμπι του Έβρου ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν προσφέρει πολλά στο ελληνικό βόλεϊ. Εμείς προερχόμαστε από δύο ήττες με Άρη και Ολυμπιακό και έχουμε ως στόχο μόνο το θετικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με μια καλή εμφάνιση που την χρειαζόμαστε για να κατοχυρώσουμε και την θέση μας στην 8αδα. Αυτά τα ματς με τον Εθνικό είναι μια γιορτή για την πόλη και περιμένουμε πως ως συνήθως η προσέλευσή του θα είναι μεγάλη και θα μπορέσουμε μαζί του να καταφέρουμε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Τη νίκη όμως που θα τον κρατήσει στην 4άδα της βαθμολογίας χρειάζεται και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι «κυανόλευκοι» έχοντας αγωνιστεί στο Τσάλεντζ Καπ κόντρα στην Μπενφίκα έχουν να αντιμετωπίσουν την κόυραση αλλά και την πεσμένη ψυχολογία του τελευταίου διαστήματος.

Ο Σάκης Μουστακίδης δεν έχει προβλήματα τραυματισμών και έτσι ευελπιστεί πως θα συνεχίσει με νίκες στο πρωτάθλημα και η ομάδα θα παρουσιάσει το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο.

ΜΕΝΤ – ΠΑΟΚ

Στη Τούμπα η ΜΕΝΤ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε έναν ακόμη δύσκολο αγώνα της. Μετά τον Ολυμπιακό έρχεται ο ΠΑΟΚ για τους «κυανόλευκους» που θα προσπαθήσουν χωρίς προβλήματα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δύσκολη αποστολή για τους παίκτες της ΜΕΝΤ καθώς η διαφορά δυναμικότητας με τον Δικέφαλο του Βορρά είναι μεγάλη.

Ο Σπύρος Φίνος αναφερόμενος στο παιχνίδι δήλωσε «Υπολογίζουμε πολύ την έδρα μας γιατί παίζουμε καλύτερα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Θέλουμε μια καλή εμφάνιση απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Ακολουθούν τα κρίσιμα ματς με ΑΕΚ, Ορεστιάδα και Κηφισιά που θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι. Αν ο ΠΑΟΚ μας δώσει το δικαίωμα, όπως μας το έδωσε ο Ολυμπιακός, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι θετικό από τον αγώνα».

Ο ΠΑΟΚ λίγες ημέρες πριν την συμμετοχή του στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος θέλει να πάρει τη νίκη και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γιάννης Καλμαζίδης για την αναμέτρηση της Τούμπας θα έχει εκτός τον Βασίλη Κουρνέτα που αντιμετώπισε κάποια μικρή θλάση και έτσι ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» θα τον προφυλάξει εν όψει Κυπέλλου.

Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ Δημήτρης Γκαράς σχολιάζοντας το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής τόνισε «Ένα καλό συγκεντρωμένο παιχνίδι γιατί μας περιμένει μια δύσκολη εβδομάδα εν’ όψει του Κυπέλλου στην Σύρο. Η ΜΕΝΤ είναι μια μαχητική ομάδα και ειδικά στην έδρα της και θέλει μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας για να μην έχουμε απώλειες».

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 07 Μαρτίου 2015

17.30: Παναθηναϊκός – Α.Σ.Αρης

19.00: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

19.00: Γ.Σ.Λαμία – ΑΕΚ

19.30 (Novasports): Α.Ο.Ορεστιάδας – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

19.00: ΜΕΝΤ – ΠΑΟΚ

Δευτέρα 09 Μαρτίου 2015

19.30 (Novasports): Α.Ο.Κηφισιάς – Ολυμπιακός