Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αγωνιστική των… ντέρμπι

Αγωνιστική των… ντέρμπι

Η επανέναρξη της Volleyleague τη νέα χρονιά ξεκινά με την 12η αγωνιστική όπου περιλαμβάνει μόνο ντέρμπι… Απο την αυλαία του Β γύρου της Α1 ξεχωρίζει το ντέρμπι πρωτοπόρων μεταξύ Ολυμπιακού και Φοίνικα Σύρου, ενώ λίγο αργότερα η Κηφισιά δοκιμάζεται στην Πάτρα από την Παναχαϊκή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Στο κλειστό του Ρέντη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου στο ντέρμπι κορυφής της 12ης αγωνιστικής…

Οι “ερυθρόλευκοι” του Ρομπέρτο Πιάτσα στοχεύουν στη νίκη που θα τους κρατήσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, με τον Ιταλό τεχνικό να κρατά τους παίκτες του σε αγωνιστική εγρήγορση με φιλικά παιχνίδια.

Στα τελευταία παιχνίδια μπορεί να μην αγωνίστηκε ο Χέρμαν Έγκλεσκαλνς ωστόσο ο Λετονός θα είναι κανονικά στην διάθεση του Πιάτσα που θέλει να ξεκινήσει με το…δεξί τα επίσημα το 2016.

Ο Ντίμα Φιλίποφ μιλώντας για το ντέρμπι με τους “Πειρατές” τόνισε «Έχουμε αφήσει πίσω μας το παιχνίδι με την Κηφισιά και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια. Στη Σύρο γνωρίσαμε την ήττα και αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο ενόψει της αυριανής αναμέτρησης. Σίγουρα πρέπει να κερδίσουμε τον Φοίνικα ενώ έχουμε και μια μεγάλη σειρά παιχνιδιών και ταξιδιών στη συνέχεια. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά, δείχνουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση στις προπονήσεις αλλά αυτό πρέπει να φανεί και στο γήπεδο. Είναι πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να ενισχύσει την προσπάθεια μας για νίκη, αφού πάντα με αυτόν παρών, τα πράγματα είναι πιο εύκολα για εμάς».

Ο Φοίνικας Σύρου θέλοντας να συνεχίσει τις πολύ καλές του εμφανίσεις ευελπιστεί να παρουσιαστεί έτοιμος και δυνατός στον Πειραιά και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Οι νησιώτες του Νίκολιτς δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και έτσι με “φρεσκάδα” και πάθος οι “Πειρατές” θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν ρεσάλτο νίκης στο Ρέντη και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αμερικανός ακραίος του Φοίνικα Σύρου Κάντι Κάλντγουελ που ήταν κορυφαίος στον αγώνα του Α΄γύρου όπου η ομάδα του νίκησε με 3-2 σετ τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Είναι ο πρώτος αγώνας μετά από μία μεγάλη διακοπή. Δουλέψαμε στις αδυναμίες μας, ξεκουραστήκαμε αλλά δεν ξέρω εάν θα έχουμε τον ρυθμό που είχαμε πριν την διακοπή. Δεν έχουμε στρες. Νομίζω πως ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει την πίεση. Αλλωστε είναι ο φαβορί. Θέλουμε να δείξουμε καλή εικόνα. Μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα γιατί οι διαφορές μας δεν είναι μεγάλες».

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Σημαντική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Μίκρα… Εκεί όπου ο Ηρακλής θα υποδεχθεί τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας.

Οι “κυανόλευκοι” του Γιάννη Ορφανού έχοντας ξεκουρατεί και ανασυνταχθεί στην διακοπή του πρωταθλήματος ελπίζουν σε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο απέναντι στην ομάδα όπου έχουν πανηγυρίσει την μοναδική τους νίκη στην Α1.

Νέο πρόσωπο στην ομάδα είναι ο λίμπερο Θάνος Παπαδημητρίου ο οποίος αναμένεται να δώσει λύσεις στην υποδοχή, ενώ άπαντες περιμένουν και τον Κολομβιανό ακραίο Ερνάντεζ.

Ο Ορφανός αναφερόμενος στο παιχνίδι δήλωσε «Δουλέψαμε κανονικά στη διακοπή, είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που κάναμε τα Χριστούγεννα. Είχαμε και την προσθήκη του Θάνου Παπαδημητρίου, που έδωσε άλλη ώθηση στην ομάδα και στο πως θα δουλεύει η υποδοχή μας και πιστεύω θα μας βοηθήσει αρκετά. Η Ορεστιάδα έρχεται αλλαγμένη σε σχέση με τον α’ γύρο, τότε (στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι) δεν έπαιζε ο ακραίος της, έχει αλλάξει διαγώνιο. Πιστεύω ότι το αυριανό παιχνίδι θα είναι ένα ντέρμπι αλλά εμείς θέλουμε τη νίκη, όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια από εδώ και πέρα».

Απο την άλλη πλευρά ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας έχοντας αποκτήσει τον Άλαν Καρντόσο ντε Καρβάλιο στην θέση του Φρέντρικ Γκούσταφσον θέλει να ξεκινήσει με νίκη τη χρονιά και μάλιστα να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στον πρώτο γύρο.

Ο Πλάμεν Κριστόφ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών τονίζοντας «Ξεκινάμε το Β΄ μέρος του πρωταθλήματος με σκοπό να κάνουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα απ΄ ότι στον Α΄ γύρο. Δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας. Τη περίοδο των γιορτών δουλέψαμε καλά με σκοπό να παρουσιαστούμε σε καλή κατάσταση. Κυνηγάμε τη νίκη σε όλους τους αγώνες».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ

Στον Έβρο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Άρη σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι κοινός στόχος και των δύο ομάδων.

Οι “κυανόλευκοι” του Σάκη Μουστακίδη με τους Μιγιαϊλοβιτς, Φόγιερ θέλουν να πάρουν το τρίποντο και παράλληλα να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους στο πρωτάθλημα.

Ο Γκίλεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει την καριέρα του στον Εθνικό αντικαθιστώντας τον Σούλιαγιτς, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει από την επόμενη αγωνιστική…

Ο Μουστακίδης δήλωσε για τον αγώνα «Οι αγώνες με τον Άρη είναι πάντα ντέρμπι. Το ότι ενισχυθήκαμε δεν σημαίνει πως θα μεταμορφωθούμε. Η ομάδα χρειάζεται δέσιμο αλλά δεν υπάρχει και χρόνος. Πρέπει να κάνουμε όλοι την υπέρβαση μας για να φέρουμε την ομάδα και πάλι στο σωστό δρόμο στο πρωτάθλημα».

Από την άλλη πλευρά ο Άρης έχοντας ανάγκη τους βαθμούς περιμένει έναν νέο δεύτερο γύρο προκειμένου να μπορέσει να αρχίσει και αυτός την ανάκαμψη του..

Τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν να παραμένουν στους “κιτρινόμαυρους” όμως ο Γιάννης Μέλκας με νέο πρόσωπο τον νεαρό Πρώιο θα παλέψει για το καλύτερο.

Ο τεχνικός του Άρη Γιάννης Μέλκας είπε: «Ξεκινάμε την δύσκολη πορεί μας στον Β΄γύρο. Ο στόχος μας παραμένει η άνετη παραμονή. Μας περιμένει δύσκολη δοκιμασία. Ο Εθνικός είναι ενισχυμένος. Λογικά θα έχει και τον Βραζιλιάνο διαγώνιο. Δυστυχώς δεν έχουμε οπτικό υλικό για το πως παίζει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα».

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Η πρωτιά δοκιμάζεται στην Πάτρα για την Κηφισιά… Η Παναχαϊκή έχοντας αποκτήσει τον Βάλνερ (θα γνωρίζει την Τετάρτη αν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί) θέλει να πάρει τη νίκη για να ανέβει βαθμολογικά και να ισχυροποιήσει την θέση της στις χαμηλές θέσεις…

Ο Γιώργος Λυκούδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και απέναντι στους “κυανόλευκους” ποντάρει πολλά στην δύναμη της έδρας.

Ο τεχνικός των Αχαιών αναφερόμενος στον αγώνα με την Κηφισιάς υπογράμμισε «Ξέρουμε ότι θα αγωνιστούμε μια πολύ καλή ομάδα που δεν βρίσκεται τυχαία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παρά το βαθμό δυσκολίας εμείς θέλουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και να ξεκινήσουμε με το δεξί την χρονιά και θα προσπαθήσουμε πολύ για να το πετύχουμε».

Η Κηφισιά έχοντας δώσει ήδη δύο φιλικά παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό θέλει να συνεχίσει στον Β γύρο τα καλά της αποτελέσματα και να παραμείνει στην 4άδα της βαθμολογίας.

O προπονητής του Α.Ο.Π Κηφισιάς, Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε για τον αγώνα με την Παναχαϊκή: «Το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για αρκετούς λόγους. Η Παναχαϊκή παίζει στην έδρα της και παρουσιάζεται ενισχυμένη, σε τέτοιο βαθμό που πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο είναι σε θέση να βάλει υψηλότερο στόχο από την παραμονή στην κατηγορία. Η αποχή από τους αγώνες λόγω των γιορτών βγάζει εκτός ρυθμού τις ομάδες. Τέλος, η δική μας παρουσία στην κορυφή είναι κάτι που χρειάζεται ειδική διαχείριση. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο για να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ – ΛΑΜΙΑ

Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός στοχεύει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του το 2016 υποδεχόμενος την ουραγό της βαθμολογίας Λαμία.

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ξαναμπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς θέλοντας να κατακτήσουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν

Ο Χρίστος Μπέλος σχολιάζοντας την αναμέτρηση δήλωσε «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξεκινήσει η νέα χρονιά με νίκη, τόσο για τη βαθμολογική συγκομιδή, όσο και για τον τομέα της ψυχολογίας. Πολλές φορές, οι αγώνες μετά από τη διακοπή, έχουν ιδιαιτερότητες και κρύβουν παγίδες, κάτι το οποίο γνωρίζουμε και θέλουμε να αποφύγουμε. Πάμε για να μπούμε δυνατά σε όλα τα παιχνίδια του 2ου γύρου, ώστε να είμαστε «μέσα» στους στόχους μας».

Τα προβλήματα για τη Λαμία δεν λένε να σταματήσουν καθώς ο Γυμναστικός θα παραταχθεί χωρίς τον Λάσκε ο οποίος αποχώρησε την περίοδο των εορτών και αναμένεται να αντικατασταθεί.

Ο Πέτιο Ντραγκίεφ γνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα επεσήμανε «Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θα μπούμε δυνατά. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να σώσουμε την ομάδα. Δεν είναι αδύνατον. Θέλουμε τρεις βαθμούς με μία μεγάλη ομάδα. Μετά τις γιορτές είναι το πρώτο ματς και θα μπούμε δυνατά για να παλέψουμε τον αγώνα ώστε να πάρουμε τη νίκη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/01/2016

17:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

18:00 ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

19:00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ

19:00 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΚΗΦΙΣΙΑ

19:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ – ΛΑΜΙΑ