Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αγωνιστική των… ντέρμπι

Αγωνιστική των… ντέρμπι

Έχοντας μοιραστεί τα παιχνίδια σε τρεις μέρες η 7η αγωνιστική ξεκινά το Σάββατο από τον Έβρου και το Βραχάτι με τις αναμετρήσεις Εθνικός Αλεξανδρούπολης- Φοινικας Σύρου και Παμβοχαϊκός – Κύζικος Νέας Περάμου και ολοκληρώνεται την Δευτερα στον Πειραιά και το ντέρμπι «αιωνίων».

Το ντέρμπι αιωνίων στον Πειραιά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μπορεί να επισκιάζει την 7η αγωνιστική, ωστόσο όλα τα παιχνίδια είναι καθοριστικής σημασίας κρύβοντας τις δικές τους ιστορίες.

Η αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί Σάββατο-Κυριακή και Δευτέρα όπου κάθε μέρα θα έχουμε και δύο αναμετρήσεις με την αυλαία να ανοίγει στον Έβρο και να πέφτει στο Ρέντη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ –ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης ο Εθνικός φιλοξενεί τον Φοίνικα Σύρου έχοντας δύσκολο έργο και αποστολή.

Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα τους στην Θεσσαλονίκη και με την βοήθεια του κόσμου τους να πάρουν κάτι από ένα ακόμη ντέρμπι στην έδρα τους.

Ο Σάκης Μουστακίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και με καλή ψυχολογία ευελπιστούν για τη νίκη.

Ο Γιάννης Καβαρατζής αναφερόμενος στο παιχνίδι του Σαββάτου δήλωσε «Είναι ένας κομβικός αλλά δύσκολος αγώνας που θέλουμε να νικήσουμε. Ακόμα δεν έχουμε δείξει το καλό πρόσωπο της ομάδας και τις πραγματικές δυνατότητες που έχουμε. Στην έδρα μας παίζουμε καλύτερα και ο κόσμος μας δίνει ρυθμό. Είναι σημαντικό διότι παλεύουμε κάθε αγώνα και δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Ο Φοίνικας κάθε χρόνο είναι δυνατός και ανταγωνιστικός και τα τελευταία χρόνια οι αναμετρήσεις μας είναι ντέρμπι. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή κι αν πάρουμε βαθμούς σε αγώνες όπως αυτός με τον Φοίνικα θα κοιτάξουμε και την 8αδα».

Από την πλευρά του Φοίνικα Σύρου τώρα ο Ντούσκο Νίκολιτς δεν υπολογίζει τον Δημήτρη Εφραιμίδη ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

Αυτό είναι και το μοναδικό πρόβλημα για την ομάδα των Κυκλάδων που ταξιδεύει στον Έβρο προκειμένου να πάρει τη νίκη και να ρεφάρουν την γκέλα τους κόντρα στον Παμβοχαϊκό.

Ο Πέταρ Τουρανιανιν επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη αυτήν την φορά ως αντίπαλος του Εθνικού. Ο Σέρβος κεντρικός σχολιάζοντας την αναμέτρηση τόνισε «Γυρίζω στην πόλη που έζησα και πέρασα ωραίες στιγμές. Ο Εθνικός πέρυσι είχε πολύ καλή ομάδα και του άξιζε να βρεθει και πιο ψηλά. Εφέτος βλέπω πως έχει κάνει πολλές αλλαγές και δεν τον έχω δει πως παίζει. Θα δω φίλους και τον κόουτς Μουστακίδη και τον Τσέλιο  που είχαμε καλές σχέσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ευχαριστημένος στον Φοίνικα.

Έχουμε καλή και μαχητική ομάδα που μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Είχαμε την ατυχία με τον Εφραιμίδη αλλά πρέπει να παίξουμε ως ομάδα και να πάρουμε τη νίκη που χάσαμε στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΌΣ – ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Το πρώτο ντέρμπι γειτόνων θα φιλοξενηθεί στο Βραχάτι. Εκεί όπου οι Κορίνθιοι του Κώστα Δεληκώστα υποδέχονται τους νεοφώτιστους της Νέας Περάμου του Γιάννη Λάϊου.

Οι «κυανοκίτρινοι» έχοντας περάσει νικηφόρα από την Ερμούπολη, θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά τους αποτελέσματα και να πάρουν το τρίποντο επί της Κύζικου. Ο Θρακιώτης τεχνικός του Παμβοχαϊκού δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και με όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους στοχεύει στο καλύτερο.

Ο Κώστας Πελεκούδας που αναδείχθηκε MVP της προηγούμενης αγωνιστικής δήλωσε «Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε και να πάρουμε τους βαθμούς που θα μας κρατήσουν στις πρώτες θέσεις. Μετά τις νίκες με Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Φοίνικα επιβάλλεται να νικήσουμε στην έδρα μας αυτούς τους αγώνες. Η Κύζικος αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Δεν είναι τυχαίο πως κερδίζει πάντα σετ. Πληρώνει την έλλειψη έδρας. Ουσιαστικά παίζει εκτός έδρας σε όλο το πρωτάθλημα. Χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Με στόχο να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί η Κύζικος αναμένεται να παλέψει με όσες δυνάμεις έχει στο Βραχάτι.

Ο στόχος της παραμονής παραμένει όπως και η θέληση των παικτών του Λάϊου για καλές εμφανίσεις με τον Μιχάλη Σαρικεϊσογλου να επιστρέφει στο Βραχάτι υπογραμμίζοντας  «Γυρίζω στο Βραχάτι για να παίξω κόντρα σε φίλους. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται από τα φιλικά που έχουν δώσει. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την προσπάθεια μας απέναντι σε μία δυνατή ομάδα που έχει κάνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Είμαστε σε καλή κατάσταση και ελπίζω να είμαστε καλοί στις λεπτομέρειες ώστε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παμβοχαϊκό θα μας δώσει μεγάλη ώθηση».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 03/12/2016

17.00: ΜΓΣ Εθνικός – ΑΟ Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής. Παρατηρητής: Κάλλης.
Επόπτες: Τονονίδης, Σαρμίδης. Γραμματεία: Παπαχρήστου Β.
18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΠΣ Κύζικος Ν.Περάμου
Διαιτητές: Ονόπας, Γεροθόδωρος. Παρατηρητής: Ράπτης.
Επόπτες: Κωνσταντινόπουλος, Κούγιας. Γραμματεία: Λιόντας.

Κυριακή 04/12/2016

16.00: ΠΑΟΚ – Ηρακλής Πετ. 2015
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βασειλιάδης. Παρατηρητής: Βανδώρος.
Επόπτες: Δρανίτσας, Πεχλίδης. Γραμματεία: Εμμανουηλίδου.
18.00: ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας – ΑΟΠ Κηφισιάς
Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Λεμονιά. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος.
Επόπτες: Μαυρικίδου, Οικονομοπούλου. Γραμματεία: Τριανταφύλλου.

Δευτέρα 05/12/2016

17.00: Παναχαϊκή Πετ. 2013 – ΑΟ Ορεστιάδας
Διαιτητές: Φραγκάκης, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Ιορδανίδης.
Επόπτες: Ντάρλας, Γαλάνης. Γραμματεία: Μάμμου.
21.00: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεωργουλέας. Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Βαρθαλίτης.
Επόπτες: Πικραμένος, Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.