Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Αγριεμένη» στο Μαρκόπουλο η Γαλλίδα «γαζέλα» Εμπατόμπο!

«Αγριεμένη» στο Μαρκόπουλο η Γαλλίδα «γαζέλα» Εμπατόμπο!

Η Γαλλίδα διαγώνια Αουρέλια Εμπατόμπο θα είναι το τελευταίο ξένο “κομμάτι” του παζλ  του Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil στο κυνήγι της φετινής διάκρισης στη Volleyleague γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet.gr η 26χρονη «μπόμπερ» των 184 εκατοστών, που μοίρασε την τελευταία σεζόν στα πρωταθλήματα της Αιγύπτου και της Α2 Ιταλίας έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα των Μεσογείων και ετοιμάζεται έπειτα από 5 χρόνια να συναντηθεί ξανά με την πρώην συμπαίκτριά της στη Μιλούζ και νυν πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού, Αθηνά Παπαφωτίου.

Γεννημένη την 1η Οκτωβρίου του 1998, με καταγωγή από το Courbevoie, έναν δήμο κοντά στο Παρίσι η εκρηκτική διαγώνια παρά την ηλικία της, ετοιμάζεται εκτός από δύναμη, το άλμα και την εξαιρετική της τεχνική στον επιθετικό τομέα να βοηθήσει τα μέγιστα με τις πολύτιμες διεθνείς της εμπειρίες από 4 διαφορετικά ξένα πρωταθλήματα στην επίτευξη των φετινών στόχων της ομάδας του Γιώργου Ρούση.

Συγκεκριμένα το νέο αστέρι της ομάδας των Μεσογείων εκτός από τη θητεία της στην Α2 Ιταλίας με τις Κόστα Βολπίνο, Ακαντεμία Σαντ Άννα, οδήγησε πέρυσι στην Αίγυπτο την Αλ Άχλι στο εντυπωσιακό εγχώριο τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ) κατακτώντας παράλληλα τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Αφρικανικών Συλλόγων.

Η Εμπατόμπο από τη σεζόν 2017/18 έως τη σεζόν 2019/20 φορούσε τη φανέλα της γαλλικής Μιλούζ με την οποία στην 3ετή της παρουσία πανηγύρισε συνολικά 1 Σούπερ Καπ Γαλλίας (2017/18), τρεις σερί 3ες θέσεις στο Κύπελλο (2017/18, 2018/19, 2019/20) και στη σεζόν 2018/19 με στο πλευρό της Παπαφωτίου την 3η θέση στο πρωτάθλημα, την 21η στο Champions League και τέλος την 5η θέση στο CEV Cup.

Επίσης έχει αγωνιστεί στις γαλλικές  Quimper (2016/17), Cannes (2020/21), Municipal Olympique Mougins Volley-Ball (2021/22) και την ίδια χρονιά στην κορυφαία κατηγορία της Κύπρου καταλαμβάνοντας με τα “χρώματα” της ΑΕ Λεμεσού την 3η θέση σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο της Μεγαλονήσου τη σεζόν .

Τέλος η νέα “γαζέλα” της Volleyleague ήταν διεθνής με την ομάδα U20 της Γαλλίας, με αγώνες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της κατηγορίας Junior (2015/17), σε προκριματικά Παγκοσμίου πρωταθλήματος  και έχει συμμετάσχει σε όλα τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της CEV (Champions League, CEV Cup, Challenge Cup).