Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αήττητες με…χαμόγελα και πόζες

Αήττητες με…χαμόγελα και πόζες

Ανάλυσε το

Με τρίποντο και χαμόγελα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσει για το 2015 ο Ολυμπιακός καθώς χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά προκειμένου να φθάσει στο 3-0 επί του Άρη και με το 11×11 να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα.

Μια ακόμη καλή προπόνηση πραγματοποίησε στο Ρέντη ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων ήταν τεράστια σε συνδυασμό με την απουσία της Πεσόα για τον Άρη μετέτρεψε τον αγώνα σε παράσταση για έναν ρόλο…

Οι «ερυθρόλευκες» με τις Λαζάρεβιτς, Γιώτα και Λαμπρούση έφθασαν εύκολα και γρήγορα στο τελευταίο τους τρίποντο για το 2015 αφού οι «κιτρινόμαυρες» είχαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή τους και δεν τελείωναν τις επιθέσεις του.

Μοιραία ο Ολυμπιακός είχε ένα ακόμη ξεκούραστο απόγευμα στο Ρέντη πανηγυρίζοντας την 11η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια και ετοιμάζεται για τα δυσκολότερα της…. επόμενης χρονιάς.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και συμμετοχή της 15χρονης πασαδόρου του Άρη Ζωϊδου ως αλλαγή στο 21-12 του τρίτου σετ, με τον Δημήτρη Σολκίδη να δίνει ευκαιρίες στα νέα κορίτσια έχοντας από την αρχή της χρονιάς αρκετές Νεάνιδες και Κορασίδες στο ρόστερ των γυναικών. 

Οι γηπεδούχες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με καλό μπλοκ και επιθέσεις προηγήθηκαν γρήγορα με 5-0, ο Άρης με την Γκάνο μείωσε στο 8-6 και  με την Καλανταρίδου σε 10-8, ωστόσο ήταν και η τελευταία φορά που ήταν κοντά στο σκορ.

Οι Πειραιώτισσες με την Τσβετάνοβα, τους άσους της Χριστοδούλου και τα λάθη του Άρη έκαναν το 16-8 και το 19-9. Οι «κιτρινόμαυρες» της Θεσσαλονίκης με πρόβλημα στην υποδοχή δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα και ο Ολυμπιακός με την Λαζάρεβιτς έφθασε στο 22-11 για να τελειώσει το σετ με δύο συνεχόμενους άσους η Τσβετάνοβα κάνοντας 25-13 και το 1-0.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο σετ συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς και με τις Τσβετάνοβα- Λαμπρούση να έχουν εύκολο έργο στον φιλέ προηγήθηκε με 8-2, ενώ λίγο μετά Κωνσταντίνου και το λάθος της Πλουμή έφεραν το 12-2.

Με την διαφορά πλέον να έχει ξεφύγει ο Ολυμπιακός έκανε το 17-5 με τον Κοβάσεβιτς να περνά την Βλαχάκη στην θέση της Λαζάρεβιτς. Αυτό δεν διαφοροποίησε την εικόνα του σετ καθώς οι «κιτρινόμαυρες» έκαναν εύκολα λάθη, οι «ερυθρόλευκες» με αποτελεσματικές επιθέσεις από την Γιώτα έκαναν το 21-6 με την Χριστοδούλου να αφήνει την θέση της στην Τέζα και τον Σέρβο τεχνικό να συνεχίζει το rotation του.

Ο Άρης με μπλοκ στην Βλαχάκη μείωσε στο 22-8, ωστόσο ο Ολυμπιακός με το λάθος της Γκάνο έφθασε στο 24-8 και με την Τσβετάνοβα στο 25-9 και το 2-0.

Το τρίτο σετ ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα με Δημήτρη Σολκίδη να ξεκινά στην διαγώνιο την Γουγούση στην θέση τις Γκάνο και τον τον Ολυμπιακό να κάνει εύκολα το 8-2 και το 12-3. Ο Ολυμπιακός με την Τέζα έκανε το 16-8, ενώ η άστοχη επίθεση της Καετάνο πήγε το σκορ στο 19-10  για να τελειώσει το παιχνίδι στο 25-13 και το 3-0.

Τάδε έφη…

Μπράνκο Κοβάσεβιτς (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Σήμερα δεν μπορώ να πω ότι φοβόμουν τον Άρη αλλά το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς σε θέμα συγκέντρωσης. Αυτό που είδα με ικανοποίησε αφού αγωνιστήκαμε πολύ καλά και με μεγάλη προσήλωση. Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να αναρρώσουν ορισμένες παίκτριες από τραυματισμούς και από τις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το δεύτερο μισό της σεζόν αλλά και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.  Ο στόχος του Ολυμπιακού στην Ελλάδα είναι να κερδίζει συνεχώς ενώ όσον αφορά την Ευρώπη θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός) : «Μπήκαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένα από την αρχή, αυτό θέλαμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με το τρίποντο και την πρώτη θέση. Τελείωσε αυτός ο κύκλος τώρα πάμε στο δεύτερο γύρο όπου θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί των νικών μας αλλά και να διεκδικήσουμε την ευρωπαϊκή μας συνέχεια. Ο απολογισμός σίγουρα είναι πολύ θετικός μέχρι στιγμής αλλά το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα (Ολυμπιακός) :«Είναι πολύ σημαντικό ότι ολοκληρώνουμε τον πρώτο γύρο μόνο με νίκες. Παραμένουμε συγκεντρωμένες όπως και σήμερα και για αυτό δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Περιμένουμε μετά την ξεκούραση που θα ακολουθήσει, να αρχίσουμε την προετοιμασία μας για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τη συνέχεια του πρωταθλήματος»

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 9 (8/11 επ. 1 μπλοκ), Κωνσταντίνου 7 (5/11, 2 άσσοι, 58% υπ.), Λαζάρεβιτς 13 (10/21 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 100% υπ.), Λαμπρούση 8 (4/10 επ., 1 άσσοι, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 2 (2 άσσοι), Τσβετάνοβα 18 (14/26 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Κονόμι –λ (45% υπ)/Βλαχάκη (25% υπ.), Κοκκινάκη –λ (100% υπ.), Τέζα 1 (1/1 επ.), Εμμανουηλίδου 1 (1 άσσος)

ΑΡΗΣ (Δ. Σολκίδης): Τιφλιόρι 6 (3/7 επ., 1μπλοκ), Γκαϊτάνο 5 (5/25 επ., 21% υπ.),Γκάνο 2 (2/12 επ.), Καλανταρίδου 5 (5/15 επ., (17% υπ.), Τσομπανίδου 3(2/4 επ., 1 μπλοκ), Πλούμη 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ) Ιακωβίδου –λ  (30% υπ.)/Κοσμά 1 (1/2 επ.), Κούση (1 (1/5 επ.), Γουγούση 1 (1 μπλοκ), Σταματίου, Καψαμπέλη –λ

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...