ΔΙΕΘΝΗ

Αήττητες στην 8άδα οι Σέρβες

Αήττητες στην 8άδα οι Σέρβες

Η Σερβία είναι εδώ και λίγη ώρα στο Σάμοκοβ, η πρώτη ομάδα από τον Α’ όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών U18, που εξασφάλισε την πρόκρισή της στην 8άδα της διοργάνωσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΗΛΙΑΣ

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής στο «Αρένα Σάμοκοβ» και ενδιέφερε άμεσα και την Εθνική μας, η αήττητη Σερβία επικράτησε με 3-0 (25-18, 25-19, 25-23) της Γερμανίας και παράλληλα με την επισφράγιση της πρόκρισης στις «8» κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, διευκόλυνε και το έργο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που στις 20.30 θέλει πάση θυσία νίκη κόντρα στη Σλοβενία για να ελπίζει σε ενδεχόμενη πρόκριση.

Στο τρίτο σετ, η Γερμανία, χωρίς τη συνήθη σκόρερ της, την ακραία Αγκμπορτάμπι, που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και έγινε αλλαγή στο τέλος του β’ σετ, είχε την ευκαιρία να παραμείνει ζωντανή στο ματς, καθώς προηγήθηκε με 23-20, αλλά τελικά η παρέα της Λάζοβιτς με πρωταγωνίστρια στο φινάλε την Ασόνια με ένα σερί 5-0 πανηγύρισε την πανάξια πρόκριση.

Αύριο όλες οι ομάδες της διοργάνωσης έχουν ρεπό και την Τετάρτη η Σερβία αντιμετωπίζει την Ιταλία, ενώ η Γερμανία την Εθνική μας(20.30).

Γιόβο Τσάκοβιτς (προπονητής Σερβίας): «Περιμέναμε πως θα κερδίσουμε, αλλά δεν ήταν εύκολο ματς. Η Γερμανία πήρε προβάδισμα στο γ’ σετ, με 23-20 αλλά η πολύ καλή εμφάνιση της Ασόνια στους τελευταίους κρίσιμους πόντους, μας χάρισε αυτή την πολύτιμη νίκη, που μας έστειλε στην επόμενη φάση και συνεχίζουμε».

Σερβία (Τσάκοβιτς): Βεσελίνοβιτς 2, Σέκουλιτς 8, Κόσιτς 6, Λάζοβιτς 15, Ραντμίλοβιτς 4, Ασόνια 8, λίμπερο η Τ. Μιλόγεβιτς (39% υπ., 11% αρ.), Μαρτίνοβιτς , Λ. Μιλόγεβιτς , Στοίκοβιτς 3
Γερμανία (Τίτμπολ): Κάστνερ 2, Αγκμπορτάμπι 1 , Σπίλερ 4, Βάιντ 5.Όρτμαν 15, Κέπεν 8, λίμπερο η Χένινγκ (53% υπ., 32% αρ.), Λέβελινγκ 4, Λέντς 2, Κράουζε 2