A2

Αήττητες οι “νομάδες” του Χαλανδρίου

Αήττητες οι “νομάδες” του Χαλανδρίου

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε και μετά τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Γυναικών ο νεοφώτιστος ΓΣ Χαλανδρίου που έκανε το “2 στα 2” κόντρα στους Ίωνες .

Αν κάποιος έλεγε πριν από λίγες εβδομάδες, στον πρόεδρο του ΓΣ Χαλανδρίου, Νίκο Γώγο ότι η νεοφώτιστη ομάδα του θα κέρδιζε τους Ίωνες, που πέρυσι αγωνίζονταν στην Α1 Γυναικών και πως θα οδηγούσε την κούρσα του ομίλου στις 2 πρώτες αγωνιστικές με 6 βαθμούς και χωρίς απώλεια σετ, σίγουρα θα τον κοιτούσε με φοβερή δυσπιστία και ίσως -κατά την προσφιλή του συνήθεια- θα τον… φωτογράφιζε!

Κι όμως η ομάδα του Χαλανδρίου, παρά τα σημαντικά προβλήματα που την ταλανίζουν εδώ και μήνες με την απαγόρευση χρήσης του τοπικού κλειστού, λόγω μη άδειοδότησης, έχει καταφέρει στην ιστορική της παρουσία στην Α2 να προκαλέσει αίσθηση.

Κόντρα λοιπόν στους γηπεδούχους Ίωνες, που βρέθηκαν αγκαλιά με την κατάκτηση του α’ σετ, η ομάδα του Στέλιου Ατσιδαύτη, δείχνοντας χαρακτήρα και καθαρό μυαλό στις κρίσιμες φάσεις, όχι μόνο ισοφάρισε 23-23, αλλά παρά το σετ μπλο των Ιώνων, με ολύμπια ψυχραιμία ο ΓΣ σφράγισε με 27-25 το σετ και μπήκε στη “θέση του οηδγού” του αγώνα.

Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Μαρίνου, υπό τη συμπαράσταση των λιγοστών οπαδών της, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η ομάδα του Χαλανδρίου πήρε από την αρχή προβάδισμα και διατηρώντας σταθερα μία διαφορά τριών πόντων από την αντίπαλό της, ζευγάρωσε με 25-21 τα κερδισμένα της σετ.

Με φτερά στα πόδια και ανεβασμένη ψυχολογία από την κατάκτηση των δύο σετ, οι φιλοξενούμενες μπήκαν δυνατά και στο τρίτο και χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώρια αντίδρασης στους Ίωνες, πανηγύρισαν με 25-20, 3-0 σετ, τη δέυτερη νίκη τους σε ισάριθμα ματς της Α2 Γυναικών.

“Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και όλη αυτή η ταλαιπωρία με την αλλαγή γηπέδων, που μας κάνει να νιώθουμε σα… νομάδες του ομίλου, μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο” δήλωσε αρχικά στο www.volleyplanet.gr η πρώην αρχηγός των Βριλησσίων, Μιμή Γκότζη, που αφού εκθείασε τη διοίκηση του συλλόγου για την στάση της στο διάστημα που αναγκάστηκε να απουσίασει λόγω της  επέμβασης που υποβλήθηκε και της  αποθεραπεία της, εξήγησε ποιό είναι μέχρι τώρα το “κλειδί” της νίκης. “Πραγματικά δεν κοιτάμε ποιος είναι απέναντι ο αντίπαλός μας, αλλά το μόνο που θέλουμε και προσπαθούμε είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, τόσο για το καλό του ΓΣ Χαλανδρίου, αλλά και ως… μία ηθική αποζημίωση για την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί όλο αυτό τον καιρό με τις αλεπάλληλες μετακινήσεις.”

Αγαπημένο… κουίζ η έδρα των αγώνων

Επόμενο παιχνίδι του ΓΣ Χαλανδρίου είναι το διήμερο 1-2/11 με την επίσης νεοφώτιστη ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας, του πρώην διεθνή άσου, Χρύσανθου Κυριαζή στο κλειστό του… Φυσικά κανείς δεν ξέρει ακόμη που θα διεξαχθεί ούτε αυτό το παιχνίδι, καθώς ακόμη δεν έχει οριστεί ο τόπος και η έδρα του αγώνα παραμένει… μυστήριο. Θα μπορούσε βέβαια να παίξει στη φυσική της έδρα, το κλειστό αν δέχονταν για λόγους πυρασφάλειας, να δώσει τα παιχνίδια της “κεκλεισμένων θυρών”.

Κάτι που όμως  δεν δέχεται και για αυτό τόσο για προπονήσεις της όσο και για κάποια ματς,  το τελευταίο διάστημα  φιλοξενήθηκεσ το κλειστό του Κορωπίου, του Παπάγου αλλά και μίας αίθουσας στο Ο.Α.Κ.Α, όπου οι συνθήκες δεν είναι οι καταλληλότερες. Μάλιστα υπήρξαν φορές, που τελευταία στιγμή δεν βρέθηκε γήπεδο για προπόνηση και τα κορίτσια του Ατσιδαύτη πήγαν και έπαιξαν… απροπόνητα!

Αντίθετα οι Ίωνες ξέρουν πως για την 3η αγωνιστική θα αγωνιστούν στο πειραϊκό κλειστό του Σαλπέα κόντρα στον Πορφύρα…
ΙΩΝΕΣ (Μαρίνος): Νικολαΐδη, Θεοδωρίδου, Ασημακοπούλου, Παπουτσάκη, Μιχαηλίδη, Χαραλάμπους, λίμπερο η Μεγαρίτη, Αγγελή, Παπανίκα, Γραμμένου, Αθανασίου, Λαμπρογεώργου.
ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Ατσιδαύτης): Τσαραλή, Μαβιλίδη, Καραχάλιου, Μαγκανάρη, Μαστοράκη, Σκορδίλη, λίμπερο η Τσούμη, Μπουζουνιεράκη, Γκότζη, Γεωργίου, Κουλουμέντα, Γκόγκου.

Πηγή Φωτό: www.gsh-volley.gr

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...